Solskinn og trappetrinn

For en fantastisk fin dag det er på Steinkjer i dag! Ligger nå utmattet på senga etter noen tidlige middagsrester, og kjenner sola varme føttene mine gjennom panoramavinduet på rommet mitt. 

I morges sløyfet frokosten, og tok heller to spoons med proteinpulver som jeg fordelte før og etter trappeintervall i hoppbakken på skistadion. Til en forandring var trappene nesten helt tørre, ettersom det ikke var så rått ute i natt, og jeg fikk ei skikkelig god økt, med mye fart i bena. Jeg kjenner at disse intervallene fremdeles krever litt tilvenning, ettersom jeg godt kunne ha holdt på lengre hadde det ikke vært for skjelven i bena, men jeg synes det er helt greit å bare kjøre på til det rett og slett ikke går lengre. 

Processed with VSCO with hb1 preset
Klesskapet mitt får det virkelig til å se ut som at jeg er sponset av Gymshark og Nike, noe jeg dessverre ikke er... Det ville isåfall vært drømmen.

Processed with VSCO with hb2 preset

Jeg foretrekker som regel å løpe helt opp til toppen, da trappene opp selve hoppet er mye rettere og jevnere, i tillegg til at jeg får en fantastisk utsikt og sola i ryggen på toppen. Her får jeg også kjørt litt spenst på de høye trinnene når jeg begynner å bli for skjelven til å løpe. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb2 presetDet er også havutsikt fra toppen, dersom man snur kameraet litt mot venstre. Utrolig vakkert på en dag som denne. 

De nederste trappene bærer stort preg av slitasje og forfall, og egner seg i grunn dårlig til intervall ettersom de både skrår seg og mangler noen trinn her og der. Super oppvarming allikevel å småsprinte opp disse trappene til toppen! Like før man kommer opp er det også noen ganske bratte trappetrinn med stort mellomrom, så da får man trent rumpa litt ekstra i samme slengen. 

Processed with VSCO with hb2 preset
Litt sjarmerende ser det jo faktisk ut, da. Selv om det er litt trist. 

Grunnen til at jeg ikke spiser før jeg løper eller går fort noen steds er forresten fordi jeg sliter med noen helt ekstreme sting, som skal skyldes at levra ligger for trangt eller noe slikt. Vissnok noe som bare skal gå over av seg selv, så det er virkelig på tide at det skjer snart... 

Processed with VSCO with a5 preset

Lover forresten litt mindre mobilbilder etterhvert, selv om det så klart blir mest av det på slike turer. Kameraet ligger forøvrig til lading for neste gang det trengs, og jeg må snart få se til om det ikke er mulig å reparere 50mmlinsa mi, som ble ødelagt i bagen min på tur hjem fra USA sist. 

Etter økta gikk turen faktisk videre til brun og blid for min første soltime siden April og revytid! Haha, egentlig litt sykt å tenke på, men har blitt veldig mye mer bevisst på å ta vare på huden, da særlig i ansiktet. I tillegg fikk jeg ganske bra med farge av den norske sola i sommer, av båtturer og dager på verandaen, og da så jeg ingen vits i å bruke finværsdager inne i ei solseng, som jeg vet mange er kjappe til å gjøre. Ettersom det også så klart går fortere. 
Nå tenker jeg bare å ta noen få timer før syden, mest fordi huden min blir mye penere og renere av det, samtidig som det er greit med litt grunnlag. 


I kveld skal jeg derimot gjøre noe jeg aldri har gjort før - nemlig å jobbe nattvakt! Ble oppringt av sjefen under trening, og måtte nesten tenke meg litt om ettersom det er utrolig slitsomt å snu på døgnet, men jeg hopper i det og trøster meg med ei rå lønn, og muligheten til en laang nap både nå i ettermiddag, og i morgen tidlig. I morgen skal jeg uansett ikke på jobb på Carlings før 1600, så det passer bra. 

Nå er jeg i hvert fall på tur til 3T for litt rygg, skuldre og triceps, ettersom det var det jeg egentlig skulle trene i dag, og etter det blir det nok bare litt mat og god natt. Er utrolig trett i kroppen allerede, så tror ikke det skal bli noen sak å sove 17-20ish. 

Vi snakkes, enn så lenge! 

-Silje

The Adventuredome

Hei!

I forrige innlegg så fortalte jeg jo dere om at jeg skulle ut å ri på lørdag, men pga. at det kostet ekstremt mye mer enn koordinatoren min trodde, så ble det avlyst. Isteden ble det til at Tora og jeg dro til Circus Circus, ett av de eldre hotellene her i Vegas, på den tilhørende innendørse fornøyelsesparken der - The Adventuredome. Ettersom det er begrenset hvor mye man kan få gjort ut av ett slikt konsept innendørs, så hadde jeg ikke stort til forventninger, men det var overraskende bra! To relativt store berg-og-dalbaner, og en haug med mindre attraksjoner. Og det beste - mye mindre kø enn i andre parker. Noen av attraksjonene var forsåvidt helt forferdelige, og både Tora og jeg ble skikkelig kvalme av den siste vi tok, men det var veldig gøy å få med seg det også! Tror noe av det eneste jeg mangler i Vegas nå er å dra på The Link, som er verdens største pariserhjul, eller rett og slett en forstørret versjon av The London Eye, men det skal nok la seg gjøre. De selger masse groupons for slikt også (en form for grupperabattkuponger), så det må jeg nesten få gjort! Kuppelen parken er inne i er knallrosa på utsiden, så alle bildene på dagtid fikk et skikkelig redigert preg av lyset sola skapte gjennom taket. Denne var helt forferdelig. Setene snurrer 360 grader rundt, og det fantes ikke morsomt engang :(

Uansett så ble høydepunktet på lørdag at vi tok middagen på en <3 buffet <3 inne på hotellet, og der ble vi sittende å snakke i ett par timer og bare slappe av.


I dag derimot, har det blitt mindre buffetmat, og en hel del mer bevegelse for denne skrotten! Jeg opprettholdt jo både trening og kosthold relativt bra hele ferien, ettersom det egentlig var det eneste jeg hadde å gjøre, men i går var jeg altså så slapp at jeg ble nødt til å avslutte treninga halvveis og krype hjem. På mandag ble det heller ikke trening, til fordel for skypesession med Andrea og Lill, så da droppet jeg fridag i dag og fikk lagt inn ei skikkelig knalløkt! Har ikke følt meg så spretten på trening på lenge, så det var helt fantastisk. Jeg startet med en skikkelig bra time på ellipsemaskinen, med 5 minutters nedkjøling, før det ble både overkropp og mageøvelser. Da jeg gikk hjem formelig kappgikk jeg hjem til god musikk på ørene, og siden da har jeg gjort klart alt for skolen i morgen, ryddet rom, ryddet i skolepermene mine (!!), laget meg middag og tatt en dusj. Jeg bare elsker slike dager der energien min er tilnærmet uendelig. Så nå skal jeg avslutte dagen med å lese litt, for å sikre meg ei god natts søvn, også satser jeg på nok en knall dag i morgen. Jeg er nødt til å skaffe meg en av de treningstoppene som sier "I don't sweat, I sparkle". 

Hva har du gjort i dag?

Vi blogges!

//Silje

UP Move

I går fikk jeg endelig min nye Jawbone activity tracker - UP Move! Jeg har jo skrytt mye av min UP24, men den levde jo i bare litt over en måned, så jeg håper denne fungerer litt bedre. Jeg har mistet en del funksjoner, men samtidig så bruker denne flatbatteri og slipper lading og batteriproblemer, så det er jo en stor fordel! Jeg kan også bruke denne både som armbånd eller bare som en clip på klærne mine, noe som er utrolig praktisk ettersom jeg bruker mye klokker. 

Denne har ett finere design - i tillegg til en klokkefunksjon - og den er lettere, så det liker vi! Utrolig glad for at jeg fikk den nyeste modellen igjen på garantien, ihvertfall. Det er jo mange ulike fitness trackere på markedet om dagen, men personlig er jeg storfornøyd med UP og appen som følger med der. Nå får jeg også følge med søvnen min igjen, noe jeg ser på som helt nødvendig ettersom jeg sover så utrolig dårlig for tiden. Og det gjør seg så absolutt ikke ettersom jeg må stå opp senest 6 hver morgen... Det er bare ikke noe man blir vandt til om grunnen til at man står opp ikke motiverer. 


Ellers så har vi satt igang ett lite projekt på skolen i dag, der tre andre jenter, Tyric og jeg skal sette sammen en promoteringsvideo for skolen vår. Coronado, som er naboskolen, har satt sammen en film av skolen for å tiltrekke elever, så vi tenker å gjøre det samme. Silverado blir også omgjort til ett akademi fra høsten av, og dermed får skolen mer ressurser til utvikling, og de ønsker dermed at flere studenter kommer til deres skole. 
Jeg tror det blir en del jobb med det hele, men samtidig blir vi nok fritatt for noen oppgaver i videoproduction, samt. at vi kan stikke fra noen timer innimellom, og det gjør meg ingenting. I dag tok Moriah og meg oss friheten til å stikke innom Dairy Queen i skoletiden ettersom begge to allerede var ute av den klassen for å filme litt i skolens restaurant-fag, og det var absolutt ikke feil med litt is og cabkjøring i sola.

I tillegg har jeg hatt ei knall treningsøkt i dag også, og det er snart helg, så jeg sier meg godt fornøyd. 

Har du erfaring med noen fitness trackere, evt. hvilke?

//Silje

 

Track & Field

Hei!

Hvordan står det til med alle mine fine lesere?

Som overskriften sier, så har jeg i dag vært på min første pre- Track & Field trening! Også kalt friidrett på norsk. Det var utrolig skummelt å møte opp der uten å egentlig kjenne noen, eller vite noe som helst om hva vi kom til å gjøre, men etter litt mobilisering og valg av gren (jeg går for mid- og langdistanse, ettersom jeg hverken er kjapp eller spenstig) så ble jeg introdusert til de andre distanseløperne, og det var fantastisk hyggelig! Alle var så snille og hyggelige, noe som selvfølgelig gjorde resten av treninga tusen ganger lettere. Heldigvis var det ei rolig trening i dag, men en del lek i form av football freezbee (?) i en park noen km unna skolen. Til tross for det tørre gresset, så luktet det faktisk gress, samtidig som vi fikk en mild bris i den herlige vårsola, noe som bare var helt fantastisk. For lukta av gress er liksom ikke dagligdags her, haha.

Det var en veldig god opplevelse nå til å starte med, også får jeg se om jeg blir skremt bort etterhvert eller ikke. Jeg har jo sluttet alt av organisert idrett, og var egentlig veldig ferdig med det, fordi det ofte gir meg en følelse av å ikke mestre, så å møte opp til friidrettstrening igjen etter 3-4 år var ett stort steg for meg. Men en plass må man starte, og i verste fall så dropper jeg det bare. Jeg trives også veldig godt med treningsrutinene mine ellers nå, så til tross for at jeg har track hver dag, så kommer jeg ikke til å droppe alt jeg allerede gjør. Det er liksom mitt "safe place", og gjør meg veldig godt, så det må jeg ta med i vurderingen.

Uansett, tenkte jeg bare skulle oppdatere dere litt på den hverdagslige fronten!

Vi blogges siden.

Driver du med noen idrett?

//Silje

Overskudd og midterm exams

Hallo der! 

Starten på uka har vært overraskende bra, og jeg har nå mer overskudd enn jeg har hatt siden jeg kom hit, noe som føles helt fantastisk bra! Jeg tror faktisk Jawbone'n min hjelper på, fordi nå har jeg jo full oversikt på hvor mye jeg sover og beveger meg iløpet av hver dag, noe som hjelper meg enormt med å tilpasse behovene mine. 

Uansett, jeg tenkte bare å oppdatere dere før jeg hopper i dusjen! Føler meg utrolig energisk etter den beste treningsøkta på lenge, og føler dette blir ei bra uke, både treningsmessig, sosialt og skolemessig. Rommet og badet er ryddig, jeg tar meg tid til å pakke treningsklær og skolesaker før jeg legger meg, og jeg kommer meg opp i tide til både frokost og å lage lunsj. I dag hadde vi jo midterm exams i både pre-calculus (R1 matte) og video production, noe som gikk ekstremt bra! Jeg er 100% sikker på at jeg får A på video production, ettersom jeg fikk rett på 39/40 spørsmål, og jeg er fornøyd med 30 sekundersvideoen vi skulle lage i tillegg, og jeg har allerede fått karakteren min på pre-calc, og gjett hva! Jeg fikk 88%! Vi hadde 57 spørsmål om jeg ikke husker feil, så det er jeg kjempefornøyd med. Ettersom det er 2% unna A så høynet det faktisk semesterkarakteren min, til tross for at jeg var sikker på at det ville dra det ned, og om jeg får 100 poeng på det store prosjektet jeg leverte inn i matte i går (kan få 115 dersom jeg får extra credit på utførsel) så trooor jeg utrolig nok at jeg kan klare en A i Pre-calc dette semesteret! Jeg har 84,6 % nå, og jeg trenger 90 for å klare en A, så jeg krysser fingrene. Jeg er uansett dødsfornøyd med en sterk B, så jeg klarer meg fint. Jobber jeg bra neste semester kan jeg allikevel gå ut med en A, noe som er knall ettersom R1 er en egen karakter på vitnemålet (selv om det bare står godkjent på vitnemålet etter utveksling), og universiteter kan spørre om å få se de amerikanske karakterene på avgangsfag. Det ser også ut til at jeg dropper matte neste år, så det er bare å håpe på best mulig resultat i år!

Ellers så har jeg også fått 100% hittil på 2/3 deler av semester exam'en i spansk, så det er jeg kjempefornøyd med. Utrolig nok frykter jeg mest for US History nå, fordi det er ufattelig mye stoff og ikke bare multiple choice, men jeg kan stryke i det faget uten å stryke i semesterkarakter. Det faget er uansett ubrukelig for meg senere, så det spiller ikke så himla stor rolle. Ihvertfall så er jeg så lettet som man får det akkurat nå! Jeg har masse overskudd og gleder meg på resten av uka, med mer fokus på trening, korte skoledager og mye som skjer etter skolen siden alle har så god tid. Når jeg tenker meg om har jeg faktisk langhelg også, takket være Martin Luther King day på mandag! Jippiii. 

På lørdag skal jeg i bursdag til Mari og Giulia også, som blir mitt siste møte med dem før de drar hjem... Det blir trist, men så vet jeg at jeg kommer til å møte igjen Giulia en gang, så det går bra! Det er da bare en liten togtur fra Cannes til henne, hehe.

Jeg skal prøve å oppdatere dere mellom slagene denne uka, også skal jeg heller ikke glemme å pugge til de 6 resterende finalsene da. Men nå er jeg motivert, så det skal gå helt fint! Til weight training aaner jeg ikke hva jeg bør pugge på, så da blir fokuset på kjemi i kveld. Det faget tar jeg forsåvidt ganske lett, fordi jeg rett og slett synes det er gøy, så der er det nok mest personer jeg må pugge litt på. 

Anyway, alt ser ut til å gå min vei om dagen, så jeg lurer på om jeg ikke hadde godt av å komme på oppløpssida mot sommeren. Det er jo også plutselig varmere her igjen, så i går sjangset jeg på t-skjorte på skolen til og med. Herlig! 

Flere som har igjen eksamener eller tentamener før karakterene settes?

//Silje

#motivated

Abs og Ellipse

Hej på er! 

Da sitter jeg endelig plantet i senga etter en lang dag med skole, trening og konsert på Beau's skole. Før konserten hadde jeg en time på å lage meg middag og kle på meg, så da ble det kosebukse på konserten og tacorester etter fredagen med Tora på meg! Klager ikke på det akkurat. Akkurat nå er jeg dødssliten etter ei skikkelig hard og god treningsøkt tidligere i dag, og den yoghurtisen jeg nettopp spiste var vel undt. 

I dag ble det min første tur på Gold's Gym på så alt for lenge, og jeg fikk en skikkelig god start. Først ble det hele 65 minutter på ellipsemaskina, noe som gikk overraskende fint. Mot slutten ble det forsåvidt litt kjedelig, men da jeg tok meg selv i å glede meg på å komme hjem for å se bloggerne, så kom jeg på at jeg kunne se det imens jeg trente! Så da ble de siste 20 minuttene veldig raske med litt lettbent underholdning å se på. Utrolig lurt! 

Dagens ab-workout: 

Twisted mountain climbers 30 x3

Bicycle crunches 30 x3 (annenhver av disse to, med en liten 20sekunders pause imellom)

Incline crunches (bench) 20 x3

Incline russian twists (bench) 20 x3 (også annenhver av disse to)

Side rise i incline bench (hyperextention benken) 15 x3

Etter en skikkelig god cardioøkt - særlig ettersom det har vært minimalt med cardio siden jeg kom hit, da jeg stort sett har trent styrke - sto mage for tur. Her fikk jeg også kjørt meg skikkelig, på noe som ikke kan ha vært mer enn en 15 minutter! 

Upostet treningsantrekk fra forrige uke.


Ellers så skulle jeg akkurat til å si at jeg skal på Imagine Dragons konsert på Torsdag, da Claudia spurte om noen av oss PAX jentene ville være med, men til vår enorme skuffelse ble billettene utsolgt før hun spurte oss! Billettene var også bare på 300kr, og jeg har så sinnsykt lyst til å se Imagine Dragons. De er helt klart noen av mine absolutte favoritter om dagen, og det har de vært siden 2012 i grunn! Men jeg fortviler ikke, fordi ettersom de er herfra kommer de spiller de stadig vekk i Vegas, så er sjangsene store for at jeg allikevel får sett dem før jeg drar hjem :-D 


Nå er klokken snart ni, og jeg er helt utslitt, så det spørs om det ikke blir så jeg legger meg ganske så snart. Akkurat nå er jeg småirritert også, ettersom macen min skrudde seg av hele to ganger bare imens jeg skrev dette innlegget, og jeg nok en gang ikke får liv i laderen... Den liker meg bare ikke om dagen, altså! Men, men. 

Flere som har trent i dag?

//Silje

Kjempegode Proteinpannekaker

Hei! 

I dag tenkte jeg å anbefale dere noen supergode proteinpannekaker jeg mixet sammen etter skolen! Jeg har prøvd meg frem med både havregrynspannekaker og proteinpannekaker mange ganger før, men særlig sistnevnte har jeg aldri lyktes med. Denne gangen derimot ble de helt nydelige, og ikke minst sunne og næringsrike. Det fine med oppskriften er at man kan jo sløyfe og legge til ingredienser litt som man vil, alt etter hva man liker best selv, og hvor sunn man ønsker at de skal være. 

Det du trenger er: 

♥ 50g Havregryn

♥ 2 Egg

♥ 80g Vaniljekesam eller Gresk yoghurt

♥ 16g Proteinpulver med vaniljesmak

♥ 1/4 dl Melk

♥ 1ss Splenda eller Stevia

♥ En klype Salt

♥ En klype Bakepulver

♥ Litt kokosolje eller godt smør til steking

Først mixet jeg havregryn og egg i en blender, hovedsakelig for å knuse havregrynene mest mulig, før jeg tilsatte de andre ingrediensene. Ettersom jeg ikke er noen stor fan av den naturlige greske yoghurten vi har her, og jeg ikke vet om de selger kesam som tilsvarer den hjemme noensteds, så brukte jeg et halvt beger med Yoplait Greek 100 Strawberry, som er en kjempegod gresk yoghurt med mye proteiner, lite sukker og fett. Jeg tror ikke den selges hjemme, og dermed vil jeg tro at vaniljekesam er det beste alternativet, litt etter hvilket næringsinnhold man er ute etter. Jeg snavlet forresten opp resten av begeret etter å ha hatt oppi halvparten, hehe. Ellers kan man ta 50:50 med havregryn og havremel, eller evt. bruke litt hvetemel og litt sammalt hvete. Man kan erstatte splenda med sukker eller sukrin, eller evt. bare sløyfe det. Her er det også bare å smake seg frem. Også proteinpulveret kan ha hvilken smak som helst, alt etter hva man foretrekker. 

Denne oppskriften holder til rundt 4 store lapper og er beregnet for 1 person, men man kan selvfølgelig øke mengden av de ulike ingrediensene dersom man lager for flere, eller kanskje tilogmed hele familien. Bare du ikke ender opp med 1ss salt eller bakepulver ;-)

Disse pannekakene er virkelig supre til alle måltider, og kan toppes med hva enn man måtte ønske. For en amerikansk vri kan man bruke maple syrup, og om man ønsker å holde det sunt så er det utrolig godt å toppe med frukt, bær og kanskje også litt kokosmasse eller peanuttsmør. Jeg vil påstå de fungerer som middagspannekaker også, så da kan man evt. koke blåbærsyltetøy selv med stevia, og strø på litt søtning isteden for sukker dersom man ønsker en sunnere versjon der også, eller du kan lure til deg noen lapper med nugatti eller nutella isteden, hehe. Mulighetene er uendelige! Personlig endte jeg opp med noe så enkelt som litt norsk bringebærsyltetøy, og det var kjempegodt. Det gir jo litt større frihet til hva man kan ha på når pannekakene i seg selv er så sunne og næringsrike! 


Dagens lunsj rakk jeg å spise før jeg fikk så mye som løftet et kamera, så pannekakene på bildet er noen mindre vellykkede fra forrige uke, da jeg testet en honninghvete yoghurt isteden for den greske.. Tok bilder til bloggen før jeg rakk å smake, så det ble det aldri noe av gitt. 

Del gjerne deres opplevelse av pannekakene dersom dere lager dem selv! 

// Silje

Fitocracy

Hei, dere! 

I dag tenkte jeg å introdusere dere for den appen jeg bruker mest om dagen, sett bort ifra instagram og messenger, og det er Fitocracy. Denne appen er helt genial, og den har gitt meg et vendepunkt når det kommer til styrketrening. Tidligere løp jeg veldig mye, i tillegg til at jeg trente en del allfit (vekttrening med aspekter fra maksimal styrke, kampsport og crossfit) og noe styrke, men da jeg ble introdusert for Fitocracy noen uker før jeg dro til USA, så fikk jeg virkelig fart på fremgangen min innen styrketrening. 

Appen er gratis og er helt super til å holde oversikt over øvelser, vekt, antall reps og sett. Den inneholder så og si alle øvelser du kan tenke deg, og det legges til nye på forespørsel hver eneste uke. Selv etterspurte jeg reverse lunges, og dette ble lagt til innen bare noen uker, så det er jo supert. Man kan også legge inn jogging og slikt dersom man ønsker, men ønsker man å holde oversikten underveis med gps og slikt, vil jeg heller anbefale Nike+ til dette. Den sverget i alle fall jeg alltid til før. 

Fitocracy er veldig lett å lære seg, og du starter med å lage deg en bruker, hvor du legger inn vekt og litt enkel personalia, ettersom appen regner ut poeng basert på vekt du løfter i forhold til kroppsvekt og kjønn. Jeg bryr meg ikke så mye om poeng og leveler, men det er jo en morsom måte å kunne måle seg opp imot andre dersom man legger til venner. Noe som også er flott er at du kan sjekke "history" på de ulike øvelsene hver gang du legger dem til i ei økt, slik at du kan se hva du tok sist gang, og slik er det utrolig lett å holde oversikten og øke jevnt i takt med fremgang. Man kan også velge mellom lbs og kg når man legger inn øvelsene, og det har ihvertfall kommet godt med for min del! Det var veldig forvirrende å måtte tilpasse seg pounds i starten, men appen gjorde overgangen veldig mye lettere. 


Jeg vil anta at det er 18års grense på appen ettersom jeg har lagt inn alderen jeg har, men det er jo ikke vanskeligere enn å justere litt på årstallet, hehe. Til høyre ser dere ett eksempel på hvordan ei fullført økt kan se ut, og der dere ser det er ei stjerne bak har jeg tatt personlig rekord, enten i reps eller vekt. Dette skjer fremdeles veldig ofte hos meg, ettersom jeg har rask fremgang og jeg fremdeles justerer hva jeg faktisk klarer uten at det går utover teknikk, men etterhvert blir det nok lengre og lengre mellom dem. 

Det skal sies at appen kanskje ikke er for alle, for jeg antar det lett blir kjedelig å skulle notere seg alt dersom man ikke har noe særlig formål med treninga, men det skal uansett være sagt at jeg anbefaler den på det sterkeste til alle som trenger litt oversikt over styrketreninga si! Det er forresten flere gutter enn jenter som bruker denne, så selv om jeg er ei jente som anbefaler den, så er den så absolutt for dere gutta også. 

Dersom noen har noen spørsmål om appen, svarer jeg mer enn gjerne!

Er det noen av mine lesere som bruker Fitocracy allerede?

-Silje

Mr. Olympia og Jay Cutler

Heihei!

Så i går var jeg på Mr. Olympia her i Vegas, og det var helt utrolig å oppleve. I tillegg til en hel haug med gratisprøver på proteinpulver, proteinbarer osv, så var det mange kjente fjes å se innimellom, deriblant Paige Hathaway og Sylvester stallone.

Jeg er en elendig paparazzi, men legg til god-viljen, så ser dere at det er Stallone som går mellom alle de blåkledde sikkerhetsvaktene.

Las Vegas Convention centre.

Vi kom hovedsakelig for å se Men's Physique, men vi fikk dessverre ikke med oss hele, da vi hadde litt problemer med å komme oss frem til convention senteret. Men det lille vi fikk sett var uansett helt utrolig. Forresten så stilte vi oss også i utenfor køen til Shredz sin booth, som var rundt 50 meter lang (seriøst), og plutselig ble vi tatt inn fremst i køen som VIP, av en eller annen grunn! Dette førte til gratis treningssinglet, bag, shaker og 50% på absolutt alt, så det var utrolig kult.

Sist men ikke minst, så fant jeg den personen jeg hadde størst planer om å finne (sett bort ifra Schwarzenegger som uansett sikkert ville ha vært omringet av vakter), og det var Jay Cutler! Ved å kjøpe noen produkter fra Cutler Nutrion kom vi fremst i køen, og han var utrolig hyggelig og jordnær, og tok seg god tid til oss.

Noen timer at jeg hadde lagt ut dette bildet på instagram, så skjedde det utrolige, og jeg fant plutselig igjen bildet lengre opp i feeden min, bare under Cutlers brukernavn!

Dette ble ihvertfall en super start på gårsdagen, og like etterpå dro jeg og to av de norske jentene på shopping, så det skriver jeg mer om i neste innlegg.

Ha en fin kveld, dere!

Er det flere som kunne ha tenkt seg å være på Mr. Olympia i helgen?

-Silje

Grått

Hei! 

I dag var jeg hjemme for første gang pga. sykdom på vgs. Jeg våknet opp til dundrende hodepine og krampe i magen, så jeg fant raskt ut at det lureste var å gå å legge seg igjen. Da jeg våknet på nytt rundt i nitiden var smertene så og si borte, men jeg tok en pinex sånn helt i tilfelle. 

Ettersom det ikke ble noen skole på meg i dag har dagen gått med til å gjøre matte, spise og se Gossip Girl (har akkurat blitt ferdig med The Carrie Diaries :(), og jeg tror egentlig en dag som dette var noe jeg virkelig trengte. Har heller ikke særlig mange timer på mandager, så føler ikke jeg gikk glipp av stort! Hadde vel egentlig en spanskprøve da, men jeg antar at jeg får ta den senere, så det er ikke noe stress. 

Blir så nedstemt av dette været. Jeg vil ha sol og tørr asfalt!

Er forresten godt i gang med challengen til Toril Hornes, med masse vann, frukt og grønt innabors allerede. Har også dratt med meg en kompis på utfordringen, så da er det lettere å pushe hverandre! Dette ble min lunsj i dag, bestående av egg (som jeg uflatterede nok alltid må ha ketchup på..) på speltlompe og en salat fra helgen med agurk, paprika, isberg salat, sukkererter og fetaost. Nam!

Ettersom hodepinen min er borte ser det også ut til at jeg gjennomfører kveldens planlagte løpeøkt, og turntrening etter det dersom det passer for Andrea. 

Hva er deres planer for dagen?

-Silje 

Klar for en ny uke

Hei alle skjønne! 

I dag startet jeg dagen med vaffelfrokost hos bestemor, før jeg utnyttet oppholdet i det ellers så grå været i helgen til å sette meg på scooteren og kjøre til treningssenteret. I dag kjørte jeg litt rygg og ben, som definitivt er den merkeligste mixen jeg har hatt på ei styrkeøkt på lenge. Ikke fungerte det særlig godt heller. Pleier alltid å kjøre ganske hardt på legday, imens jeg kombinerer rygg og mage, men ettersom formen ikke var på topp i dag så ble det som det ble. Kjenner også at jeg begynner å få tilbake stingplagene mine når jeg løper, og det er så ufattelig kjipt! Det går bare i perioder, men greia er at det ikke er vanlig sting, det er mer som at noen knivstikker meg i magen, og det hjelper heller ikke å stoppe opp. Bruker så lang tid for å hente meg inn igjen, og det er umulig å fortsette løpinga, noe jeg ellers klarer fint dersom jeg får vanlig sting. Så det ødela egentlig ganske mye for den gode motivasjonen jeg startet økta med, menmen. En ny uke i morgen, og jeg er supermotivert! Skal henge meg på challengen til Toril Hornes, samtidig som jeg skal slenge på mine egne punkt for å få den perfekte uke. Gleder meg! Skal prøve å få oppdatert hver dag om hvordan det går, slik at kanskje noen av dere også henger dere på :D Mine egne punkt vil blant annet bestå av å legge meg tidligere, stå opp tidligere, lage meg god lunsj og frokost hver dag, og legge frem klær og pakke skolesaker/treningsklær hver kveld, om noen lurte. Ellers nå i kveld har jeg laget med smoothie med melk isteden for juice, noe som var helt jævlig og jeg har null forståelse for de som faktisk liker dèt. Ellers var kveldsmaten veldig god, med masse grønt på siden av rugsprø med leverpostei. Åh, det er så godt! 

Håper forresten alle har en fin kveld, og rop ut i kommentarfeltet om du er med meg på challengen til uka? Kan skrive mer om den i et innlegg om noen er interessert, og ellers kan dere jo ta dere en titt innpå bloggen til Toril. 

Vi blogges!

-Silje

//Bilder lånt fra Weheartit

Idiot

I dag gikk jeg på ski for første gang på ett år. Det gikk jo jævla bra. Helt frem til jeg kom til den andre bakken og holdt på å dø. Fordi her har vi hun som klarer å glemme at hun har mandler som er dobbelt så store som de bør være, og anstrengelsesastma. Trodde det gikk mer på psyken min etter jeg sluttet å aktivt drive med ski i fjor, men så kom jeg på at det var tusen andre faktorer som også spilte inn. Så etter 3 runder på kunstsnøen oppe på stadion var jeg helt ferdig, og bare nødt til å gi meg. Det er så utrolig surt å kjenne at kroppen har SÅ mye mer å gi, men at luftveiene bare ikke strekker til slik de bør. Og det er så merkelig med det, fordi jeg løper jo hele tiden innendørs, både fort og lenge, men med en gang jeg er utendørs og gjør noe aktivt når det er minusgrader så er jeg nært ved å hyperventilere flere ganger. Håper ihvertfall det kommer litt seg etter jeg får tatt mandlene! Dessuten skal jeg ikke klage, for teknikken min var ikke så rusten som jeg ville ha forventet i dag, samtidig som at jeg vet jeg er i rimelig god form ellers for tiden. Så jeg får bare ta det litt gradvis, og ikke stresse. Savner virkelig å kose meg med det, så må passe på så det ikke ender opp som en ting jeg skyr ved tanken! 

Ooog dette var et superrotete innlegg. 

Ellers i helga har jeg jobbet en del, trent og vært i Mærehallen og sett en kamp sammen med Helene og Ragna. Nå står senga for tur, og nok en mandag på skolen. Et lite lyspunkt i uka er jo det at jeg mest sannsynligvis skal til Mo for å besøke bestevenninnen min Melanie på torsdag, det hadde ihvertfall vært heelt fantastisk! Dessuten ville jeg da ha hatt litt mer å blogge om, ettersom disse triste vinterdagene byr på en del helt like dager, uten noe særlig innhold. Melanie og min andre venninne Frida tok forresten begge 3. plass på hver sin distanse i helgas Norges Cup i Voss, så jeg er så utrolig stolt over dem. Hadde flere gamle skiskyttervenninner som gjorde det veldig bra i helgen også, og til tross for at det er trist å ikke være med i gamet selv lengre, så er det utrolig morsomt å følge med livestreaming og resultat under deres renn. 


Ææh, gleder meg helt sykt til OL! Håper lærerne lar meg følge med i timene. Akkurat som det kommer til å skje #Studiespesprobs

Har et innkjøpsinnlegg jeg må fikse så fort som mulig, så jeg vil anta det kommer på tirsdag! Tror ihvertfall ikke jeg rekker det i morgen, da jeg skal trene etter skolen, for så å gå rett på jobb. Uansett, håper alle får en fin uke!

Hva har du gjort i helgen?

#skiskyting 

Get Inspired treningsdagbok

Heihei!
Som sagt tidligere, så har jeg skaffet meg ei treningsdagbok fra Get Inspired, noe som kan være veldig nyttig dersom man ønsker å holde en oversikt over fremgang, mål, tidligere økter eller planlegge økter fremover etc. Jeg har selv tatt i bruk den for bare noen dager siden, så jeg har ikke notert så mye enda, men boka har eksempelsider underveis, som er nyttige som veileder til hvordan man best kan utnytte boka. Jeg trenger ikke forklare noe særlig, da bildene forklarer bra i seg selv. (Dessverre ble noen litt uklare)


Liker ikke forsiden da, så vurderer å lage en ny en på egenhånd. Haha, no offence. 


Her er noe av det jeg hittil har oppført i boka, fra forrige ukes legday. Sidene er slik at man helst bør skrive med penn, og ettersom det ble så utydelig uthevet jeg skriften i pixlr. Jeg kjører forresten alltid cardio på minst ti minutter før jeg trener styrke, uansett hva jeg skal trene. Varierer mellom roing, ellipse, mølle og sykling, men jeg ender som regel opp med mølle etterfulgt av roing. Kjører som regel intervaller eller 15-30 min moderat/høy fart i starten av hver treningsøkt. Det er bare en vane jeg har, som jeg også ønsker å beholde :) Oppvarming er også viktig for å unngå skader, så det er en win win situasjon uansett. 


Denne siden er egentlig helt genial! Jeg er en person som er veldig på ordtaket "alt med måte", og jeg mener at du ikke kan være sunn i hodet uten å unne deg noe usunt. Men samtidig er det godt å ha en oversikt, så man unngår ukontrollerte inntak! Man får også en bedre oversikt over hvilke næringsstoffer man tilfører kroppen, samtidig som at delen for å krysse av antall glass vann og spiste frukt i løpet av dagen faktisk er helt genial! Særlig ettersom jeg er aalt for dårlig til å drikke utenom trening. 


Alt i alt er dette ei fin og grei bok, som er oversiktelig og har fine farger. Noe som faktisk spiller en rolle, spør du meg. Jeg er glad jeg endelig har en måte å holde oversikt på igjen, ettersom jeg hadde et spesialutviklet excel regneark da jeg gikk på skiskyting, noe som ga meg en helt fantastisk god oversikt! Selvfølgelig noe bedre enn dette, men det går veldig fint.
Dette innlegget er forresten ikke reklame.

Fører du treningsdagbok? 

-Silje

Les mer i arkivet » April 2017 » Mars 2017 » Februar 2017


Hei, mitt navn er Silje, og jeg er ei 19 år gammel jente fra Steinkjer i Trøndelag. Jeg var utvekslingselev i Las Vegas 14/15 med STS, og har du noen spørsmål er det bare å sende meg en mail, eller ta en titt på alt praktisk jeg har skrevet i kategorien om utveksling. Til høsten går turen videre til Oslo for masterstudiet i Jus, og jeg håper du vil være med meg på reisen videre i hverdagen min. Jeg blogger i hovedsak om reise, mat, trening, mote og jobb.

Kontakt


Siljeschiefloe@gmail.com


hits