50 Spørsmål

1. Hvor gammel er du om fem år? Om fem år er jeg 22! Tiden skremmer meg litt, i grunn. 

2. Hvem har du vært sammen med i minst to timer i dag? Jade, ettersom vi har både pre-calc og lunsj sammen, haha. 

3. Hvor høy er du? 1.61 eller 1.62! Er ikke helt sikker. 

4. Hvilken film så du sist? Oblivion

5. Hvem ringte du sist? Om Skype teller, så var det mamma og pappa, og hvis ikke så var det McKenna. 

6. Hvem ringte deg sist? Mikaela

7. Hva stod det på den siste smsen du fikk? "Yes it's at Excalibur" 

8. Foretrekker du å ringe eller sende sms? Sende sms. Med få unntak, selvfølgelig, ettersom teksting ikke alltid er særlig praktisk. 

9. Hva er ditt favorittsted? Wow, denne var vanskelig... Jeg har så mange steder jeg er så glad i! Men om jeg ikke tar med kjære plasser fra hjemme, så vil jeg anta mitt favorittsted er Anfi Del Mar, på Gran Canaria! Jeg ser på det som mitt andre hjem, fremfor Las Vegas, til tross for at jeg faktisk bor her. Haha. 


//Bestemor har copyright på dette bildet, som dere ser har jeg bare stjålet det og laget en dårlig piratkopi ved å ta bilde av ett allerede printet bilde:(

10. Hvilket sted foretrekker du minst? Vanskelig å si, men kanskje visumkontrollen på JFK? Forferdelig dårlige minner, så det er liksom det første som kommer opp. Eller kanskje kjelleren hos Christine (Neida). 

11. Når så du moren din sist? For 176 dager siden...

Men jeg gleder meg så på å komme hjem og se alle igjen

12. Hvilken øyefarge har du? Dette skifter liksom litt, men blå-grønn vil jeg påstå. 

13. Hvilken julesang er din favoritt? Dette er helt umulig å svare på. Men noen album jeg må høre hvert år er Once Upon a Christmas - Kenny & Dolly, Jag kommer hem igen till jul - Peter Jöback, No e D.D.E jul igjen - DDE (hehe, trønderveitja) osv. Jeg ender i grunn bare opp med å ramse opp hele julelista mi her jeg :( JUL ER BEST 

14. Er foreldrene dine gift eller skilt? De ble gift, og er fremdeles det, i 1997, samme år som jeg ble født, så 31. Mai har de vært gift i 18 år!

15. Når våknet du i dag? Våknet av alarm nr. 1 kl. 05:14, men sto vel og merke ikke opp før 06:20, som er aalt for sent, hehe. Men det kommer ihvertfall til å bli lekende lett å stå opp for å trene før skolen igjen til høsten! Jeg hater å starte på skolen kl. 06:55 hver dag (skolen skal egentlig ikke starte før 07:00, men ettersom den siste klokka ringer 06:55 må jeg nesten være der innen da). 

16. Hvor tror du at du befinner deg om 10 år? Hmm, 27 år gammel, ja. Forhåpentligvis er jeg ferdig med grunnleggende medisinutdanning, som er det jeg sikter pr. dags dato, og kanskje allerede i arbeid på ett sykehus etc. Jeg håper jeg har stabil økonomi, eier leilighet eller hus, og rett og slett er fornøyd med livet og hvor jeg står! Alt annet er så vanskelig å forutse, ettersom mamma hadde to unger på den tiden og ble gift samme år, men hvem vet. Kanskje er jeg også det? Selv om jeg strengt tatt tviler. 

17. Hva skremte deg om natten som barn? Har egentlig aldri hatt noen ting som skremmer meg sånn skikkelig, men jeg vet jeg ikke likte at mamma reiste bort. Jeg ble også skikkelig skremt av Voldemort da jeg så Harry Potter og Ildbegeret hos Emma på ett firkløvertreff en gang i tiden, haha. Så vi ble sittende oppe å se Biler så jeg skulle få sove... I dag er jeg jo tidenes Potterhead, så om Voldemort møter opp på døra så må jeg nesten bare trekke staven og ta det derfra. 

18. Hvilket youtube-klipp var det sist som fikk deg til å le? Jeg tror den siste måm ha vært "People that deserves a rise" av Jenna Marbles. https://www.youtube.com/watch?v=cIoCQUpmukg

19. Hva er din beste egenskap? Jeg er veldig utadvendt og ærlig, selv om det selvfølgelig ikke alltid er bra heller.

20. Hva er din verste egenskap? Jeg har alltid rett. Eller hva, pappa? (Han har ikke alltid rett han heller, selv om han selvfølgelig også mener han alltid har rett. Det gjelder vel forsåvidt alle i familien. Nei, alle i hele slekta egentlig.)

21. Sover du med eller uten klær om natten? På vinteren er jeg alltid iskald, så da kan jeg sove i alt fra nattdrakt til kosedress, imens jeg på sommeren sover i minst mulig dersom det er varmt ute. Jeg sover nesten alltid med sokker dog, fordi føttene mine har manglende sirkulasjon eller noe og er alltid iskalde. 

22. Hvor mange puter har du i sengen? 4

23. Hva er det rareste du har spist? Føler i grunn ikke det er så eksotisk, men kanskje snegler? Smaken er forresten helt grei, konsistensen derimot...

24. Har du stasjonær eller bærbar data? Jeg har en MacBook Pro som jeg er så glad i  Dessverre så liker den meg ikke så godt om dagen, så jeg håper ikke det er noe som vedvarer. 

25. Foretrekker du sko, sokker eller barføtt? < Sokker 3

26. Hva hører du på akkurat nå? Colors av Hardwell, Tiësto og Andreas Moe, som alle er blant mine absolutte favorittartister. 

27. Hvilken iskrem er din favoritt? Iskremelskeren over alle iskremelskere checking in! Alle som kjenner meg godt vet at min favoritt er vaniljeis fra Diplomis (eskimoisen) med stivner på isen oppå! Den funker også perfekt som milkshake, noe jeg også er berømt for, i tillegg til at jeg også er veldig glad i tuttifrutti strø. 

28. Hvilken dessert er din favoritt? Créme Brûlée

29. Den største premien du har vunnet? Vant en av Kristin Gjeldsvik's 4 julekalendergavekort på Junkyard i fjor! Det skulle egentlig være på 1500kroner, men da jeg fikk det var det 5K!! Har fremdeles ikke brukt det opp, og jeg må nok gjøre det før jeg kommer hjem så det ikke skal gå ut... Så da må jeg sende noen der hjemme for å hente pakken på posten også, er jeg redd. 

30. Liker du kaffe? Ja, men helst med litt coffee creamer i. Er også glad i frappuchino, men da snakker vi Jordbærpikene's fantastiske caramel frappuchino, ikke starbucks sin utvannede, overvurderte og overprisede crap. Boikotter Starbucks fordi jeg synes det er så overrated. Neida. Joda. 

31. Hva drikker du helst til frokost? Hahaha, hadde det ikke vært for kaloriene så hadde jeg lett drukket milkshake til frokost. Eller kakao. Eller gløgg (i jula). Men nå har det seg sånn at jeg drikker vann egentlig uansett, eller melk dersom det passer bedre, men jeg setter pris på juice en gang i blant. 

32. Hvem var din favorittlærer på videregående? Jeg er jo ikke ferdig på vgs, så skal ikke ta noen risker her da. Haha, neida, men jeg liker liksom alltid lærerne mine! Særlig etter jeg ikke har dem lengre, for da synes jeg liksom litt synd på de jeg ikke likte så godt heller, slik at jeg liker dem allikevel. Men gymlæreren min Ivar er en morsom fyr. Og Lars Eric er en ekstremt flink lærer, noe som faktisk gjorde han til en av mine favoritter. Han er forsåvidt også rimelig morsom innimellom, også er han så smart at man nesten vil grine liksom. 

33. Kan du spille poker? Nei. Jeg vet at jeg har spilt det på hytta mange ganger før, men husker altså ingenting. 

34. Hva har du spist i dag? Ikke noe særlig spennende. Men spiste norsk taco til lunsj da, så det var gøtt. Har spist det til ca. alle måltider siden søndag, enten i lefse, skjell eller salat. 

35. Nevn to historiske personer som interesserer deg? Vanskelig å si bare to. Jeg kunne ha tatt Zyzz, Steve Jobs, Martin Luther King Jr., Joseph Stalin, Sir Alex Ferguson og Oddvar Brå liksom, fordi de interesserer meg, samtidig som jeg er såppas nørd etter alle fysikktimene at jeg kunne ha sagt Isaac Newton. Men om jeg må velge bare to så blir det nok Harry Potter og Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore. (kom på dem i siste liten da jeg skulle til å skrive at å velge to var helt umulig, fordi jeg ikke egentlig har noen spesielle personer jeg bare bagraver meg i stoff om ;);) )

36. Hvilken radiostasjon var den siste du hørte på? Den som sto på i bilen til McKenna i lunsjen, men jeg var ikke observant nok til å få med meg hvilken det var. 

37. Vil du ha barn? En gang i livet - Ja, helt klart. 

38. Kan du noen andre språk enn norsk? Ja, det håper jeg da inderlig, hvis ikke hadde jeg slitt. Jeg snakker godt engelsk (føler ikke man snakker flytende med mindre man snakker språket perfekt, feel me?) og litt dårligere spansk, samtidig som svensker og dansker godkjenner hvordan jeg kommuniserer med dem av de som nekter å prøve å forstå norsk. Og jeg snakker altså ikke engelsk med naboene våre, ett sted går grensen. Jeg forstår dem jo helt fint!

39. Sover du på en spesiell side? For å få sove må jeg faktisk ligge på ryggen, noe som vissnok også skal være det ideelle, så det er jo bra. Tror ikke jeg gjorde det da jeg var mindre, men å ta 3 hull i ørene på en gang tvinger deg liksom til å ligge på ryggen i noen mnd. ;-) Våkner som oftest på min venstre side, forsåvidt. 

40. Foretrekker du havet eller bassenget? Bassenget! Jeg blir stadig mer glad i havet, men jeg har alltid vært veldig lite glad i saltet, og trives som en fisk i bassenget. 

41. Hva bruker du helst penger på? Sokker, selvfølgelig. Neida. Er glad i å bruke penger på andre, fordi det er ekstra givende, samtidig som jeg er fælt glad i å handle sko og klær de gangene det er det jeg kjøper. Skal jeg være helt ærlig så var faktisk mat det første som kom opp i hodet mitt da jeg så spørsmålet :(

42. Eier du dyrebare smykker? Har noen dåpsmykker, og fikk et nydelig DKNY smykke av mamma og pappa i bursdagsgave. Bruker det vel og merke ikke enda, etter jeg allerede min første uke fikk kjenne på hvor lite samvittighet enkelte amerikanere har, da jeg ble frastjålet mine Clubmasters på skolen. 

43. Hva er ditt favorittprogram på TV? Ser veldig lite TV, og ettersom jeg ofte nevner hvilke serier jeg ser på og slik, så kan jeg forsåvidt si 71 Grader Nord! Er så glad i sånne typiske norske program, haha. Mesternes mester og slikt. Samtidig som jeg ser Bloggerne og maaange amerikanske serier. 

44. Hva skal du gjøre i helgen? Skal i bursdagsmiddag på fredag hos ei venninne, og ellers tror jeg det er ganske åpent. Søndag er familiedag som alltid. 

45. Kan du stå på slalåm? Ja, og jeg elsker det! Tryglet om å kjøpe hytte i Åre i hele fjorvinter :(

46. Hvordan imponerer man deg? Kommer helt an på. Synes ofte at folk prøver for hardt og blir litt overkill, men realistiske folk med ambisjoner, en hjerne, som er glade i å trene, som liker bøker og musikk jeg liker, og som er snille og morsomme setter jeg stor pris på! Det er så mange viktige kvaliteter, men det varierer veldig fra person til person hva jeg synes er viktigst, på ett vis. 

47. Hva slags ringelyd har du på telefonen? Den gamle iPhone ringetonen som de fleste med iPhone har, sett bort ifra de som har den nye iPhoneringetonen. Hjemme var ringetoner lenge ett dilemma, ettersom alle har iPhone og glemmer hvilken ringetone som er hvem sin, samtidig som alle på ett tidspunkt hadde den samme. 

48. Fortell 5 ting som leserne dine antagelig ikke vet om deg?

Tja, det er jo litt vanskelig å si da, særlig ettersom også familie og venner leser bloggen. Men jeg tror ikke alle vet at: 

1. Jeg var på fremsiden av Trønderavisa julaften 2000, fordi jeg overlevde Meningokokk type B, som er en kritisk barnesykdom, på samme sykehus som jeg ble født på samme dag 3 år før. 

2. Jeg har relativt pene føtter, men to av tærne mine har litt havfruesyndrom og sitter sammen nesten hele veien opp. Det er bare litt komisk, og er heldigvis heller ikke særlig synlig eller uflatterende. 

3. Jeg hører utrolig godt, selv om mange gjerne ikke ville ha trodd det, ettersom jeg alltid snakket veldig høyt før, og dette har dessverre også røpet noen av julegavene mine opp gjennom årene.

4. Halvparten av klærne jeg har kjøpt her i USA nekter jeg å bruke før jeg kommer hjem, fordi jeg ikke tørr å vaske dem her, ettersom alt blir ødelagt. 

5. Med årene blir jeg bare mer og mer glad i sommeren og havet, men jeg har alltid av en eller annen grunn sett på meg selv som en vinter- og fjellperson. 

49. Hva har du nærmest deg nå som er rødt?

Paper towns

50. Er du sosial?

Veldig. Men jeg trives samtidig ekstremt godt i eget selskap, og behøver å trekke meg litt unna en gang i blant. 


Noe du syntes var litt morsomt å høre om?

//Silje

Ukas Spørsmål #1

Hei! 

Jeg har fått en del spørsmål i kommentarfeltet i det siste, så dermed samler jeg disse nå i et eget innlegg. 

Bor du nært byen i Las Vegas?
Jeg bor vel ca. midt i? Las Vegas er faktisk rimelig lite, og er delt opp i 3 deler. Det er Summerlin (North Las Vegas), Las Vegas (som inkluderer South Las Vegas og Enterprise) og Henderson, som faktisk har status som en egen by på ett eller annet vis. Jeg bor sør for sentrum og The Strip, i den delen som kalles South Las Vegas. Med trafikk tar det under 10. min til selve sentrum av byen. 

På hvilket vis likte du San Diego bedre enn Los Angeles??
Dette er litt hvordan man ser det, men helheten av San Diego er bedre på en måte. LA er ekstremt travelt, trafikkert og fullt av turister, i motsetning til San Diego som er rimelig likt LA, bare litt grønnere og roligere. Det er mye trafikk der også, men samtidig er det litt mer behagelig. Det er svært vanskelig å forklare, men jeg elsker i alle fall begge stedene! Min klare favorittplass i Los Angeles var ihvertfall Malibu :-D

Hvilken kjedebutikk er din favoritt i USA? Generelt og på pris?
Jeg har forsåvidt vært minimalt på shoppingsentre og slikt siden jeg kom hit, utrolig nok, men hittil er min absolutte favorittbutikk Topshop. De har så mye klær som er så "meg", og jeg har lyst på alt hver gang jeg er der inne, men den eneste haken er at ettersom det er et europeisk merke, så er det også europeiske priser.
På pris er nok Forever 21 favoritten. På klær er de helt OK - det er mye trashy der, og null system på butikkene, men dersom man finner noen gullkorn så er de alltid billigere enn de ser ut, og det er jo helt supert! I tillegg har de mange fine småting som er helt utrolig billige, og perfekte til f.eks. julegaver :) Ellers så har valutaen gått fra 6 til 7kr pr. dollar siden jeg kom hit, og det er jo et rimelig ekstremt hopp om man tenker seg om, så det er kjipt. Jeg regner jo fremdeles ut priser x6, noe som blir rimelig upresist om dagen, særlig når det kommer tax oppå det hele. Håper sååå at det går ned igjen! Det er plutselig ikke særlig billig å kjøpe ting her lengre... 

Kan du skrive litt om vertsfamilien din?
Såklart!
Her har jeg en vertsmor som heter Michele, og en vertsfar som heter David. De har to hunder som gjør meg helt gal, og to katter som faktisk liker meg, men hater alle andre (katter har en tendens til å mislike meg). Begge to er i 50-60årene, og har to barn i 30årene, som begge har tre barn hver. Deres eldste barn er Amanda, eller Mandi, og hennes gutter Beau, Blake og Evan har dere jo allerede sett en del av her på bloggen, imens Nicolas, eller Nick, deres eneste sønn kommer hit i julen med sin familie. Da flytter jeg nok inn hos Mandi igjen, men ettersom jeg skal tilbringe deler av julen både i Disneyland og Grand Canyon, så ska nok det gå veldig bra. Trives forsåvidt veldig godt hos henne uansett!  


Hvordan går det på skolen?
Det går faktisk veldig bra! Jeg ligger mellom A og B i alle fag, men som det ser ut nå skal jeg nok klare A i alle fag mot slutten av quarteret. Nå som jeg har smisket meg til litt bedre citizenship hos spansklæreren, så er det kun engelsk og pre-calc jeg henger litt bak på. Dette er hovedsakelig fordi jeg har noen missing assignments som det er forsent å levere inn, etter de dagene jeg var borte, og ettersom det er like lett å stryke som å få toppkarakterer her så utgjorde jo det en god del. Men for å gi det litt perspektiv så hadde jeg D (stryk, haha) og C i de fagene på mandag, og innen onsdag hadde jeg B i begge. I mellomtiden har vi ikke engang hatt en prøve... 

Angrer du, eller er du glad for at du valgte et utvekslingsår?
For meg er denne på ett vis litt vanskelig. Nei, jeg angrer ikke, fordi jeg har vokst utrolig mye på det, og virkelig lært å sette pris på alt hjemme, samtidig som jeg virkelig har fått oppleve mye av det beste Amerika har å by på. Men igjen så sliter jeg mye med å finne meg til rette, og selv nå etter nesten 4mnd så er det tøft for meg å være her. Jeg klarer meg liksom uten familie, venner og norsk mat, men jeg hører bare så absolutt ikke hjemme i USA. Jeg blir også behandlet som en håpløs 10åring, selv om jeg aldri gjør noe galt, og det er virkelig til å bli gal av. Enkelte dager har jeg mest lyst til å forbanne alle, pakke sakene, bestille en taxi og hoppe på det første flyet hjem. Men det får være mitt problem. Jeg bare kjenner jeg har veldig dårlig samvittighet ovenfor alle som har hjulpet meg med å komme hit, når det eneste jeg gjør er å virke trist og utakknemlig. 


Noen som har noe mer de lurer på til neste innlegg? 

// Silje

Running Olivia

//Lokal tid: 21:35

Hei! Til tross for tidspunket, så er jeg allerede til sengs og på tur til å legge meg. Jeg har så underskudd på søvn for tiden, at jeg sluker til meg alle timer jeg kan få. 

I dag har forsåvidt vært som alle andre søndager, med bibel study, kirka, grocery shopping og familiemiddag. Mellom de to sistnevnte bestemte jeg meg for å ta med Olivia, min favoritt av hundene (det er vel egentlig ikke lov til å favorisere, men), på en aldri så liten joggetur. Da jeg gikk i skapet som har alle hundebandene og tok det ut gikk begge hundene fullstendig amok! Jeg antar bare dét sier nok om hvor lite folk går tur med hundene sine her omkring (= 2 ganger i året).
Så etter å ha fått begge lårene helt oppskrapet (igjen) samt. en del hjelp fra både Dad og Mandi for å holde begge hundene i ro, så fikk jeg om sider på Olivia bandet. På tur ut døren så tryglet Blake om å få være med, så da endte jeg opp med både en hund og en 10åring. Heldigvis var begge kjempemotiverte og spretne, så det ble en veldig fin tur på litt over 2 miles (ca. 3,2km) før middag. Jeg vet jeg kun har vist bilder av Freedom tidligere på bloggen, så her har dere et bilde jeg tilfeldigvis tok av Olivia tidligere denne uka. Jeg skulle gjerne ha redigert det litt for dere, så dere hadde fått sett henne litt bedre, men akkurat nå frister det mer å sove. 

Vi blogges i morgen!

-Silje

Rommet mitt


Her bor altså jeg, og jeg vil påstå at det er helt fantastisk å ha sitt eget bad med alt jeg trenger etter å ha delt bad med hele resten av familien tidligere. 

Hva synes dere?

-Silje

Pool party og svar på spørsmålsrunden - del 3

Hei igjen, dere! 

I dag har jeg vært hos områderepresentanten min sammen med de andre utvekslingselevene i Las Vegas som reiser med PAX, tilsammen 13 stk, og der var vi i noen timer for å gå gjennom regler, lage oss sundaes og bade og sole oss, så det var veldig hyggelig. Tidligere på dagen fikk vi besøk at vmors nevø og hans tre unger, og jeg likte dem kjempegodt. Lille Madison var ihvertfall supersøt! 


Som overskriften sier så ble det også flere spørsmål å besvare, så her kommer de:

Var det mye du måtte igjennom før du dro?

Ja! Utrolig mye. Dere kan lese mer om dette her, her og her.

Hva synes du om maten i usa?

Det er jo selvfølgelig alt mulig her, men hittil er jeg ikke noen stor fan av den. Nesten uansett hva det er, så føler jeg at det består av 50% fett eller sukker, haha. Jeg prøvde forresten å lage Norske pannekaker til "nevøene" mine tidligere også, men de ble helt anderledes fra hvordan de blir hjemme. Jeg lurer med andre ord på hva som gjør melet, melka og smøret deres så mye anderledes. 

Hvordan er maten på skolen?

Jeg har faktisk ikke prøvd den, haha! Men den ser svært lite delikat ut, og har heller ikke noe særlig godt rykte, så jeg klarer meg uten. 

Når reiser du hjem neste år??

Jeg har ikke bestemt noen avreise dato enda, men sannsynligvis i løpet av de første to ukene i Juni. Skolen slutter den 4. 

Kommer familien din å besøker deg i løpet av oppholdet?

Dette er ikke bestemt enda, men jeg vet at de kommer om jeg ønsker det! Alternativet er muligens at vi heller drar tilbake til USA sammen hele familien etter et års tid eller noe. 

Det var alle spørsmålene for denne gang, men dersom noen lurer på noe etterhvert, så er det bare å stille spørsmål i kommentarfeltet, så tar jeg igjen det senere. 

-Silje

Svar på spørsmålsrunden - Del 2

Fordelen med å dele opp svarene på spørsmålsrunden er at jeg får samlet opp de spørsmålene som kom i ettertid, så her får dere resten, og enda litt mer:

Kan du si noe om deg selv som vi kanskje ikke visste??

Dette er mer en funfact da, kan man kanskje kalle det, men så lenge jeg kan huske så har jeg hatt nærmest en tvangstanke på å sjekke at døren er låst, gjerne 2-3 ganger, når jeg er på offentlige toalett og lignende. Og grunnen til at jeg nevner akkurat dette, er at jeg ikke kan gjøre det i USA, fordi de har trykklåser! Dermed låser døra seg opp ved å åpne den, noe som gjør meg max frustrert, haha. 

Trener du ofte?

Her borte trener jeg på Gold's Gym kanskje 4-5 dager i uka, i tillegg til at weight training settes i full gang på skolen til uka, noe som vil si annenhver ukedag. Hjemme har jeg uansett helt andre rutiner, da jeg ikke føler jeg har helt friheten til ting her, så det er ikke alltid jeg "tør" å spørre om å dra å trene. Jeg vet det bare er dumt av meg, men det tar litt tid å bli komfortabel. Men jeg har veldig mye glede av å trene, i tillegg til at det kan hjelpe meg mye med å få tankene på andre ting, så jeg prøver å trene hver dag jeg har tid og energi!

Angrer du på noe ved utvekslingsåret?

Hmm, jeg har ikke egentlig noe svar på det spørsmålet. Jeg vil si det er alt for tidlig i oppholdet til å kunne avgjøre om at det er noe jeg angrer veldig på, fordi jeg angrer ikke på at jeg dro, til tross for at jeg har hatt det tøft. Jeg har lært utrolig mye bare på denne lille måneden, og jeg vet nå at jeg ELSKER Norge.
Jeg har alltid sagt at jeg vil bo i Norge resten av livet - i motsetning til mange jevnaldrende som alle tror de skal flytte til USA eller Monaco - og heller ha en leilighet på Gran Canaria eller noe, og denne tiden i USA har bare understreket min kjærlighet til moderlandet. Seriøst, folkens, dere aner ikke hvor bra alt er hjemme. Frihet. 

Hva savner du mest med Norge ??

MATEN, herreguuud. I skrivende stund spiste jeg akkurat min siste bit med norsk sjokolade, men jeg har fremdeles igjen noe leverpostei, rugsprø og brunost. 

(Savner selvfølgelig familien, venner og min nærmeste litt mer, men de kan jeg alltids kidnappe hit da, tenker nå jeg)

Hva var det du var misfornøyd med ved lederne i NY?

Ah, det var det ja... Jeg syntes de behandlet oss litt dårlig, samtidig som en av dem åpenlyst baksnakket enkelte elever gjentatte ganger. Samtidig følte jeg at de hadde en egen stereotype på hvordan en utvekslingsstundent er, og hvordan vi tenker, og dermed så funket liksom ikke noe av det de sa for meg. Vi hadde heller ikke NOE fritid, til tross for at samtlige klagde på dette (veldig mye på programmet var svært unødvendig spør du meg) og den ene gangen jeg pent stilte den ene lederen et spørsmål om at jeg bare kunne gå å legge meg fordi jeg var så sliten og lei meg, så ble hun kjempesur og sa at hun ikke brydde seg og at den eneste måten å kurere hjemlengselen på var å gjøre noe til enhver tid. De var veldig urettferdige, og var svært lite omgjengelige. I tillegg måtte vi jo bo langt utenfor byen, rommene hadde ikke aircondition og de hadde skrudd av internettet for vår skyld, der vi sto med våre norske abbonement og null mulighet til å få snakket med folk hjemme gratis. 

Det som reddet mitt opphold i NY var de fantastiske jentene mine der, og turene inn til NY og kjøpesenteret, ettersom vi fikk gå for oss selv, skaffe internett (!!!) og snakke norsk osv. 

Farger eller striper du håret ditt?

Det siste året har jeg stripet det lysere, men akkurat nå kommer det naturlig fra solen, ettersom jeg ikke har stripet det siden i vår en gang. 

Er det ikke fryktelig varmt i Nevada? Hvordan takler du det?

Jo, det er veldig varmt, og aalltid skyfritt og solfylt, men det er faktisk ikke noe ille i det heletatt! Lav luftfuktighet gjør at man ikke blir gjennomvåt av svette av heten, og jeg har ved flere anledninger gått hjem fra skolen i bukse, uten at det har blitt helt uutholdelig. Jeg klarer også å sole meg om jeg ønsker, men jeg har ikke heelt tolmodighet til det, ettersom vi ikke har noe basseng, og det da blir rimelig ubehagelig etterhvert. Men alt i alt så trives jeg godt i varmen her, og ser ikke på det som et stort problem. Selv om jeg kunne ha tenkt meg en grådag innimellom, haha! Jeg får ha det til gode til neste Juni. 

Er det virkelig sant at en av dine nærmeste venner er Camilla Myhr?

Ja, hvor sykt er ikke dét? You want some peanut butter with that jelly?

Hvordan er vertsfamilien din?

Tricky spørsmål i grunn, fordi de er veldig anderledes enn hvordan jeg er vandt til at folk er hjemme, så jeg kan se særlig min vertsmor som ganske voldsom og negativ noen ganger, men jeg antar det bare er slik de er her. Ellers er de veldig greie, og de vil ta meg med på mye. Det skal sies at de er nesten for vandt til utvekslingsstudenter da, ettersom jeg på en måte bare er innsatt der de dro, og dermed føler jeg blir litt kastet inn i det hele. Men det er kanskje ikke så dumt, vanskelig å si.

Ellers liker jeg vsøsteren min veldig godt, selv om de tre guttene hennes er helt ekstremt slitsomme å ha med å gjøre. For å si det sånn så er lillebroren min verdens snilleste, smarteste og flinkeste til sammenligning. 

Hva synes du om de forskjellige reglene i hjemmet der og i hjemmet i Norge?

Litt usikker, føler på en måte jeg bare er en gjest som prøver å ta seg litt for mye til rette her enda. 

Har dere kleskode på skolen?

Hehe, ja... 


Er det noe som du rett og slett ikke får lov til som du ikke hadde trengt å spurt foreldrene dine om lov til her i Norge?

Jeg må blant annet si ifra om hva jeg gjør og hvor jeg er til enhver tid.  Her snakker vi at det er nok at jeg stikker innom en butikk langs gangveien min på tur hjem... Det er igrunn veldig kjipt å bli behandlet som at jeg er yngre og mer hjelpesløs enn en 8åring. Jeg forstår at de har et ansvar for meg, og at de ønsker å ha kontroll, men akkurat nå føler jeg meg litt innesperret av alle reglene. 

Er guttene kjekkere i Norge eller i USA?

JA. 

Har noen du aldri har sett før bare kommet å snakket med deg? Sånn som vi ALDRI gjør her i Norge

Vi har jo blant annet han mannen i køen i en kiosk på O'hare flyplassen som spurte meg hvor mange ord jeg kan skrive i minuttet på mobilen... 

Jeg fikk også et spørsmål om jeg ikke kunne vise bilder av nabolaget og soverommet mitt, så dette kommer jeg til å lage et eget innlegg om i løpet av helgen! 

 

Noe mer dere lurer på?

-Silje

Svar på spørsmålsrunden - Del 1

Hei alle skjønne lesere! Først og fremt må jeg bare si det er skikkelig koselig med slik respons som jeg har fått på bloggen i det siste, både med tanke på kommentarer og et svært stigende antall lesere. Jeg håper det holder seg oppe, for jeg kommer nok til å oppdatere mye mer fremover ettersom jeg begynner å venne meg på tilværelsen. Jeg har ihvertfall fått mange spørsmål på spørsmålsrunden jeg satte igang denne uken, så disse skal jeg svare på som best jeg kan nå! Jeg deler det opp i to deler, da jeg antar ingen gidder å lese alt på en gang. 

Hvilken organisasjon reiser du med og har du betalingsordning på når du betaler reisen og hvor mye? :-) ville satt pris på litt hjelp til hvilken organisasjon jeg burde reise med neste år:-)

Jeg reiser med STS, og har PAX som underorganisasjon i USA, og er hittil veldig fornøyd med det. Jeg har heller ikke hørt noe galt om STS hittil, og det var i hovedsak grunnen til at jeg valge dem i utgangspunktet. Når det kommer til betaling så skjer dette igjennom året før man reiser. Man har ulike delbetalinger på en viss sum, før man betaler programavgiften og den totale gjenværende summen en måned eller så før avreise. Hvor mye det hele kommer på varierer veldig, og jeg kan nesten love at summen kommer på ihvertfall 20 000 mer enn hva programavgiften sier på nettsidene. Dette er fordi det kommer valutatillegg, forsikringer m.m. I tillegg er man nødt til å betale alt av innenlandsreiser, vaksiner, visum og andre eventuelle nødvendigheter selv, i tillegg til alt man må betale inn til organisasjonen, så det blir veldig mye til slutt. Jeg synes faktisk det er veldig dårlig at de ikke i det minste dekker innenlandsreisene til deres obligatorise samlinger og visumuthentinga, da vi betaler så mye i utgangspunktet, og de ikke kan forvente at alle bor i hovedstaden. Men det er nå så. I tillegg til dette betalte jeg også nesten 10 000 for softlandingcampen i New York, men akkurat hvor mye den totale kostnaden kom på ønsker jeg ikke å dele på bloggen, da det uansett ikke vil komme til nytte for noen andre, ettersom slikt kan skifte veldig fra år til år. 

Hva er favorittlåten din for tiden?

Utrolig nok så har jeg ingen! Jeg gikk i 3 uker uten å engang klare å høre på russesanger (dette kommer fra hun som tilogmed hører musikk når hun leser bøker), så det har blitt dårlig med oppdateringer i det siste. Jeg har forsåvidt lagt til mye nytt i spotify de siste to dagene, så jeg kommer nok med et nytt musikkinnlegg ganske snart! Jeg vet mange av dere likte dem så godt tidligere. Og forresten - jeg lover å oppdatere Work it lista snart, mamma! <3

Hvordan forbereder du deg før reisen? Var det mye stress?

Tja, den siste tiden blir det nok alltid litt stress. Du føler plutselig at du ligger litt bak skjema på alt, og man blir nødt til å innse at man må prioritere hvem man får sagt hade til, da det er utrolig vanskelig å få sagt hade til alle ettersom mange er bortreis, og man har mye å gjøre selv. Personlig syntes jeg også det var veldig tungt å pakke, noe som også gjorde meg veldig stresset, men det gikk veldig fint til slutt! Jeg føler ikke jeg har glemt noe enda, så det er jo et godt tegn, og jeg kom meg helskinnet igjennom all reisingen. Mitt tips før avreise til andre som skal dra er ihvertfall å ha en detaljert pakkeliste!

Hvor mye av reisen betalte du selv?

Selve reisen betalte foreldrene mine, men de skal få hele stipendet mitt fra lånekassen etterhvert som det kommer, noe som forhåpentligvis dekker ca. halvparten. Det er allikevel snakk om mye penger, så jeg er ekstremt takknemmelig for at de har gitt meg dette. 

Har du med deg lommepenger? Hvor mye?

Jeg har med meg en grei sum med penger som jeg har tjent opp selv på forhånd, i tillegg til at verdens snilleste farmor ga meg en gave til utvekslinga, men ettersom jeg ikke kan jobbe her borte, så blir jeg nok avhengig av at mamma og pappa sender meg litt etterhvert. Jeg ser bare hvor fort pengene går, bare på ting jeg trenger til skolen. Måtte blant annet betale uniform til vekttreningsklassen, skap og deltaker avgift for videoproduction og mange flere småting. Hvor mye jeg hadde med er forsåvidt irrelevant. 

Velgte du hvor du ville bo selv?? Hva fikk deg til å velge las vegas?

Jeg kunne ha søkt om statsvalg, ja, men selv da ville jeg ikke ha vært garantert å få komme dit, selv om det koster mer. Jeg for min del gjorde ikke dette, og det var helt tilfeldig at jeg kom til Las Vegas. Om jeg skulle ha valgt selv, så ville jeg ha søkt Nevada (fordi jeg har hørt mye bra fra studenter som har vært i Las Vegas), Arizona eller California, tror jeg. Men isteden ville jeg ikke begrense søket, slik at jeg skulle få en familie som passet meg best mulig. Så jeg var jo definitivt råheldig med plassen jeg endte opp på, ettersom det faktisk var hit jeg ville! Byen er ikke særlig stor heller, så det er ikke noe problem å bo her. Mer travel trafikk, kriminalitet, flere boliger og en haug med folk må man jo regne med nesten uansett hvor man kommer i USA, dersom det skal være noen lunde sivilisert - sånn helt på spissen. 

Ville du gjort noe annerledes hvis du skulle ha bestilt utvekslingsår på nytt?

Jeg tror ikke det egentlig ville ha vært noe jeg ville ha gjort anderledes..? Men tiden vil vise om at det beste for meg ville ha valgt å være et halvt år isteden. Men samtidig tror jeg ikke det, ettersom jeg alltid synes tiden fra jul og til sommer går så fort - og den vil sikkert gå enda fortere her! 

Hei er stor fan av bloggen din, liker at du er så ærlig om hvordan du opplever det og at du ikke ''pynter på sannheten' som mange andre gjør. Bloggen din er veldig ryddig og annerledes enn andre som blogger om utvekslingsår. Jeg skal selv på et utvekslingsår til usa snart så jeg lurer på om du har noen gode råd til andre som skal ha et utvekslingsår(-:

Først og fremst, tusen takk for en hyggelig kommentar! Og for å svare på spørsmålet ditt, så vil jeg jo si det er fryktelig individuelt hvordan folk tar dette. Jeg fikk jo helt sjokk, men for min del ble det nok bare litt dårlig timing, fordi jeg trodde jeg var så utrolig forberedt. Mitt beste råd vil kanskje være å leve i nuet når du om sider kommer dit du skal; og dersom du får stor tidsforskjell, noe som føltes skikkelig ille for meg i starten, så må du ikke stresse. Jeg er 9 timer bak Norge, og det har vist seg å gå helt fint. Noe jeg alltid har levd etter, er at man skal se løsningen og ikke problemet. Det bør du huske, fordi til tross for at jeg har husket det selv, så har jeg virkelig vært elendig til å sortere tankene mine den siste tiden og levd etter det. NYT året ditt, finn på masse, vær åpen for nye ting og lær amerikanerne om hvor fantastisk Norge er. Det viser seg at jeg elsker å få folk til å ønske å flytte til Norge ;)

Hvilke fag har du på skolen? Hvordan er timeplanen? Får dere mye lekse?

På skolen har jeg åtte ulike fag, som er fordelt på to ulike timeplaner annenhver dag. Disse kalles partalls og oddetallsdager, etter om det er "even" eller "odd" period. Timeplanen min ser slik ut: 

1. Period - Videoproduction 1

2. Period - Chemistry

3. Period - Pre-calculus AB Honor

4.Period - Physical constitusion w/Weights (ganske enkelt en gymklasse med vektløfting)

5. Period - Spanish 2 Honor

6. Period - English 11

7. Period - Physics

8. Period - US History

Ettersom jeg (edit: alle) kommer dårlig overens med min elendige spansklærer, og jeg er dårlig i matte, så er definitivt partallsdagene min favoritt! Men det skal sies at jeg liker kjemi og fysikk skikkelig godt, og at både engelsk læreren min og historie læreren min er veldig greie, så jeg overlever, haha. 

Når det kommer til lekser så er det en del, og jeg sliter såå med å holde styr på alt! Jeg er jo vandt til å lære på skolen, pugge til prøver, gjøre innleveringer og lage fremføringer, og det aller meste på pc, imens her er alt for hånd, og oppmøtet ditt og notatene du tar i timene spiller en nesten like stor rolle for karakteren i faget, som det prøvene gjør. Jeg blir litt forvirret av det hele, og jeg kommer helt sikkert til å glemme leksene mine mange ganger, men so far, so good. 

Jeg har forresten fått klager fra kjære personer hjemme på at jeg så sjeldent legger ut bilder av meg selv lengre på bloggen, så da fikk jeg bare ta til å finne frem blitzen og fjernkontrollen! Her har dere meg, i dag, med deler av rommet mitt i bakgrunnen. 

Del 2 av spørsmålsrunden har jeg allerede svart på, så den kommer jeg til å poste i løpet av kvelden, Norsk tid! Om noen fremdeles har spørsmål dere ønsker svar på, så er det bare å kommentere det i kommentarfeltet på dette innlegget, så skal jeg ta de med i neste innlegg eller besvare dem så fort jeg får tid!

Er det noe annet dere lurer på, eller kanskje dere ønsker noe mer utfyllende til svarene ovenfor?

-Silje

Spørsmålsrunde

Nå tenkter jeg det er på tide at jeg setter igang en spørsmålsrunde, da jeg har begynt å komme meg til rette i Vegas. Det dukker også opp veldig mange spørsmål innimellom kommentarene på bloggen, samt. på melding fra folk, og dermed kan jeg likesågodt svare i fellesskap på bloggen!  photo IMG_6664-0031.jpg

Så bare spør om hva dere enn måtte ønske et svar på, om alt fra Las Vegas, NY, utveksling generelt eller i grunnen hva som helst, og så svarer jeg på alt jeg kan svare på innen Fredag. 

Noe du lurer på?

-Silje


Forresten så vet jeg det er en del som ikke "tør" å ta kontakt med meg på facebook og lignende, i fare for at det skal forsterke hjemlengselen min, men dere må vite at jeg bare synes det er kjempehyggelig å høre fra folk hjemme, og at det ikke er noe problem i det heletatt at dere stiller spørsmål eller forteller meg om hva som skjer over dammen. Jeg er ikke redd for å gå glipp av ting, men jeg ønsker fremdeles å bli oppdatert om ting som skjer hjemme. Det hindrer meg ikke i å leve her! Så uansett om vi snakker ofte eller sjeldent - det er alltids hyggelig å høre fra dere. 

Les mer i arkivet » April 2017 » Mars 2017 » Februar 2017


Hei, mitt navn er Silje, og jeg er ei 19 år gammel jente fra Steinkjer i Trøndelag. Jeg var utvekslingselev i Las Vegas 14/15 med STS, og har du noen spørsmål er det bare å sende meg en mail, eller ta en titt på alt praktisk jeg har skrevet i kategorien om utveksling. Til høsten går turen videre til Oslo for masterstudiet i Jus, og jeg håper du vil være med meg på reisen videre i hverdagen min. Jeg blogger i hovedsak om reise, mat, trening, mote og jobb.

Kontakt


Siljeschiefloe@gmail.com


hits