Hvor er, hvor er, hvor er Silje?

20 stykker,

det er hvor mange norske som fremdeles leser bloggen min daglig, i gjennomsnitt! Og sist jeg faktisk postet et nytt innlegg på bloggen er lengre siden enn sist jeg postet en selfie på insta, og skal jeg tro Vilde, så "e det jævlig leng sia". 

Det har jo skjedd helt sinnsykt mye siden sist jeg oppdaterte dere kjære søte (som faktisk stalker denne platformen fremdeles(appreciate it)), noe som forøvrig ikke er så rart siden det har gått 5 mnd. Wow, tiden flyr. Husker altså den sushimiddagen som det skulle ha vært i går. 

However. 

De som følger meg på sosiale medier etc. har nok fått med seg at jeg har flyttet til Oslo, selv om dette ikke uttrykkelig er skrevet ned noen andre steder enn på Facebook, og i følge de som ser mine instastories og snapstories så "sjer det ut som æ har det sykt bra".
Og det stemmer jo for såvidt da, heldigvis. Det skal sies at mørkere tider, regn og økende skolepress ikke får frem mine beste sider, men jag mår. Fadderuka og oppstarten på studiet var i allefall over all forventning, og det å flytte til ny by var overraskende nok kjempedeilig, selv om jeg var livredd for det motsatte. 

Jeg har altså begynt på UiO's 5årige profesjonsstudium i Rettsvitenskap ved Det Juridiske Fakultetet, og jeg trives godt med det. Så langt synes jeg pensum er overkommelig, og exphil overlevbart, til tross for at jeg får litt panikk fra dag til annen. Helt til jeg innser at jeg faktisk ikke ligger så himla dårlig an. I tillegg liker jeg  veldig godt hvor selvstendig studiet er; tror faktisk ikke jeg har noe som er obligatorisk annet enn exphilseminar, ironisk nok. 

Men for dere som har lest bloggen her før, så vet dere jo også at medisin alltid har vært min store drøm, og at jus var en god nummer to, blablabla. Dette må jeg forøvrig i såfall sette av et eget innlegg til, da jeg antakeligvis kunne skrevet en hel bok om mine følelser rundt temaet. Men jeg kan legge til at jeg ikke har lagt det helt bak meg, og fremdeles ser på mulighetene mine til neste år. 

Såå var det tilbake til dette med "har du begynt å blogge igjen nå?" - well, I don't know. Time will show. Hehe. 
Sånn egentlig "har jeg ikke tid", men dersom jeg ser tilbake på tiden da jeg blogget mye så hadde jeg i grunn svært godt av det, og jeg synes jo det er fantastisk gøy, så jeg føler for å prøve meg på nytt - som en slags påtvungen me-time. For det har jeg nok behov for. 

De siste månedene og årene har det føltes som at jeg skal drukne i tanker, og jeg er helt pokkers nødt til å få utløp for dette snart. Jeg kommer nok aldri til å gå tilbake til den super-ærlige bloggeren jeg var før, dessverre, og det er ikke fordi jeg ikke ønsker det, men fordi jeg har fått litt flere hemninger. Pluss at komfortsonen min har halvert seg fra det den var før jeg reiste på utveksling, noe jeg er rimelig sikker på at ikke gir mening. Men jeg har et ønske om å kunne lufte tankene mine litt mer i hverdagen, og til slikt er en blogg perfekt. 

På ett tidspunkt var jo faktisk denne bloggen ganske så stor, men det er ikke noe behov jeg har lengre. Snarere tvert imot har jeg blitt så skeptisk til omverdenen at jeg synes flere tusen ukjente lesere er direkte skremmende. Men på samme vis som jeg byttet fra privat til offentlig instagram, så tror jeg nok jeg bare har godt av å komme meg ut av akkurat den komfortsonen igjen. Så kritisk som jeg er på hva jeg legger ut er det jo uansett ikke noe farlig. 

Til tross for studenttilværelsen min da, så skjer det jo faktisk ganske mye i hverdagen om dagen, så vi får se om dere ikke får en update på dette. Jeg er i tillegg blitt en kløpper på matrabatter, som den sparefreaken jeg alltid har vært, og jeg bruker nok litt for lang tid på at måltidene mine skal være pene og smakfulle. Så noen tips og oppskrifter kan vi ikke se bort ifra. Ellers går det i sosialisering og trening, som det alltid har gjort, og jeg har det nok akkurat så bra som jeg gjør det til selv. 

For å ikke kjede dere alt for mye med nok et informativt, oppdaterende innlegg legger jeg ved dagens frokost, som forøvrig var dødsgod. Legger ut (superenkel) oppskrift i morgen, og her har vi fordelen med jus: hjemmekontor.


Ja, også her var dagens lunch. Gjør ikke annet enn å spise, egentlig. Studerer ernæring. Yay. Digg. God kveld, dere! 

-Silje

 

Skjærgårdssommer

ENDELIG!

Var båtførerprøven bestått og i boks, heldigvis på første forsøk. Etter hardpugging i to uker besto jeg med glans, og er mer enn klar for sommer og lange, late dager på sjøen. Det føles fantastisk herlig å faktisk ha lov til å kjøre båt alene nå, og endelig kunne ha med venner ut uten å måtte ha med pappa på slep som sjåfør, da båten heller ikke rommer så mange.

I tillegg har jeg jo faktisk lært utrolig mye om sjømerker og navigasjon nå, så jeg føler meg trygg på at jeg også kan kjøre båt på egenhånd om jeg drar til Göteborg og besøker tante og onkel på hytta på Marsstrand til sommeren.

Joy!

Christine tok jo også prøven sammen med meg i går, så det betyr double trouble i Beitstadfjorden til sommeren. Som at jeg ikke gledet meg nok på sommer fra før!

Har du båtførerbevis?

-Silje

Days Filled With

Masse kos! Med alt for mange episoder av Masterchef Australia, og et par episoder av bloggerne, hver dag, trengs det også enda litt kos til.

Jeg har jobbet litt mindre siden jeg kom hjem, og har hatt mye tid til megselv, så det føles bra!

Samtidig håper jeg det blir litt mer igjen fremover, for nå er jeg motivert på å pushe på og tjene litt penger! Det er nesten så jeg vurderer å søke på en tredje jobb, så det kan bli spennende.

Forøvrig så gleder jeg meg på jeanskveld med Tiger of Sweden om 1,5 uker, og planleggingen av påska er så smått igang også. Alltid viktig å ha noe å glede seg på, si!

Nå skal jeg se siste episode av Grey's, for å catche up med mamma før neste episode, også blir det tidlig lørdagskveld på jenta her.

Ha det bra så lenge!

-Silje

Jeg har bursdag!

Da var dagen her, den dagen jeg venter på fra 1. juledag hvert år. Det er julaften og det er bursdagen min. I år blir dagem feiret veldig anderledes, om den nå blir feiret i det heletatt, og jeg prøver vel egentlig ikke å tenke noe særlig på det. Jeg synes det er ekstremt trist å sitte her og knapt være klar over at det er den 24. - fordi amerikansk jul suger og de ikke har noen tradisjoner, haha. Jeg har akkurat snakket med min kjære familie hjemme, og jeg gleder meg ekstremt mye på neste år! 

Slik startet jeg altså bursdagen min i dag. 

Ha en kjempefin jul, dere!

//Silje

Thanksgiving og Black Friday

Heisann! 

I dag var det plutselig tid for thanksgiving, og etter å ha dratt meg i sengen en stund i morges ble jeg ropt ut slik at vertsmor kunne vaske rommet mitt, haha. Hennes søster og mannen hennes kom over for middag, og ettersom de skal overnatte får de rommet mitt, så jeg må sove hos Mandi isteden. 

Middagen sto vel i grunn til forventningene, men kalkunen og rollsene til maten ble i det minste veldig godt! Vi mobber også Michele en del for at hun alltid brenner alt hun baker, så denne gangen fulgte jeg med rollsene (de er som boller) og de ble helt perfekte i følge alle, untatt Michele selv da. 


Forresten så er det marsmellows og søtpotet blandet med brunsukker dere ser i den ildfaste formen forerst i bildet. 


Dekorasjoner for enhver anledning, I tell ya. 

Uansett, etter middag, litt pumpkin pie og en hjemmelaget french vanilla latte, så fant vi ut at vi skulle prøve oss på litt Black Friday shopping. Dette er jo et superpopulært konsept i USA, som går ut på at nesten alle butikker og kjøpesentere har åpent hele natten, med ekstreme tilbud. Litt av sjarmen var jo at det som regel startet klokken 00 etter thanksgiving før, men i dag startet det allerede i 18tiden mange plasser, så dermed var vi hjemme allerede i 8-9 tiden. Vi dro til Kohl's, som jeg trodde var en skikkelig kjip butikk, men jeg ble faktisk utrolig positivt overrasket! Og det var nesten 50% på alt, så da fikk jeg handlet noen julegaver, litt varme klær og tøfler <33 De hadde faktisk Juicy Couture der, og ettersom butikkene har lagt ned, så slo jeg til med en velour dress i svart, som var superfin. Og den betalte jeg $60 for! Vanligvis koster jo disse over 1000kr, og med tanke på at dette var den nyeste modellen også, så var jo det ett skikkelig kupp! Den jeg har mest lyst på er forsåvidt en hvit juicy dress med baklommer, men det får jeg lete etter online over jul, tenker jeg. Kan vise dere innkjøpene senere, dersom det er ønsker for det! 

Uansett, jeg fikk kjøpt en god del til en utrolig bra pris, og butikken var skikkelig ryddig og ordentlig, med kjempehjelpsomme ansatte. Til tross for at det var tidenes kø da vi kom dit (fordi de åpnet akkurat da), så føltes det aldri tett eller noe, så vi var heldige med hvor vi dro! Alle var rolige og gikk bare rundt og fant alt de ville ha, i motsetning til på enkelte kjøpesentre og Walmart osv, hvor folk sloss for å sikre seg en $5 rabatt på noe, hahaha. Det eneste som var veldig ubehagelig var at jeg mot slutten begynte å bli ekstremt svimmel og uvel, og siden det har jeg vært helt skjelven og stresset. Aner ikke hva det kommer av, for i dag har jeg forsåvidt hverken underskudd eller overskudd av noe, men det kommer seg nok med litt søvn. Følte i grunn at jeg fikk litt klaustrofobi, men igjen er jo det ulogisk, ettersom det til og med er mer klaustrofobisk på jobb til tider, og der får jeg aldri noen plager av det annet enn at jeg blir stresset. Men, men, alt i alt var har det uansett vært en fin dag! 

Har du opplevd Thanksgiving eller Black Friday før?

// Silje

Luftetur

Hei!

Da har jeg jammen meg hatt min siste skoledag for November, og til tross for at jeg såvidt har vært på skolen denne måneden, så kjennes det fantastisk med langhelg igjen. I morgen er det jo thanksgiving, og til tross for at det liksom er den store spise-seg-feit-festen for de fleste amerikanere, så tipper jeg at jeg ikke liker nok ting til å spise meg stappmett uansett. Det er faktisk så sært, fordi jeg har aldri sett på megselv som kresen på noe vis - jeg har bare aldri likt sopp eller spicy ting og sursøtsaus - men på ett eller annet vis så liker jeg nesten ingenting her! Og det er jo rett og slett litt problematisk. Men det får jeg bare leve med. Da jeg kom hjem i dag stekte jeg opp en kyllingfilét som jeg lagde en grov wrap av, sammen med noe ost, salat og avokato, mm..nam

Nå tenkte jeg i utgangspunktet at jeg skulle dra på Gold's en tur etter skolen, men ettersom jeg ble satt til litt vasking og slik her hjemme, så ser det ut til at jeg bare tar litt hjemmetrening og en joggetur med Olivia (den ene hunden). 

Hva står på planen resten av uka for dere?

// Silje

Blurry

God kveld! Eller skal jeg si god morgen? Gah, den tidsforskjellen gjør et hvert innlegg vanskeligere å starte, haha. 

Tenkte jeg bare skulle stikke innom en tur før jeg la meg, etter en ellers lite innholdsrik dag. Etter skolen dro jeg på postkontoret og sendte hjem de første pakkene, og siden det har jeg bare blitt sittende på senga uten å gjøre noe som helst i grunn. Jeg prøvde meg på matteleksen min som skulle ha vært levert (eller noe sånt, mattelæreren min gjør noen oversikt i faget umulig) da jeg var i San Diego, men jeg ga rett og slett opp. Ikke fordi det er så forferdelig vanskelig, men fordi læreren min lærer oss rett og slett ikke alltid hvorfor ting skal gjøres som de skal og hvordan det hele fungerer - neida, noen ganger lærer hun oss hvordan vi skal gjøre det på kalkulatoren. Og problemet mitt da er at hun forstår seg ikke på min Casio, ikke at hun har prøvd, så med andre ord aner jeg ikke hvordan jeg skal gjøre akkurat det de andre gjør på sine kalkulatorer på min. Og ja, jeg kunne antakeligvis funnet ut dette på egenhånd, men unnskyld meg - er du lærer, så er du lærer. Du skal ha muligheten til å gi meg en alternativ måte å gjøre det på! Dette quarteret er heller ikke karakterene mine i matte noe særlige, så jeg får høre hva organisasjonen har å si til det etterhvert som skolen gir dem en update... 


Altså, i dag prøvde jeg virkelig å få til noen greie bilder av meg selv, but let's face it, jeg er litt for stor fan av hvite gipsvegger og milde farger til at jeg får til noe som helst jeg kan bli fornøyd med i dette huset. Mitt rom er jo det ryddigste og lyseste, men allikevel synes jeg det er aalt for mye dilldall og farger her, i tillegg til at jeg har liksom ingen plass å stille meg foran eller til å plassere kamera. Så da blir dette resultatet, haha. Det er forresten min ustødige hand som forårsaker effekten her #nofilter #igers #neida #pardonmycloset


*Bruker en halvtime på å ta bilder*
*bytter til koseklær og ender opp med dette som det beste resultatet*

Hva har du gjort i dag?

// Silje

Vinter, her?

Hei!
Tenkte jeg skulle stikke innom her en tur før jeg finner senga, bare for å fortelle dere at det i dag var 3 grader da jeg sto opp, og 13 grader da jeg gikk hjem fra skolen! Med andre ord har temperaturene sunket med nesten 30 grader på to uker! Jeg frøs jo nærmest ihjel på skolen, ettersom gangene i mellom klasserommene er halvveis utendørs (ingen vegger), og det er heller ikke meldt varmt i San Diego, så det spørs om jeg ikke må søke opp et kjøpesenter for å finne meg litt klær! Har én varm hettegenser, én tynn hettegenser og 3 bukser her, i tillegg til noen halvtykke langermer og ett par helt lukkede hverdagssko, så det er ingen tvil om at jeg undervurderte vintrene her før jeg kom. Til tross for at det regner sånn en gang i mnd så er det nærmest like sannsynlig med snø her som i trønderlag for tiden, skal man tro trønderavisa. Det hadde forsåvidt ikke gjort meg noe :-D Har tenkt utrolig mye på jul og bursdag i det siste, og har vel i grunn kommet frem til at det kommer til å bli rimelig miserabelt uten alle tradisjonene som jeg er så ufattelig glad i, eller familien min som virkelig er det viktigste i julen, så litt snø ville jo hjulpet på som et lite plaster på såret. Det er jo også en god unnskyldning til å kjøpe nye Uggs, selv om jeg kommer til å kjøpe med meg det før jeg drar uansett. Litt billigere her såklart, samtidig som at det var typ det eneste positive jeg tenkte på flyturen hit (neste gang har du i det minste varme føtter hele veien hjem). 

Utenom det så koser jeg meg med klementiner og litt julemusikk, så jeg ber jo virkelig om å savne jula hjemme. Men, men, det kommer ei jul neste år og! Jeg skal i det minste være glad at dette er min 17. og ikke 18. bursdag. 

NOEN SOM GLEDER SEG TIL JUL HER ELLER?

// Silje

Proceeding

Hei!

Som dere sikkert ser jobber jeg på et nytt design, men det er langt i fra ferdig akkurat nå. Vanligvis starter jeg helt fra scratch, men denne gangen var jeg lat og bare endret mine gamle koder, så det ble selvfølgelig litt kludd. Ettersom mine gamle koder gjorde bloggen treig, så er jo det kanskje ikke helt veien å gå, så jeg får se hvordan jeg gjør det. Jeg skal gjøre overskriften lesbar etterhvert, samt. kanskje skifte header og profilbilde, don't you worry! Men jeg får se når det passer best, for først og fremst skal jeg lage noen innlegg om musikkfestivalen i helga! Optimalt sett får jeg publisert ett innlegg fra i går i løpet av dagen, slik at jeg ikke legger ut fredag og søndag på samme tid, men jeg får se, da det ble litt endring i planene av at Tora kommer hit og ligger over. Jeg filmet mye forresten, så det blir nok videoblogg av det hele! Akkurat i den er det mulig jeg kombinerer de to dagene, ettersom jeg sikkert filmer mer i morgen, men jeg kan i det minste legge ut de beste bildene og ramse opp litt av hva vi gjorde og sånn i et eget innlegg med det første. 

Ellers, frem til Tora kommer, så skal jeg bare kose meg masse med litt norsk sjokolade <3 Verdens beste bestemor og bestefar hadde sendt meg en stor matpakke som kom frem i går, så dere skal få se innholdet senere. Tusen hjertelig takk, ihvertfall! Nå har nok de akkurat ankommet Anfi (Gran Canaria) også, så jeg kan ikke si annet enn at jeg er litt sjalu. Men neste år blir jeg med! 

Nå ringer det nok på døra her snart, så vi blogges senere. 

// Silje

Det internasjonale språket

Heisann! 
Først må jeg bare si tusen takk til alle som har klikket seg inn på bloggen min i det siste, det er utrolig gøy å se at folk faktisk leser det jeg skriver, og ikke minst motiverende! Da jeg sjekket statistikken på bloggen min i dag lå jeg nært 1000 lesere, hvorav 100 av dem var utenfor Norge, samt. nesten 1500 sidevisninger! Helt utrolig sært i grunn å tenke på hvor mange det faktisk er, med tanke på at jeg skriver om hva jeg gjør på utveksling. 

Jeg har forresten tenkt å komme med litt flere bilder av meg selv, ettersom særlig nye lesere etterspør dette innimellom, og dette vil jeg antakeligvis kombinere med noen outfits som den bloggeren jeg er. Jeg kler meg jo opp stort sett hver eneste dag, problemet er bare at jeg rekker å ta av alt tilbehør og trekke på meg kosebuksa før jeg kommer så langt hver eneste dag. 


Ellers da, så har jeg nå fullført 2/4 proficiency tester, og dagens multiple choice var matte. Dette skulle jo forsåvidt være grunnleggende matte, noe jeg som har pre-calculus skal forstå ganske lett, og det var i grunn ganske greit og; Men jeg må bare få sagt det, at om matte skal være verdens største internasjonale språk som det så pent kalles, så må vi da vel gjøre ting likt? Det dukker stadig opp ting her jeg aldri har hverken sett eller hørt om, og som heller ikke står i norsk pensum noen steder da jeg har søkt det opp. I tillegg så skriver de enkelte ting helt ulikt oss, for eksempel intervaller (mattelæreren min likte den norske versjonen så mye bedre at hele klassen har fått lov til å ta den i bruk på lekser og prøver nå, haha), og enkelte metoder som brukes er bare så anderledes at jeg ender opp i ei floke av regler som setter meg fast. Jeg tror forsåvidt testen i dag gikk fint, til tross for at jeg slet med de tingene jeg ikke skjønner noe av, i tillegg til enkelte matteutrykk jeg ikke vet hva betyr, men poenget mitt her er vel egentlig bare det at jeg synes det er merkelig hvordan matte kan være helt ulikt på enkelte vis, og da selv når det ikke kun er snakk om metoder. Oh, well. 

Men når vi snakker om internasjonalt språk, så vil jeg jo helt klart si at musikk også er den tittelen verdig! Så for å runde av dette evige skolesnakket mitt så kan jeg fortelle dere at jeg og Tora skal på Life is Beautiful, en stor musikkfestival her i Vegas til helgen! Niweta skal være med på fredag, og Giulia blir med på søndag, så jeg tror dette skal bli helt supert! Dere skal få ha til gode å høre hvilke artister som kommer enda, men jeg skal love dere at det er en helt utrolig line-up! I fjor hadde de Kings of Lion, Zedd, Imagine Dragons, The Killers, Beck, og mange fler der, så det gir jo et lite innblikk i standarden. Her er det nok en gang sent, og med en tung kropp etter upper økt, og et vondt hode som følge av for lite vann da jeg solte meg i dag, så skal det bli utrolig godt å legge hodet på puta. 

Vi blogges i morgen! 

-Silje

Third world problems

Hei!

Det har vært lite å høre fra meg her inne denne uka, men ettersom det for det meste går i skole, lekser, trening, mat og The Walking Dead, så har det heller ikke vært så mye å oppdatere om, forsåvidt. 

Men som overskriften sier, så sitter jeg nå i frustrasjon og vet ikke helt hva jeg skal gjøre! Jeg har jo tidligere hørt mye om at det er fryktelig dyrt å ha iPhone i USA, rett og slett fordi det er færre selskap som støtter mobilen, og at den er dyrere "i drift". Jeg ble allikevel positivt overrasket da jeg kjøpte mitt abbonement, ettersom det var kontraktfritt og kostet kun $30 i måneden, altså ca. det samme som jeg betaler i Norge. Jeg måtte vel og merke betale rundt $40 dollar for selve simkortet da, så det var jo skikkelig kjipt, men med tanke på at det også sto for det meste av tax så gikk det bra. 
Mannen vi kjøpte det av (en kjedelig fyr i elektronikkavdelinga på Walmart) sa at abbonementet startet med 5GB high speed LTE nett, altså 4G, og at etter dette var oppbrukt så ville hastigheten gå ned på nettet, med mindre jeg oppdaterte abbonementet. Dette syntes jeg var helt greit, da jeg antok at det gikk ned til 3G, noe jeg synes funker akkurat like fint som 4G.
Nå har jeg altså brukt opp mine 5GB, ettersom nettet her hjemme har hatt en tendens til å streike den siste tiden og jeg har brukt noe av mobildataen for å gjøre ting på macen i skolesammenheng, men det som er er at jeg har dårligere dekning med lavhastighetsnettet mitt enn jeg har med Edge nett på hytta! Jeg har faktisk MYE bedre nett på hytta, og pappa klarer såvidt å ringe noen derfra ettersom det er dårlig dekning. Jeg får såvidt til å bruke messenger, men både snap, instagram, translate og særlig safari er det bare å gi opp. Jeg sjekket dermed hvor mye det kostet å "oppgradere", alle de andre jeg kjenner betaler uansett hele $50 for iPhone abbonementene sine, men det eneste jeg fant var en minstepris på $80, for en elendig deal! Dessuten er alt inkludert fri teksting og ringing, det er i grunn det du betaler for, men med tanke på at jeg tilogmed bruker messenger og whats app når jeg snakker med mum and dad, så kunne jeg lett ha betalt for hvert enkelt ringeminutt isteden. 
I tillegg så fikk jeg melding i går om at jeg denne måneden betalte 60 dollar! Og jeg har et fast abbonement på $30?! Jeg hadde vel og merke ladet kontoen min på T-mobile med $30, til tross for at jeg har autocharge fra kortet mitt, men dette var jo enkelt og greit for å ha litt mer kontroll på hva som trekkes og ikke, og sist jeg gjorde det samme trakk de $0 fra kortet mitt, ettersom jeg hadde ladet saldoen min. Jeg er nå bare kjempeirritert og skjønner ingenting, så jeg er nødt til å dra til en T-Mobile butikk fortest mulig. Fortsetter dette kommer jeg jo til å bli blakk bare på mobilregninger, og med tanke på hvor bra shopping det er her så kan jeg jo ikke la det skje, hehe. Neida, men seriøst.. Alt som har med teknologi å gjøre her er så uklart og avansert, og det er ingen tvil om at de ligger langt bak Norge på alt sånt. 

I tillegg til dette så har min kjære MacBook blitt forferdelig treg! Like før jeg dro hjemmefra slettet jeg nesten alt av serier og filmer, samt. sorterte i bilder osv, så det ser ikke ut til at lagringsplassen er problemet. Til tross for at jeg har hatt den i 3 eller 4 år, så har den knapt ei skramme, med unntak fra en bulk på undersiden, og den har fungert perfekt. Det er jo også kjempebra brannmurer på den, så jeg er redd den rett og slett begynner å bli utslitt :( Det kan godt mulig komme av at jeg er alt for flink til å bare klappe den sammen, isteden for å slå den av, men det er uansett kjempekjipt. Vet at Gimp og MPlayerX gjør den veldig treg, men nå synes jeg den er treig uansett hva jeg gjør. Håper at det kommer seg på ett eller annet vis, for det gjør meg gal! Men samtidig har jeg ikke engang vurdert om jeg skal kjøpe en ny, jeg vil ha denne. Batterilevetiden har også blitt helt ekstremt dårlig, men det er etter jeg kom hit, så jeg er redd den ikke helt tåler forandringen i Woltene her. Jeg bruker amerikansk applelader, ikke adapter, så jeg trodde ikke det ville bli et problem, men det ser ut til at jeg tok feil. Jeg har tross alt sett film på denne fra Norge til Gran Canaria flere ganger, uten problem, imens jeg nå plutselig ikke kan sitte å lese blogger i mer enn to timer før den sier ifra om at batterinivået er lavt. 

Det var altså dagens frustrasjoner, og nå skal jeg skrive en bokrapport jeg ikke visste jeg hadde før jeg tar helg. På mandag må jeg ekstra tidlig på skolen for å snakke med counseloren min, som ikke var på skolen i dag til min store fortvilelse, for å slippe proficiency testene mandag, tirsdag, onsdag og torsdag. Jeg har ingen bruk for dem, og det eneste de vil gjøre er å dra ned karakterene mine i fag dersom jeg gjør det dårlig. Det inkluderer også to engelsk tester, og ettersom det ikke er morsmålet mitt klarer jeg aldri i verden å få gode karakterer på det, ettersom en sensor retter. Mye å ordne opp i for tiden, med andre ord! Hadde vært godt å kunne snakket norsk i alle disse tilfellene, men jeg gjør meg i det minste forstått. Savner bare å ha et bredt vokabular. 

Om noen lurer har jeg det forresten hatt det en hel del bedre den siste uka, så jeg håper det holder seg! Har begynt å legge meg i 9-10 tiden, så det hjelper nok på. 

Håper alt er supert der hjemme, og at snøen forsvinner i Røyken så onkel slipper å kjøre Golfen inn i garagen. 

Vi blogges! 
-Silje 

Les mer i arkivet » Oktober 2017 » Mai 2017 » April 2017


Hei, mitt navn er Silje, og jeg er ei 19 år gammel jente fra Steinkjer i Trøndelag. Jeg var utvekslingselev i Las Vegas 14/15 med STS, og har du noen spørsmål er det bare å sende meg en mail, eller ta en titt på alt praktisk jeg har skrevet i kategorien om utveksling. Til høsten går turen videre til Oslo for masterstudiet i Jus, og jeg håper du vil være med meg på reisen videre i hverdagen min. Jeg blogger i hovedsak om reise, mat, trening, mote og jobb.

Kontakt


Siljeschiefloe@gmail.com


hits