Årskavalkade 2014 - Del 4

 

 

Oktober 2014..startet med Lordekonsert på The Joint med Giulia og Mari.


Jeg var på Bodies - The Exhabition på Luxorhotellet. Utrolig facinerende, faktisk. I Oktober var det også spirituke og thanksgiving, noe jeg ikke dro på. Men Mariah og meg tok en liten Mileyvri på håret den ene dagen, i det minste. Jeg fikk også tilsendt litt norsk mat, noe som var helt fantastisk etter 3mnd, og jeg var livredd for Ebola. Det ble mer funfacts om USA - det kommer forresten enda ett innlegg med mer av det om ikke lenge - og det var fremdeles full sommervarme her. 

Som alltid gikk det i mye hvitt, svart og gull.Jeg var også på Life is Beautifulfestivalen i Las Vegas! Her fikk jeg sett Milky Chance, Echosmith, The Weeknd, Kanye West, Drizzy Wright, Arctic Monkeys++ Det var HELT magisk! Og dette bildet er så mye finere alle andre plasser enn på Blogg.no... Superirriterende hvor bildene alltid blir så uklare når jeg laster dem opp her. 

På Fredag var jeg der sammen med Tora og Niweta, imens på Søndag var det Tora, Meg, Giulia og Ane. 


Oktober betyr jo også Halloween:


November 2014

Denne måneden hadde jeg helt latterlig mye fri, noe som var fantastisk deilig. Det ble også hele to turer til Cali, jeg fikk oppleve så mye morsomt og ting gikk veldig mye bedre her.

Først var jeg så heldig å få være med Margaret, Giulia og Mari til LA for å oppleve Hollywood, Malibu, Santa Monica, Venice og Universal Studios. 

Omsider ble Las Vegas av og på en god del kaldere, og mot slutten av November tok vi med Giulia og dro vi tilbake til California, nærmere bestemt San Diego for The Breast Cancer walk, hvor vmor var frivillig. Da vi var der sjekket vi ut San Diego Safaripark og selvfølgelig strandpromenaden. Vi så også Interstellar som ble den beste filmen jeg så i 2014 - selv om de jeg så den med ikke skjønte noe, og likte den bare sånn helt OK. November inneholt også Thanksgiving og Black Friday, og dagen etter det pyntet vi til jul. Nå som vi er inne i Januar her, så er nok den neste dekoen som skal opp Valentines Day dekorasjoner. 

Jeg innså også akkurat at innlegget "Ikke ett utkast" ble postet som siste innlegg i November, så gjett om tiden går fort!

 

Desember 2014

Desember ble jo veldig tøft med tanke på advent, jul og nyttår, men nå er det over, og måneden ble allikevel riktig så fin! Jeg fikk for første gang sett alle episodene av Jul på Månetoppen, jeg fikk tilsendt pakkekalender og gjorde det beste utav ting. I tillegg fant jeg jo gløgg og pepperkaker her, så da ble det litt ekstra julefølelse. Vi dro til Disneyland, California Adventure og jeg fylte 17år på julaften!

My extended family <3 Beau, Aubrey, Evan, Mandi, Blake, Izzy og Andrew! (Også har vi Mum, Dad, Jen og Nick, da)
Sorry for alle de snudde bildene, men jeg er for lat til å snu de... Fikk forresten kanskje 500 bursdagsgratulasjoner av pin'en der!
Og langbein sa også gratulerer med dagen :-D

Mellomjula gikk bort til mye filmtitting, American Horror Story og mat. Den 29. dro jeg til Grand Canyon med PAX, som jeg allerede har fortalt en del om, ettersom vi akkurat rakk oss hjem til fyrverkeriet på nyttårsaften etter 16 timer i kø pga. snøvær og ulykker på tur hjem fra Arizona. Oppholdet ble ihvertfall kjempefint, og i tillegg til Grand Canyon så vi The Montezuma Castle og en dam med 10 000 år gammelt vann i, som konstant holder badetemperatur til tross for kulden på vinteren. Vi hadde det koslig på turen, og byen vi bodde i, lille Flagstaff var kjempekoselig - men iskald med sine 8 minusgrader. Vi bodde på ett hostell som gikk over all forventning, og det var selvfølgelig kjempegøy å få sett jordas største Canyon. 

Eh, okei bloggen? Det ble visst opp-ned, dette. Ja, ja.Av åpenbare grunner dør det forresten rundt 10 personer i året i Grand Canyon. Om jeg noen gang drar tilbake vil jeg helst kjøre helikopter - ettersom det ville ha vært en fantastisk opplevelse, og jeg hadde ikke trengt å bekymret meg for at noen i familien etc. skulle ha falt ned i forsøk på å ta ett kult bilde... 

Visste dere at hele NYC ville ikke ha fyllt opp Grand Canyon, om man så la det i lengden i bredden av "hullet"? 

Mamma ville sikkert ha tatt gåturen ned stien til bunnen. Jeg hadde ikke meldt meg frivillig på å være med på den gåturen, for å si det sånn! De må "redde" 300 personer i året som ikke klarer å gå opp igjen, haha. 

 


2014 Har vært det absolutt beste året i mitt liv, samtidig som det har hatt de absolutt vondeste stundene. Men tusen hjertelig takk til alle som har vært med på gjøre det til det det har blitt! Familie her og hjemme, venner og bekjente. Jeg setter så uendelig stor pris på alt, og satser på at 2015 blir like bra, om ikke bedre! Det skal jo litt til for å toppe året som var, men jeg har jammen meg troa på at det skal gå allikevel, jeg. 

Dere vet hvem dere er! Tusen takk <3 

Mange varme klemmer fra Silje.

 

Årskavalkade 2014 - Del 3

Heisann! Da var jeg på nett igjen, og ettersom den 10. filmen denne jula, som slettes ikke interesserer meg, akkurat ble satt på i stua, så følte jeg ikke det gjorde noe å være litt a-sosial. Det går ikke i julefilmer heller, så det er jo kjipt. Har ikke sett Hjemme Alene enda, og har ikke sett en Harry Potter film i det heletatt siden jeg kom hit! Kriiise. I går fikk vi forsåvidt lastet ned The Interview, som noen kanskje vet ikke vil bli sendt på kino allikevel pga. terror trusler mot Sony fra Nord-Korea, haha. Men det var verdt det altså. Og i morges sto vi opp tidlig for å dra på kino for å se Into the Woods. Med andre ord gjør vi ikke annet enn å spise og å se filmer som ikke har noe med jul å gjøre. Har likt middagen to dager på rad da, så jeg klager ikke. 

Og så, før jeg sprer heelt av og ender opp i Kina så skal jeg gjenoppta årskavalkaden der jeg slapp!

August

August 2014, ja. Denne måneden kommer jeg nok aldri til å glemme.
Det nydelige sommerværet i Steinkjer tok vi med oss videre fra Juli, men himmelen ble mørkere og mørkere for min del allikevel. Jeg hadde plutselig 6 dager på meg, til å si hade, og til å pakke. Jeg hadde ekstremt mye skyldfølelse over å ikke ha tid til alle på en gang før jeg dro, samtidig som jeg virkelig ikke var klar for å reise, fordi alt var så utrolig bra hjemme på den tiden. Bare det å se kofferten, eller hybelen, ligge på gulvet på rommet mitt fikk tårene til å renne, og jeg begynte plutselig å bli nervøs for at jeg ikke skulle rekke å pakke engang, for jeg klarte det jo rett og slett ikke. Hvordan pakker du med deg et helt flyttelass med klær, sko og toalettsaker i én koffert? Og jeg har jo alltid vært så glad i å pakke, fordi det betyr alltid at jeg skal ut å reise, noe jeg virkelig elsker. Men denne gangen var det med ett ekstremt tungt hjerte. Jeg hadde jo sett det komme, i flere måneder, men det er virkelig ikke mulig å forberede seg nok når hodet allerede har innstilt seg på at man ikke har så lyst til å reise lengre allikevel. Ekstasen over å skulle dra til Vegas gikk jo fort over etter å ha zoomet seg inn på Google Maps utallige ganger, og etter det falt jeg plutselig veldig langt ned. Det å ha to venninner som kom hjem fra USA tidlig påvirket nok meg litt indirekte også. 

Uansett, 6. August kom, og det var på tide å si hadet til Sondre og Marius, for så å kjøre til Værnes med Mamma og Pappa. Der tok Kristin og jeg farvel med alle, og tårene stoppet så fort vi kom oss gjennom sikkerhetskontrollen. Vi så bare på hverandre og tenkte at "Oi, vi fer faktisk no". Alt gikk også veldig bra frem til dagen etter, da vi skulle reise fra Gardermoen. Pappa sa tross alt at det var bare å snu når som helst fra Oslo, og jeg tror det beroliget meg ganske mye, faktisk. På flyet til London kjente jeg for første gang panikken virkelig snike seg innpå. Tårene bare rant, og da vi landet og jeg ikke klarte å koble meg på noe WIFI så slo jeg på 3G, fordi jeg ikke taklet å ikke kunne kontakte de hjemme. Flyet som gikk til New York 2 timer senere ga meg allikevel flyskrekk. Jeg er fremdeles småforbannet på STS for å være så gjerrige at det som kunne ha vært en flytur direkte fra Oslo på 6-7 timer ble 11 timer med reising, så og si uten mat. Jeg fikk helt klaustrofobi på flyet, og slet ekstremt på flyene fra NY til Lav Vegas en uke senere også. Mine første to måneder i USA klarte jeg knapt å se opp på himmelen pga. alle flyene, som jeg ikke taklet tanken på. Jeg ville jo bare hjem, men i så fall måtte noen ha kommet hit og hentet meg, fordi aldri i livet om jeg hadde maktet 18,5 timer alene på fly for å dra hjem. 

August var en veldig rotete og forferdelig vondt måned for meg, og jeg har kjent på en panikk og en angst jeg aldri noen gang har følt på før, og som jeg håper å aldri få oppleve igjen. Jeg skal heller ikke skrive noe særlig mer om det, fordi det er umulig å sette seg inn i. Men la oss si at den hjemlengselen jeg har hatt i jula knapt påvirker meg etter den første tiden min her. Og dere får nok ikke se meg i Norge igjen før i Juni, jeg er for sta til å dra hjem nå som jeg har kommet meg gjennom det verste. Nå som jeg ser tilbake på det, så savner jeg New York kjempemye, men der og da var det ingen god opplevelse. Neste gang tar jeg med mamma dit på shopping ;-)

Savner Sofie og Heidi såå mye! Ingen tvil om at disse jentene på mange vis reddet meg i New York. 

Vi tok turen opp på Rockefeller, noe som helt klart var verdt pengene med en helt magisk utsikt over Central Park, Emire State Building og resten av New York. Om jeg skulle ha flyttet til USA ville ihvertfall dette ha blitt byen.

Wall Street

New Jersey

Forresten så er World Trade Center like stort på toppen som på bunnen - så med andre ord er bygningen en eneste stor optisk illusjon. Vi måtte jo nesten ta oss en Limotur inn til Times Square på kveldstid før vi dro også. Omsider kom jeg til Las Vegas, og etter å ha sovet 15 timer i strekk takket være en jet-lag som jeg sverger på at fremdeles henger igjen i dag, så dro vi opp til Mt. Charleston på campingtur. Her fikk jeg jo virkelig prøvd meg, ettersom det ikke er noe dekning der oppe, og jeg kan vel ikke si noe annet enn at jeg kjempet meg gjennom det. Men det var fint, og kaldt (...) der oppe da. Jeg tok utallige bilder av lille Maya dog. Enn å være så ufattelig fotogen som henne!


I August var jeg også veldig brun, og som alltid en stor fan av fransk manikyr. 

Jeg tok meg også en tur til Paris, som dere ser. 

Og Las Vegas, hehe. 

Jeg fikk meg også medlemskap på Gold's Gym, og fikk endelig trent litt igjen! 

Kjøpte også to helt nyyydelige kjoler på et slags "party" hos en venninne av vmor. Betalte $50 for begge, og de var verdt mer enn $1200, om jeg ikke husker feil. Amerikansk baby shower har jeg også fått oppleve. Ooog vi dro til Red Rock Canyon for å se et utendørs Shrek play!

 

SeptemberSommeren var skikkelig varm og perfekt for bading og sundaes i Las Vegas. 

Jeg satt en del barnevakt for disse småtrollene. 
Jeg viste dere rommet og badet mitt her. 

Og jeg tok bilder av nabolaget for dere å se. 

Jeg tok også med Tora på Mr. Olympia, noe som var en kjempemorsom opplevelse! Vi fikk også masser av gratisprodukter, og det er ikke noe jeg kan si at jeg misliker. 
Jay Cutler delte ett bilde av meg og han på hans offisielle instagram account(!)Jeg lekte paparazzi for å få ett godt bilde av Stallone som plutselig kom spaserende inn. Jeg var flink til å ta outfitbilder innimellom, til tross for at jeg virkelig ikke liker lyset på rommet mitt, i tillegg til at jeg fikk vist av nye innkjøp. 

Vi utforsket Fashion Show Mall for første gang. 


Dette var nok for denne gang, for det er jo grenser for hvor lange innlegg folk gidder å bla seg igjennom, men før nyttår skal jeg få ut Oktober - Desember her også, so stay tuned! 

//Silje

Årskavalkade 2014 - Del 2

Mai 2014


Jeg hadde helt dilla på hjemmelaget bacon cheese, haha. 

Vi feiret godeste Nora's konfirmasjon!Ingrid var tilogmed med på Skype.

Jeg har fjellbunaden, og matcher både mamma og bestemor i konfirmasjoner og på 17. Mai! Min må vel og merke tas inn, og jeg tviler dessverre på at den blir brukt igjen før 17. Mai 2016. 

Bestefar, bestemor og Svein!Jeg dro til Oslo på Mileykonsert med disse to herlige jentene! Vi fikk låne den fantastiske leiligheten til tante på Frogner, og hadde et helt fantastisk sommervær!Jeg har tatt Miley Cyrus i handen!!! Vi hadde Golden Circle og sto helt fremst. Det skal forresten aldri gjentas... Vi så mer decent ut enn forventet da vi kom ut av telenor arena, for herlighet for et kaos. Det var også helt forferdelig varmt.

 

Juni

Jeg hadde mange koslige dager med planlegging av avskjedsfest med Andrea og Lill! Til og med Marius fikk være med på denne middagen.

Jeg var for lat til å poste antrekk

Turen gikk nok en gang til Oslo, men denne gangen dro jeg alene. Det var tid for å hente ut visum, noe som var kjedelig og alt for dyrt til at organisasjonene ikke dekker hverken det eller reisen/oppholdet, når man fra før betaler mer enn nok. Ja, ja, de tjener vel godt på oss vil jeg tro. Ser ikke hvor pengene ellers går. 

Jeg bodde nok en gang i leiligheten til tante, og angrer fremdeles på at jeg ikke ble der noen dager lengre! Jeg koste meg ihjel alene i leiligheten, og bare med å vandre rundt for megselv i byen. For meg hadde det ikke vært noe krise å bo for meg selv ihvertfall, det er det ingen tvil om! Jeg er nesten vel flink til å kose meg i mitt eget selskap. 

Jeg så ikke så blid ut, da. Men bilder lyver.

Ellers ble Juni avsluttet med finere vær, og en herlig Steinkjerfestival over all forventning! 

JULI 2014

Okei, herlighet for en fantastisk måned! Etter å ha gått hele sommeren og vært bekymret for at trøndersommeren aldri skulle komme, så bare eksploderte det! Temperaturene lå faktisk jevnt på over 30 grader i mange uker, og det vi var sikre på at skulle gå over ganske fort, det bare varte og varte. Med unntak av én litt grå uke, så holdt godværet seg helt til jeg dro! Vannet i Hornemann var nesten kroppstemp, og fjorden var så varm at man hoppet utti fra båten uten å skvette etter å ha stekt i sola i lang tid. Det ble mange dager på stranda, og lange herlige scooterturer i en bris som varmet mer enn den kjølte ned, og denne måneden toppet virkelig året, på så mange vis. Jeg håper så sinnsykt på at denne sommeren blir like fin! For det var virkelig helt magisk, jeg kommer ikke over det engang. 

Så etter en måned med planlegging, bestilling, noen små diskusjoner og mye kos, så var det endelig tid for avskjedsfesten vår! Rett før denne hadde det faktisk regnet som bare dét i 3 dager, men i siste liten tittet sola frem, og jaggu tittet sola frem også - noe som medførte at guttene jukset litt på den formelle dress coden og møtte opp i shorts. 

Med en hjelpende hånd av foreldre så fikk vi styr på både det ene og det andre! Her settes partyteltet opp. Det var rød løper, denne spillelista surrende på høyt volum, lanterner, masse folk og en fantastisk stemning!Godeste Christine og Lill <3

Maren og Emma <3 Ooog forhåpentligvis får jeg møte Emma over jul, da hun bor i Arizona nå! Altså bare noen timer unna meg :-D


Jeg hadde også min siste dag på kjæreste Jordbærpikene noen dager etter avslutningsfesten, og etter enda noen timer på stranda og i Hornemann gikk turen videre til Marsstrand for å overraske tante og Hasse! 

Tante hadde nemlig bursdag samme dag som vi kom! Det var utrolig hyggelig å møte dem igjen, samtidig som at reaksjonen til tante da jeg og Marius kom gående rundt hushjørnet var helt uvurderlig. Hasse visste at vi kom og hadde gjort tidenes jobb med å holde det hemmelig at vi kom! Man kan heller ikke komme ut til hytta deres uten å benytte seg av båt, så han sa rett og slett at han hadde mistet lommeboken og måtte tilbake og lete etter den i bilen eller noe. Tante påpekte forsåvidt at lommeboken hans var i lomma hans, men da hadde han svart med "Nej men Åse, det här är jo min andra plånbok!" Hahaha. 

Vi hadde ihvertfall noen kjempefine dager, til tross for at det var en del kjøligere i sør-Sverige. Selv reise jeg hjem noen dager tidligere med tog for å ta min siste vaksine, fordi jeg begynte å få litt panikk for at jeg snart skulle dra, og fordi jeg skulle rekke avskjedsfesten til Emma og Kristin. Da jeg satt på toget bestemte de seg forsåvidt for å flytte den, så det gikk jo ikke helt etter planen.. 


Skjærgårdsidyll!

 

Tiden etter jeg reise hjemmefra kommer veldig snart, og det blir nok også delt opp i to innlegg. Det er mye tungt som ligger bak mange av de innleggene, og jeg skulle vel egentlig gått inn på det meste, men noen ting er det bare umulig å forklare. Men det er ihvertfall mye som har skjedd, og mye som må nevnes, så da blir det slik! 

Hvordan var din sommer?

//Silje

Årskavalkade 2014 - Del 1

Hei og hopp! 

I dag (for dere) er det jo den tiende Desember, og bare 21 dager igjen til nyttårsaften! Dermed er det på tide å sette igang med noe jeg har gledet meg til siden jeg startet opp denne bloggen i Januar i fjor, nemlig en oppsummering av året, også kalt en årskavalkade! Nå begynte jo ikke jeg å blogge for fullt før jeg dro, men jeg har vært overraskende flink til å oppdatere før den tid også. 

Jeg kommer til å dele opp disse innleggene, ettersom det er mye innhold - samtidig som det er bare mer og mer jeg skal få med, dess senere månedene jeg skriver om er. Og vi starter med Januar - April!

Januar 2014

Nyttårsfeiring hjemme hos Vilde! Utrolig koslig, med en god gjeng fra trinnet. Dette var det eneste bildet med bra lys, og det er såå fint av alle guttene, spør du meg! F.v. Lukas, Daniel, Edvard, Torfinn og Kristoffer!

Jeg hadde et par koslige helgeturer til Trondheim, her med Melissa og Sara. 

Testet selvutløserkontrollen min, haha! Husker dette godt, det er helt merkelig hvor tiden flyr. 

Tok helt casualle bilder av meg selv i feil ende av senga. Savner bamsene mine og rommet mitt<3

Uten mat og drikke, duger helten ikke. Det vet jeg, altså. 

Fant en god del bilder av mat i arkivet, faktisk. Men jeg skal spare dere for ett helt innlegg kun av det ;) Selv om jeg elsker matbilder. 

 

Februar 2014Det var duket for ett av årets høydepunkt, nemlig Amfifest, falske negler og paljetter med mine kjære Jordbærpiker! Savner kafeen og jentene helt utrolig mye, og gleder meg til å se alle igjen når jeg kommer hjem! Da blir det også clubsandwich og caramel frappé, altså. 

Prøvde å selge min ubrukte og for store Woolrich! Den er fremdeles til salgs for interesserte. Selges til nesten halv pris, størrelsen tilsvarer ca. M - L. Interesserte kan sende mail til siljeschiefloe@gmail.com

Skulle akkurat til å si at jeg ikke husket hvilken anledning dette var for, men om jeg ikke husker feil var det Andrea, Lise og Rebekka's bursdag! Gikk for noe annet enn mine svarte Nike tights. 

Var noen turer på hytta med familien, hvor vi blant annet fikk testet skøyteisen! Og jeg satt mange timer foran tv'en og koste meg ihjel med OL! Kjenner jeg meg selv rett så blir jeg nok sittende å se en hel del vintersport online i jula også. Det blir ikke jul uten, rett og slett. Min favorittgren er selvfølgelig skiskyting, men jeg er også stor fan av å se langrenn, alpint og hopp. 

 

Mars 2014

Godteland åpnet på Steinkjer...

Jeg spiste mer mat. 

Det var ekstremt grått. Det var jo en spesielt dårlig vinter med så og si ingen snø i år, og jeg kjørte scooter fra Februar og til jeg dro, med ett lite opphold i midten av Mars, da det plutselig lavet ned i en ukes tid. Ellers i Mars besøkte mamma og jeg onkel Odd Arne og familien i Røyken, hvor jeg også møtte Julie som er en barndomsvenninne av meg. Vi dro inn til Bærum og spiste en nydelig lunsj i en vårsol så varm at folk beveget seg utendørs i shorts! Det var en utrolig koslig tur, som jeg nok tror vi blir nødt til å gjenta neste år. 


Jeg fikk vertsfamilie, og var i tidenes lykkerus! Jeg skulle jo til Las Vegas.

 

April 2014:


Jeg hadde mitt første "Favorittsanger"-innlegg! Minneverdig det altså, haha.

Fineste Maria! I bursdag hos Sigrid G, tror jeg. 

Familien var samlet i Henning i påska <3

Jeg hadde dilla på kanelknekkebrød, avokado med skinke og mørk sjokolade. 

Jeg hadde besøk av tvillingene og Ingeborg og Stine! Stine og Maja, til venstre, er tvillingene, selv om ingen gjetter dét, som dere kanskje skjønner. Alt på bordet der var forresten så alt for godt... 

Kornete bilder var visst tingen i April. 

Turen gikk nok en gang til Oslo, denne gangen til Nydalen for STS - Preperation camp. Helga! 

Og min gode Sofie, som faktisk er i Alaska!Det var noen veldig fine dager, men allerede rundt denne tiden begynte jeg å kjenne litt på at jeg gruet meg en del til å dra. Jeg var også rimelig irritert over alle reglene STS gikk gjennom, og det synes delte jeg med mange andre. Det er faktisk grenser på hvor mye man skal skremme opp og ødelegge gleden for folk som allerede har mer enn nok med å skulle flytte helt alene hjemmefra i en alder av 16-17 år for ett helt år. Vi brukte kveldene på kjøkkenet, hvor vi bakte brownies og jeg lagde min kjære tortillapizza! Mamma og jeg utnyttet den siste tiden før hjemreise med middag på Friday's. Er det bare meg eller gjør det norske lyset alt finere?

Dette var altså alt for denne gang, but stay tuned, for Mai, Juni og Juli kommer veldig snart! 

Hvordan har året ditt vært hittil? Har du gjort noe av det samme?

//Silje

Les mer i arkivet » April 2017 » Mars 2017 » Februar 2017


Hei, mitt navn er Silje, og jeg er ei 19 år gammel jente fra Steinkjer i Trøndelag. Jeg var utvekslingselev i Las Vegas 14/15 med STS, og har du noen spørsmål er det bare å sende meg en mail, eller ta en titt på alt praktisk jeg har skrevet i kategorien om utveksling. Til høsten går turen videre til Oslo for masterstudiet i Jus, og jeg håper du vil være med meg på reisen videre i hverdagen min. Jeg blogger i hovedsak om reise, mat, trening, mote og jobb.

Kontakt


Siljeschiefloe@gmail.com


hits