Sommersalat med ristede solsikkekjerner

På menyen i dag sto det en frisk sommersalat til middag, som en forsmak på de finere tidene vi har i vente. Selv om været i dag har vært en kjapp tur innom alle fire årstider her på Steinkjer, så har jeg generelt hatt skikkelig vårfølelse den siste tiden, av snøen som er regnet bort, og veiene som blir tørre i sola på dagtid. Jeg gleder meg SÅNN til været tillater å spise på verandaen igjen!

Valget falt på salat i dag, ettersom lillebroren min har klubbmesterskap i skiskyting nå i skrivende stund, og behøvde en lettere middag for å kunne spise seg mett før rennet. Mamma så også ut til å favorisere salaten, med alle smakene hun ellers ikke pleier å ha oppi selv.

Jeg lagde en relativt bra porsjon slik at det skulle mette hele familien, samt. Rekke til lunsj i morgen, men her er det jo superenkelt å regulere porsjonene!

Salaten består av:

• 3 Kyllingfileter, marinert i salt, pepper og provancekrydder

• 210gr Fullkorn Penne Pasta (2 ½ porsjoner)

• En Mango

• 1 ½ Avocado

• Jordbær

• Tørristede Solsikkekjerner (superlett og fort gjort i ei varm, helt tørr stekepanne)

• Agurk

• Isberg Salat

• Spinat

• Fetaost

• Kokte Egg (fine som dekór)

Som dressing brukte jeg kun litt fetaolje, da denne allerede er godt krydret (særlig fetaosten fra Gangstad, dog den er mye dyrere), og mamma og pappa er dressingekspertene i huset. Vi pleier vanligvis å lage dressing basert på eddik, sennep, hvitløk og sukker, men det varierer litt på innholdet i salaten.

Som tilbehør hadde vi også hvitløksbrød, og dette er vanligvis noe av det beste jeg vet, men disse falt ikke i smak hos meg! Dette var hvitløksbrødene fra Rema 1000, og de smakte bare olivenolje... Brødene fra X-Tra og Hatting er derimot supergode.

Hadde jeg hatt litt bedre tid skulle jeg heller ha lagd dem selv på grove baguetter isteden, så jeg får heller satse på det neste gang!

Uansett så ble det en utrolig smakfull og mettende middag, som virkelig kan avanseres så mye man bare vil.

-Silje

Skjærgårdssommer

ENDELIG!

Var båtførerprøven bestått og i boks, heldigvis på første forsøk. Etter hardpugging i to uker besto jeg med glans, og er mer enn klar for sommer og lange, late dager på sjøen. Det føles fantastisk herlig å faktisk ha lov til å kjøre båt alene nå, og endelig kunne ha med venner ut uten å måtte ha med pappa på slep som sjåfør, da båten heller ikke rommer så mange.

I tillegg har jeg jo faktisk lært utrolig mye om sjømerker og navigasjon nå, så jeg føler meg trygg på at jeg også kan kjøre båt på egenhånd om jeg drar til Göteborg og besøker tante og onkel på hytta på Marsstrand til sommeren.

Joy!

Christine tok jo også prøven sammen med meg i går, så det betyr double trouble i Beitstadfjorden til sommeren. Som at jeg ikke gledet meg nok på sommer fra før!

Har du båtførerbevis?

-Silje

Earbuds In

Days Filled With

Masse kos! Med alt for mange episoder av Masterchef Australia, og et par episoder av bloggerne, hver dag, trengs det også enda litt kos til.

Jeg har jobbet litt mindre siden jeg kom hjem, og har hatt mye tid til megselv, så det føles bra!

Samtidig håper jeg det blir litt mer igjen fremover, for nå er jeg motivert på å pushe på og tjene litt penger! Det er nesten så jeg vurderer å søke på en tredje jobb, så det kan bli spennende.

Forøvrig så gleder jeg meg på jeanskveld med Tiger of Sweden om 1,5 uker, og planleggingen av påska er så smått igang også. Alltid viktig å ha noe å glede seg på, si!

Nå skal jeg se siste episode av Grey's, for å catche up med mamma før neste episode, også blir det tidlig lørdagskveld på jenta her.

Ha det bra så lenge!

-Silje

1 Oak

Da jeg var i LA ble vi med Ingvild og hennes to samboere, Helena og Marinthe, ut på West Hollywood's store kjendisklubb 1Oak! Og for en fantastiiisk kveld det ble. Ikke nok med gratis inngang, gratis drikke og fantastiske lokaler med enda bedre musikk, men i tillegg hadde vi også ett av de beste bordene, som tilfeldigvis også var nabobordet til Conor McGregor.

Lashelitious

Photoshooots all day n all nite

Det var overraskende herlig å se Ingvild igjen etter et halvår, og jeg gleder meg SÅNNNN på å få henne tilbake i trøndelag igjen til sommeren.

Dette ble jo helt klart the peak of LA turen, men jeg hadde en generelt kjempefin og rolig tur ellers også. Det ble vel og merke ikke noe av Six Flags, da LA hadde sin verste storm på 6år dagen før, men det gjorde i grunn ingenting. Jeg fikk bare masse qualitytime med jentene isteden, så det var absolutt verdt det.

Jeg har en del småsnutter fra 1Oak og Vegas også, så jeg får se om jeg får laget noen film av det iløpet av året, haha. Flere bilder fra turen min kommer uansett senere da! Men akkurat nå ligger fokuset til denne frøkna på å pugge til båtførerprøven som jeg skal ta neste uke, og som kjent er jeg ikke akkurat god til å fokusere på mye av gangen om dagen.

Men jeg skal prøve så godt jeg kan å bli flinkere altså! Jeg skal kjøpe meg ny mac så snart jeg bestemmer meg for modell, og da skal dere se motivasjonen skyter i været igjen. Akkurat nå er min gamle så treig at jeg bruker min gamle skolepc, og så mye som jeg misliker den så sier det alt.

Anyways, see your butts later!

-Silje

Les mer i arkivet » April 2017 » Mars 2017 » Februar 2017


Hei, mitt navn er Silje, og jeg er ei 19 år gammel jente fra Steinkjer i Trøndelag. Jeg var utvekslingselev i Las Vegas 14/15 med STS, og har du noen spørsmål er det bare å sende meg en mail, eller ta en titt på alt praktisk jeg har skrevet i kategorien om utveksling. Til høsten går turen videre til Oslo for masterstudiet i Jus, og jeg håper du vil være med meg på reisen videre i hverdagen min. Jeg blogger i hovedsak om reise, mat, trening, mote og jobb.

Kontakt


Siljeschiefloe@gmail.com


hits