Sosial jobbing

Hei alle fine! 

Jeg gir ikke opp så lett altså, men har vært litt som har skjedd den siste uka, så bloggen har blitt mindre viktig fordi man får satt livet og dets betydning litt i perspektiv. En svært vakker og viktig person for denne byen gikk så alt for tidlig bort av kreft for en uke siden, og fokuset mitt gikk da veldig over fra alt det overfladiske, hverdagslige. Det føles plutselig bare upassende. På fredag var kirka altså vakrere enn jeg noen sinne har sett den, og fullere enn under alle julekonsertene. Og den tristeste, men samtidig fineste begravelsen jeg har vært i, verdsatte en person som en helt utrolig stor mengde personer var veldig, veldig glad i. 


 

De siste to ukene stort sett gått i ett med trening og jobb. Jeg har omsider vendt meg litt til en travlere hverdag og svært få fridager, så jeg er heldigvis ikke like utmattet. Det har nok også mye å gjøre med at jeg sover en del naps på dagtid, og at jeg ser fram mot en helt fantastisk lønnsslipp, og kommende ferie. Før jeg vet ordet av det er det jo jul, og deretter Vegasferie, så da betaler det seg med mange arbeidstimer. Bokstavelig talt. 

I helga hadde jeg min aller første frihelg siden jeg begynte i hjemmesykepleien, så totalt har jeg faktisk bare to frisøndager og to frilørdager så langt. Og det går egentlig veldig fint, men det er selvfølgelig litt synd å gå glipp av ting man gjerne skulle fått med seg i helgene innimellom. Denne uka har jeg kun fri imorgen, og på lørdag skal jeg rett på Carlings etter jobb, og deretter på jeanskveld på Levanger, så håper skiikkelig på at noen kan bytte meg ei kveldsvakt mot dagvakta mi på søndag, slik at jeg ikke blir så sliten på morgenen, samt. at jeg kan ta den litt mer ut på jeanskveld enn jeg gjorde sist, da jeg va sjåfør. Det gjenstår dog å se, og jeg skal nok ikke bli alt for lei meg dersom det ikke går. 

Det går jo selvfølgelig utover det sosiale at jeg jobber så mye, ettersom jeg veldig gjerne vil være hjemme å slappe av når jeg først har fri, men jeg har i det minste blitt flink på å finne på noe med de av vennene mine som kun kommer hjem på ferier og perm fra studier og militæret! Så senest nå på lørdag hadde jeg og Lise en aldri så liten, kjempekoselig sushidate! Og imorgen skal jeg tilbringe dagen med Maria som endelig er hjemme fra Oslo en tur. I tillegg begynte Vilde prøvetid hos hjemmesykepleien, der jeg jobber, i går! Så vi får jo plutselig masse mer tid sammen dersom hun fortsetter, så det er superkoslig. Vi er jo generelt ganske flinke på å finne på ting sammen, så det har vært relativt merkbart at vi begge har hatt mindre fritid til det den siste måneden. 

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset
Mintage sushi på Steinkjer er forresten helt fantastisk bra! Så anbefaler alle å stikke innom dersom de er i byen. Det beste er at de også har kjempegod mat for de som ikke liker sushi. Win - win!


Nå skal jeg en liten tur på 3T, og hente ut en pakke på posten fra X-Life før jobb kl. 17. Vi blogges i morgen!

-Silje
 

En arbeidshverdag

Hei!

I skrivende stund jobber jeg med å få oversikt over alle jobbvaktene mine så langt i oktober, og det ligger an til ei rimelig god lønning etterhvert. Nå har jeg bare fått lønn for tre dager fra før, ettersom systemet er litt anderledes enn jeg er vandt med, noe som forøvrig betyr en skikkelig bra lønnsslipp i oktober, da jeg både får for fastlønn, alt ekstra i August, og alt ekstra i September. Ettersom det er mye sykdom og fravær på jobb blir det også tilbud om ekstremt mange vakter, og jeg tar på meg så mange som jeg ser råd for før sydenturen min i slutten av Oktober. Slik kan ta også ferie med skikkelig god samvittighet, og både ha mye å spare, og å sette av til Vegasturen min, som selvfølgelig kommer til å kreve en del penger pga. mat, lange kjøreturer og shopping. 

Jeg er utrolig glad for at jeg har mulighet til å tjene så mye som jeg gjør dette jobbåret, med alle timene jeg får, ettersom det kommer til å bli en kjempefordel med litt ekstra på konto i studietiden. Særlig ettersom jeg antakeligvis kommer til å studere master eller profesjon, og det kommer til å ta 5-6år. I tillegg er jo ganske mye av poenget med dette året å ha muligheten til å reise en del også, og med bare noen ekstra vakter på dager jeg ellers kunne tatt meg fri, kan jeg også ta meg råd til dette. 
Jeg er generelt forholdsvis flink til å spare, så jeg har også en god del stående med rente fra før, og der kan jeg bare takke mamma og pappa for at de oppgjennom hele livet mitt har vært ganske klare på hva som er fornuftig pengebruk og ikke. Penger spart er tross alt penger tjent. Jeg har faktisk ikke brukt et øre av konfirmasjonspengene mine enda heller, i en alder av 18år, så de vil også komme godt med. 


Slenger med et ellers rimelig kjedelig hverdagsbilde på tur ut døra til Marius sin fotballkamp i går. På mitt blekeste siden jeg kom hjem fra Vegas (ikke så blek som jeg ser ut på bildet da, heldigvis), så Gran Canaria skal bli veeldig bra, og første dag i PJ siden våren, noe som får meg til å glede meg litt ekstra på vinteren.  Brynet mitt ser forresten ikke sånn ut, bare ikke kjempeheldig med lysvinkelen. 

Ellers er planen for i dag i hovedsak å slappe av, trene, og kanskje finne på noe koselig i kveld. Jeg har nemlig fri, og ettersom vaskeren kom i 8-tida er jeg også tidlig på'n. Føler faktisk at klokka er nærmere 12:30 enn 09:30, så jeg har ei følelse av at jeg kan få ganske mye ut av dagen i dag! Vurderer å sette igang blogglesinga jeg var så ivrig på for 1,5år siden igjen, samtidig som jeg skal rydde opp i kamerarullen, ettersom det er fantastisk deilig å kvitte seg med alt unødvendig, og beholde det man vil ha systematisk i Dropbox. 

Uansett, jeg skal se til å ta fatt på frokosten nå, også får dere resten ha en strålende dag!

Har du friår, jobber du, eller er du student i år?

-Silje

Les mer i arkivet » April 2017 » Mars 2017 » Februar 2017


Hei, mitt navn er Silje, og jeg er ei 19 år gammel jente fra Steinkjer i Trøndelag. Jeg var utvekslingselev i Las Vegas 14/15 med STS, og har du noen spørsmål er det bare å sende meg en mail, eller ta en titt på alt praktisk jeg har skrevet i kategorien om utveksling. Til høsten går turen videre til Oslo for masterstudiet i Jus, og jeg håper du vil være med meg på reisen videre i hverdagen min. Jeg blogger i hovedsak om reise, mat, trening, mote og jobb.

Kontakt


Siljeschiefloe@gmail.com


hits