Sushi runs

Tydeligvis er ikke bloggen en hovedprioritet hos meg når dagene går slag i slag, men her var vi altså igjen. 
Den siste uka har igjen gått med mest til jobbing, med 7 vakter på 6 dager, ettersom jeg jobbet dobbelt på lørdag, også har jeg tilbragt mye tid med Maria ettersom hun var hjemme. Nok en gang ble sushi løsningen på alle våre problemer, og vi fikk litt etterlengtet kvalitetstid. Jeg tenker å ta ei langhelg i Oslo hos henne etter jeg har vært på Gran Canaria, så krysser fingrene for at det blir noe av det! 


Kanskje tydelig hvilke biter som er mine favs, hehe. 


Ganske så utrolig at hu her er like vakker på innsida, som på utsida, spør dere meg! 


Ellers har det ikke skjedd så utrolig mye de siste dagene, bortsett fra at Lill, Christine og Andrea var innom en kjapp tur på lørdagskvelden. Nå er jeg på tur ut døra for å jogge å hente bilen som har fått byttet dekk og ei pære blant annet, før jeg skal på byen en kjapp tur med Christine, og deretter ta sol. Så blir det middag hos farmor, før trening i kveld! Jeg har med andre ord fri, og dagen skal utnyttes til det fulle (ettersom jeg sov helt til 11, hehe). 

Hadet bra, så lenge! 

-Silje


 

Hello Vegas!

Og hello bloggmotivasjon!

Long time no see, til dere begge, men tydeligvis fører det ene til det andre når man kjenner kriblingen i magen idet man trykker "bestill" på Norwegians nettsider. Jeg har med andre ord bestilt meg tur til Sin City like over jul, og gleder meg som et lite barn! Alle mine nærmeste der borte er selvfølgelig allerede informert, og selv om jeg kommer en mnd forsendt i Mom og Dads sølvbryllup, så er jeg kjempeglad jeg i det minste får muligheten til å feire dem litt i ettertid. 

Jeg kunne jo brukt evigheter på å fortelle om alle planene jeg allerede har lagt for turen, men enn så lenge får det vente! Kjenner jeg meg selv rett kommer dette til å prege bloggen i lang tid fremover allikevel, så alt trenger ikke å komme på en gang. 

Anyways, quick update on me, myself and I. 

Endelig ferdig med Vgs, russetid og eksamener. Som jeg nevnte tidligere gikk jo russetiden forholdsvis rolig for seg for min del, der høydepunktene var kick-offet i Åre, og Landstreffet i Stavanger (alle kommende russ - DRA DIT!!). Jeg synes ellers at hele russekonseptet har tatt helt av, og jeg ble i bunn og grunn bare alt for lei før russetiden i det heletatt startet, så fokuset ble større på å faktisk fullføre 13års skolegang, enn å feste meg helt ferdig.
Eksamenene mine derimot gikk egentlig veldig bra, og jeg er sånn greit fornøyd med vitnemålet, selv om jeg ikke helt nådde de målene jeg hadde da jeg satte igang i 2013. VG3 var forøvrig et steintøft år for min del, så jeg er utrolig glad for at det er over. Å være en del av russestyret og revygjengen og alt det førte med seg er allikevel en stor del av den tiden jeg aldri vil glemme, og jeg har aldri angret på at jeg brukte mye tid og energi på det. Det førte med seg mange fantastiske stunder og kjennskaper, til tross for en del stress. 

Processed with VSCO with a5 preset
Graduated!

Sommeren min har ellers vært svært rolig, og jeg har egentlig bare holdt meg i Trøndelag, og det var helt ok for min del. Jeg tok heller ikke ut noe ferie, så jeg har jobbet litt jevnt her og der på Carlings. I slutten av August fikk jeg videre jobb i hjemmesykepleien her på Steinkjer, så nå jobber jeg 4-6dager i uka, og trives veldig bra med det. Jeg trengte en pause fra skolebenken, så det var midt i blinken å heller få mye jobb og tjene opp penger til videre studier, og i tillegg har jeg mulighet til å reise mye mer enn tidligere, så i tillegg til Vegas vet jeg at jeg skal to uker til Gran Canaria før jul. Så det blir jo fantastisk herlig. 

Det kjennes jo selvfølgelig på kroppen at jeg er igang med en helt ny og krevende jobb, i tillegg til at treningsrutinene er godt på vei igjen, så litt ekstra massage og noen naps kreves helt klart mer nå enn før. Men jeg trives så mye bedre nå enn jeg har gjort på en stund, så det er det som teller! 

Slik ligger det i hvertfall an med denne frøkna om dagen, og nå skal det faktisk bli mer blogging fremover også, så det kjenner jeg at jeg gleder meg på. Angående studier kommer jeg til å komme litt tilbake til dette senere, men still gjerne spørsmål om dere har noen uansett! 

Lots of love,

Silje

Missed me?

For snart et år siden kom det plutselig ikke flere innlegg på bloggen, til tross for at jeg aldri egentlig tenkte det slik. Men jeg trengte en pause, og plutselig kom skolehverdagen i tillegg og slo ei vel umotivert jente midt i fleisen.

Sjekker dere bioen på bloggen nå har det dukket opp noen endringer, for som jeg hele tiden har planlagt vil bloggen igjen være oppe å gå etter skoleslutt! Dette året har vært helt sinnsykt travelt og bydd på mange tunge stunder for min del, og selv om fremtiden er skremmende uvisst pr. Dags dato til tross for at jeg avlegger mine siste eksamener og får vitnemål innen to måneder, så skal det bli svært behagelig å bli ferdig også. Jeg kommer selvfølgelig til å savne skolen og folkene jeg omgås hver dag, men når sant skal sies begynner jeg å få dreisen på dette med å "leave things behind", haha. Ikke bokstavelig talt, selvfølgelig.

Uansett, til tross for kanskje vel mange nedturer iforhold til oppturer det siste året så har jeg også opplevd mye morsomt og fint, så dette skal dere få en update på etterhvert. Men først skal jeg gjennom russetid, landstreff i Stavanger og eksamener, so wish me luck!

I tilfelle noen hadde glemt hvordan jeg ser ut så har jeg her et svært realistisk bilde av hvilken retning jeg har gått i. Neida, men som dere sikkert skjønner har vi nylig hatt russerevy, noe som var helt SINNSYKT morsomt, fordi den ble dødsbra og gjengen fikk et helt fantastisk samhold. Selv mistet jeg stemmen og dermed også en sketsj og en sang på 2 av 4 forestillinger, men sånn kan det altså gå.

Jeg var forøvrig nylig i Oslo på besøk hos tante, og på tur med disse herlige jentene og rettslæreklassen, så her ser dere kanskje litt bedre hvor lite jeg har forandret meg.

Uansett så håper jeg dere gleder dere like mye som meg på litt mer aktivitet her inne fremover! Sjokkerende nok har jeg fremdeles lesere, så det blir jo interessant å se hvor mange som henger seg på igjen når det faktisk kommer noe nytt å lese.

Ha det fint så lenge!

Piknik og Hawk fest

Hei der!

For å oppsummere den siste uka litt, så var jeg på Relay for Life på fredag, et event som varer hele natta, før det ble piknik med utvekslingsstudenter i PAX fra Vegas og Utah hos områderepresentanten min, og ellers har det vært hawk fest - spirit uka før prom - på skolen denne uka.

Relay var ett veldig fint arrangement, og handler hovedsakelig om pengedonasjoner og oppmerksomhet rundt kreftforskning. Da jeg og Tora omsider kom oss hjem sov vi frem til klokka 12, før jeg måtte bake kjeks til piknikken, og vi begge endte opp med å skype litt med folk hjemme.

Piknikken var også veldig koselig, selv om det var utrolig rart å være hos Margaret uten Mari og Giulia...

Hawk fest er jo som sagt spirit uka før prom, og sannsynligvis min favoritt hittil! Med camo på mandag, toga i dag, work out i morgen, sorority på torsdag og hawk fest (skolefarger etc.) på fredag. Jeg har ikke kledd meg ut selv hittil, men det er veldig gøy å se de andre som gjør det.

Noe av det kuleste med disse ukene er at hele skolen blir dekorert, og artklassen gjør en skikkelig bra jobb hver gang. De lagde en speed-video av at de dekorerte en gang, og jeg skal helt klart dele den her dersom jeg får tak i den!

Som sagt er jo dette uka før prom, hvor jeg selv skal dra med en gjeng av vennene mine. Satser bare på at jeg husker å kjøpe billett i morgen, haha. Prisen har allerede rukket å gå opp $5 ettersom jeg ikke rakk å ta ut penger forrige uke, men men. Ellers skal jeg også få fikset negler, kjøpt sko og diverse annet nødvendig før lørdag, og jeg gleder meg sånn!

Denne uka er det også masse som skjer på kveldstid, så i går dro Caitlyn og jeg til skolen på kveldstid for å se en basketballturnering mellom masse smålag av elever og lærere fra skolen. Favorittlaget mitt - Boys from the hood (haha) - vant, som forventet, mot lærerene (mindre forventet) i finalen, og etter det dro vi til Panera Bread for middag/kveldsmat, hvor jeg spiste verdens beste flatbread med tomat og mozarella, mmm. Har hatt noen herlige dager i det siste med andre ord, og jeg satser på at det blir flere av dem!

Hva gjør du denne uka?

//Silje

Spring Break

Hei! 

Til å være min første påskeferie i utlandet, uten hytta, ski, god mat, familie og venner, så har det skjedd ekstremt lite. I starten ble det en del soling, men da det har vært mye vind de siste dagene, så har det liksom ikke blitt. På lørdag var det åpning av mom's nye sybutikk, på tirsdag så jeg Home på kino med guttene, Mandi og mom, og på onsdag bowlet jeg med Mandi og guttene, noe som var en første gang for meg siden jeg var i Oppdal i 2010(??), før det ble Insurgent med dem + mom and dad på kvelden. En film jeg forsåvidt ikke helt vet hva jeg syntes om, litt fordi den var litt treg, og litt fordi jeg virkelig ikke liker måten Tris oppfører seg på hverken i filmen eller boka. Butikken til vmor er i ei søt gate full av vintagebutikker i Henderson. Dere kan se Vegas i utsikten. 

Vi måtte opp med grinda på bowlingen ganske fort, som dere kanskje forsår. 

Ellers så har jeg ingen andre planer i helga heller, annet enn at jeg skal ut å ri i morgen! Det gleder jeg meg kjempemye på, selv om jeg er litt spent på heten og tempoet, for jeg har ridd nok før til at å bare gå uten noe trav eller galopp i flere timer kan bli litt kjedelig. Også krysser vi fingrene for ingen skumle dyr eller ekle insekter eller reptiler, for det har vi nemlig en del av ute i ørkenen. Har hverken møtt på skorpioner eller sorte enker hittil, heldigvis. Jeg skal ri med to andre utvekslingselever og områderepresentanten min, også satser jeg på at det ikke er kjempedyrt, for jeg tenkte jo ikke i det heletatt på at det kom til å koste noe da jeg takket ja til å være med, haha. Lurt. 

Håper alle dere hjemme har hatt ei helt super påske ihvertfall! Av alle oppdateringer jeg har fått ser det jo riktig så bra ut, så jeg gleder meg enormt på norsk påske neste år. 

Hvordan har ferien din vært?

//Silje

Tunge Tak

Hei!

Akkurat nå står jeg på badet og blogger, ettersom jeg både er for varm og for energisk til å sette meg ned noen plass. Kom akkurat ut av dusjen etter å fått i meg litt middag, bestående av havregrynspannekaker og noen jordbærrester som jeg kokte opp til syltetøy, og resten av kvelden har jeg tenkt å slappe av, lakke negler og bare komme meg i seng tidlig. I natt fikk jeg hele 9! timer søvn, da jeg la meg i halv ni tida i går (var sliten, haha) og sovnet på ett kvarter, og da det gjorde godt så kunne jeg ha tenkt meg å gjenta det i kveld. Jeg har ihvertfall hatt en veldig grei dag, med ei knall treningsøkt etter skolen, og uansett om at det kom av ei god natts søvn eller ikke, så skader det jo aldri med noen ekstra timer på øyet. 


Siden sist har det forresten ikke vært mange pust i bakken, særlig ikke på lørdag da jeg og vfar hjalp vmor med å flytte utstyr i den nye brodeributikken hun åpner neste lørdag. Så fra tidlig på morgenen lastet vi tilhengeren full av tunge symaskiner og diverse annet inventar, før "hovedmaskina" kom senere på ettermiddagen. Den veide 2 tonn, og sammenlignet med alle de tunge takene vi hadde tatt tidligere på dagen, så ble jo de plutselig bare små bagateller. Vi hadde også ca. 1,5 cm å gå på for å dytte den gjennom døra, men etter ett par timer så hadde vi endelig fått pakket ut den, satt på hjul og dyttet den - FEIL VEI - inn døra, med hjelp fra mannen som leverte maskinen og en annen forbipasserende. Heldigvis for oss så var maskinen 12 foot, imens bredden på butikken hennes er 12,5 foot, så vi klarte med liten margin å snu den innendørs. 

Utover åpning av butikken på Lørdag, så starter jeg Spring Break på Fredag! Jeg gleder meg helt utrolig mye på ei uke med fri, særlig ettersom vi ikke hadde noen vinterferie her, og jeg satser på at været holder seg som det er nå. Jeg venter også en pakke fra familien med litt norsk påskegodt, og jeg vil nesten påstå at det er mer høydepunkt enn selve ferien, haha. 


Hva har du gjort i dag?

//Silje

Scandal

Lokal tid: 08:12

Heisann! 

En lite kreativ dag krever en enda mindre kreativ overskrift, så i og med at jeg har hatt hviledag og stort sett bare sett ferdig Scandal og lest ut ei bok, så kom også overskriften av det. Det er ingen tvil om at det var den perfekte dagen for null trening, for i dag går alt veldig treigt. Hadde forsåvidt tenkt å bare unnagjøre book report'en som har frist på fredags kveld i dag, men jeg kjenner at jeg ikke her i mode for å sette igang med det, så dermed sitter jeg i skrivende stund og hører gjennom en del ny, skuffende musikk på Spotify, samtidig som jeg vurderer å starte på ei ny bok eller en ny sesong av American Horror Story, haha. Jeg blir nok ikke ferdig med den serien på ei stund, for jeg liksom fullføre den, men ettersom den er litt "krevende" så ender jeg opp med å se en sesong i mellom hver serie jeg ser, så da tar det jo litt tid. Skulle hatt et helt år av livet mitt satt av kun for å se på tvserier, og enda flere år for å komme gjennom alle bøker jeg noen gang har vurdert å lese. Akk, dette livet. 

Ellers så har jeg spist opp frokost blandinga mi til middag i dag, men det skal gå bra, og nå skal jeg pakke treningsklærne mine til i morgen, ettersom jeg ikke rekker skolen om jeg ikke gjør det før jeg legger meg. Jeg har nemlig avsatt tid til å gå gjennom alle sosiale medier hver morgen, ettersom jeg går glipp av alt hjemme i løpet av natta, men å beregne tid til de tingene som faktisk er nødvendige før skolen - not so much. 


Stoppbilde av en av videoene jeg tok på skolens assembley forrige fredag! Jeg filmet en hel del, da jeg og 5 andre personer i Video Production classen min driver med et kjempeprosjekt i samarbeid med Ms. Snow og skolens rektor om dagen, med å lage en promotasjonsvideo av skolen! Tror resultatet kommer til å bli kjempebra, og vi har en del tid å jobbe med ettersom vi er fritatt for alt annet arbeid i den klassen nå. 

Lekte meg litt for mye med å redigere dette bildet*, haha. Kris i full pose forrige fredag. (*Caption: young black yeezus)

Hva har dere gjort i dag?

//Silje

18års feiring

Hei dere! 

I helgen etter en overnatting hos Jade og en lørdag med henne, så sto bursdag og overnatting hos Tora for å feire 18 årsdagen hennes for tur. Vi var 9 stk der, og Norge, Italia, Sveits, Spania og USA var representert. Vi hadde en utrolig hyggelig kveld med masse god mat, prat og musikk, og vi satt for det meste ute i den varme "vårlufta" på kvelden, før det ble tid for å se film (jeg var faktisk så trøtt at jeg la meg til å sove isteden, forsåvidt). Dagen etter kjørte vi på med en skikkelig amerikansk frokost, så da ble det pannekaker, sirup, nutella, egg, bacon og french toast - NAM!

Etter en knall start på dagen, og etter de fleste gjestene hadde dratt, så tok Tora, Niweta, Giulia (en annen Italiener som er her med EF, ikke "min" Giulia) og jeg turen til the District for å titte litt i butikker og kjøpe oss en smoothie, i herlige 28 varmegrader. Her er nemlig "våren" skikkelig i gang, og selv i dag etter trening ble det soling imens jeg leste litt i boka jeg skal analysere til fredag i engelsk. 

Jeg var ikke noe særlig flink til å ta bilder i helgen, dessverre, men her er ihvertfall de som ble tatt. Og ja , Tora elsker Hello Kitty, haha.

Hva har du gjort i helgen?

//Silje

4. Mars

Hei! 

I dag var jeg tilbake på skolen, noe som var helt ok, og jeg fikk også trent igjen for første gang på 4 dager, så det var godt. Jeg kjente på slutten at jeg kanskje burde ha tatt det litt roligere, med tanke på at forkjølelsen fremdeles ligger og ulmer litt, men jeg tror det skal gå fint. Etter jeg kom hjem har jeg bare slappet av, fylt på med mat, tatt et varmt bad og gjort unna litt lekser uansett, så vi får satse på at det gjør susen. Jeg håper også at jeg ikke har gått glipp av for mye på even day fagene mine, for jeg er ikke helt klar for å måtte konsentrere meg fullt gjennom hele morgendagen. I dag var jeg på plass liksom, men spansktimen brukte jeg på å se en episode av Scandal, så jeg er ikke helt i modus. Ikke at noen klarer å konsentrere seg om hva spansklæreren min sier i 84 minutter hvor hun går over 10 enkle spørsmål uansett da - for ja, det har hun nå bevist at er mulig. Jeg har dessuten en evne til å svare på spørsmål jeg blir stilt til tross for at jeg har hodet inne på kontoret til Olivia Pope og Det Hvite Hus, isteden for i klasserommet uansett, så da er hun fornøyd. 

Ikke noe spesielt utenom det vanlige ved denne dagen alt i alt, med andre ord, men ettersom det er 5. Mars allerede i Norge og Spania, så må jeg benytte anledningen til å gratulere en av mine beste venninner Andrea så mye med 18årsdagen! Jeg mener jo at vi har en hel haug å feire når jeg omsider kommer hjem til Norge i sommer, så en liten feiring av henne er også utlovd allerede. Jeg synes det er så utrolig rart at 97 blir 18år i år, særlig ettersom jeg har litt sånn aldringsnoya - i en alder av 17. Ja, ja, det er vel noe jeg har arvet av mamma og tante, og værre blir det nok! Hehe, vittig æ ja. Uansett så er jo jeg 7 dager unna å være født i 1998, så det er enda en liten stund til jeg blir myndig - det er ett så stort ord. Glansbilde det her, altså. #Hornemann2K14 #ViralHashtag #GjørHornemannFamous

Nå skal jeg uansett fortsette med min meningsløse serietitting før jeg tar kvelden, isteden for å skrive meg bort her, men dere andre får ha en riktig fin Torsdag! 

Hvilke serier ser leserne mine på om dagen, da?

//Silje

Sykdom og vitaminpåfyll

Hei!

Dagen i dag har jeg hittil tilbringt i senga, og det er fordi jeg våknet med en fæl hoste og tett nese. Jeg har gått og hanglet over lang tid, men jeg er en sånn type person som aldri blir syk nok til å være hjemme fra skolen - bare nok til å føle ubehag. Jeg har kjent på at jeg har vært på tur til å bli syk hele helga, men til tross for at jeg kom meg ut av senga i morges, så konkluderte jeg med at det rett og slett ikke var noe lurt. Så jeg har sovet utpå, spist en god frokost og lunsj, lest litt blogger og sett fire episoder av Scandal frem til nå. Ofte så er jo argumentet mitt her for å dra på skolen når jeg er litt dårlig at jeg ikke kan trene senere på dagen om jeg ikke gjør det, men i dag ville nok ikke det ha fungert heller, så da ble avgjørelsen enkel. Utrolig deilig i grunn, for jeg er så utrolig skolelei for tida. Det eneste som er kjipt er at vi har to even days på rad denne uka, noe som kommer til å gjøre at jeg blir hengende langt etter dersom jeg er syk i morgen også. Og slik som formen er nå, så ser det ikke veldig lyst ut. Men jeg får bare ta det som det kommer, og ta litt hensyn til mi ega helse. Jeg har 100% i alle even day fagene uansett, så jeg må bare slappe av og henge meg på som best jeg kan dersom jeg uteblir en dag til. Det er tross alt ikke noen krise - jeg trenger ærlig talt kun en C i alle fag her, ettersom karakterene ikke teller i Norge. Selv om at jeg kjenner megselv godt nok til å aldri la meg falle ned, da. 

Dette har i grunn vært en fin dag, og jeg ble også oppringt av Jawbone's kundeservice om min UP24 som har sluttet å fungere allerede, til min store fortvilelse. De tilbød ihvertfall den nyeste modellen av deres produkt som heter UP Move, i tillegg til ett $50 gavekort i nettbutikken deres, så det er jo helt fantastisk! Jeg fikk alt og mere til tilbake på garantien, uten at noen spørsmål ble stilt ved det, så det er helt supert, og jeg er kjempeglad for at det finnes kundebehandlere som gjør jobben sin så bra. Nå liker jeg jo produktene bare enda bedre! Så noe produktivitet har jeg hatt i dag da, på ett vis. Så en glad nyhet og en slapp dag har kommet godt med, for jeg trengte virkelig avkoblinga, men akkurat nå kjenner jeg på en sigende hodepine som jeg helst vil unngå. Jeg har akkurat fått i meg litt mangosmoothie og frukt med nutella (vi hadde ingen sjokolade å smelte, og jeg hadde så lyst på det...), så jeg vurderer nesten å legge meg litt nedpå igjen. Men det overlever vi, for man ser jo som regel det at aldri er noe så ille at det ikke er godt for noe. 

Vitamin explosion, with a touch of nutella... 

Hvordan har mandagen din vært?

//Silje

Ryddig

Endelig fikk jeg satt meg ned etter å ha ryddet opp rommet mitt som var helt bombardert av klær, sko, vesker og papir. Ting som det gir meg liksom en følelse av å ha orden på livet (til tross for at jeg egentlig ikke ser noen særlig forskjell på om rommet mitt er rotete eller ryddig her - noe som er svært umotiverende), haha, så det var jo godt, da. I tillegg har jeg faktisk gjort litt lekser; kjemileksa hadde jeg ikke engang trengt å gjort, men synes kjemi er så morsomt (helt seriøst), og det skjer jo en gang i måneden at jeg gjør noe hjemme isteden for å hardskrive i timen rett før innlevering, så det gir jeg megselv ett klapp på skuldra for. 

Ellers så har jeg vært å trent i dag, og jeg nærmer meg slutten på deload nr. 1 i år, så det skal bli herlig å få kjørt på litt igjen, og annet enn det så har dagen vært lite innholdsrik. Spiste en fiskesuppe som antakeligvis var like sunn som toast med nutella på til middag, men den smakte i det minste ikke så ille. Det er jo som nevnt tidligere ett stort problem for meg det med maten her, fordi det alltid er masse restemat, som jeg i grunn burde spise til middag i ukedagene, men jeg sliter så forferdelig med å like noe av det, og da blir jeg heller ikke fristet til å spise det 5 dager på rad. Særlig ikke med tanke på at det aller meste er veldig lite sunt, og vi sjeldent har friskt tilbehør som ikke er dynget i ett eller annet som jeg hverken liker, eller som gjør det sunne verdt det i det heletatt. Jeg prøver jo å lure inn å lage maten min selv, men det føles så feil til tider når vi har så mye rester også, så da ender det ofte opp med at jeg kjøper meg en salat på walmart tur til trening, for så å ta noe lett på kvelden - noe som også passer en nordmann bedre. 

But oh well, nok om det for alltid. Denne uka har jeg ingen spesielle planer annet enn at jeg skal ligge over hos Tora på fredag, og det gleder jeg meg veldig på! Satser på at vi kan få laget oss litt god mat eller dratt på restaurant eller noe iløpet av kvelden, og bare slappe av. Og av så lite bilder som blir tatt for tiden så slenger jeg bare det første bildet jeg kom over fra i fjor sommer, av meg og Andrea på reisefot, for å få litt mer enn bare svart på hvitt i dette innlegget! 

Tror aldri dette har blitt postet før, så da er det litt morsommere. 

Ha ei fortsatt fin uke, dere! 

//Silje

Brunch

Heisann! 

Da har jeg omsider fått blogsoft til å reagere, så da var det på tide å oppdatere dere. Her startet dagen klokka 10 med en liten skypesession med storfamilien hjemme, hvor Marius hadde voksenselskap ettersom han fylte 11år forrige Lørdag, før jeg dro megselv utav senga for litt frokost - eller brunch er nok utrykket å bruke. Jeg slo til med egg, bacon, english muffins, jordbær og druer, og jeg har ikke gjort stort annet enn å spise siden heller, haha. Vmor har ett "Norwex Party" her hjemme, hvor hun har invitert folk over for å få dem til å kjøpe noen av vaskeproduktene hun selger. Dermed hadde hun også kjøpt inn croissanter (spiser vel og merke ikke dem, for amerikanske croissanter er bare myke og veldig fete..), jordbær, sjokoladedip, brownies og litt ekstra som jeg ikke spiste, så jeg gikk rett fra frokost til lunsj. Det er lørdag bare en gang i uka, si, selv om amerikanere har null forhold til å kose seg i helgene, ettersom mellommåltid ikke finnes, og snacks, som i potetgull og kjeks, er dagligdags kost. Ikke noe jeg er en stor fan av, og jeg har heller ikke hengt meg på den trenden forsåvidt, men det er jo litt uvandt for en nordmann allikevel. 

Ellers har det ikke skjedd så mye den siste uka, annet enn at McKenna, Jade og jeg dro til Crepes shack og Cici's på onsdag, så det var skikkelig koselig. Skulle i utgangspunktet rett hjem å skype med noen av jentene hjemme, men da vi ikke kjørte rett hjem trodde jeg jo aldri i verden at vi kom til å være borte i 2 timer, så det ble det aldri noe av. Jeg har derimot planer om å få gjort det i dag, da! Men først vurderer jeg å dra med meg en av hundene ut en tur. 

Hva gjør du i helga?

//Silje

Hverdag

Hei!

Nå begynner det å bli litt for lenge siden her på bloggen, så det må det bli en slutt på. Her går det stort sett i trening og skole, med innslag av litt kirke og kino her og der, men ellers ikke så mye. Denne uka står det også mye trening på planen, samt. å se en basketballkamp på onsdag, en bursdagsmiddag på fredag, og kanskje finne på noe på lørdag som erstatning for Sadie's, som ikke frister så veldig. Sadie's er en slags versjon av homecoming der jenta spør gutten isteden for motsatt, men allikevel ble jeg faktisk spurt av en gutt (haha what), til tross for at jeg nok ikke engang kommer til å dra. Kommer nok til å gi Prom en sjangse når den tid kommer, da! Dro jo ikke engang på Homecoming... 


Akkurat nå sitter jeg helt utslitt på senga, etter å ha skrevet masse bs på matteleksa i håp om at læreren ikke faktisk går over og sjekker svarene (=F), og selv om klokka bare er 20:00 her, så ligger det an til å bli litt lesing og deretter bare slukking av lyset her for min del. Det har blitt litt dårlig med søvn i det siste, så da sier kroppen i fra! Det er også en del forkjølelse ute og går, noe jeg ikke skal pådra meg. 

Den siste uka har jeg også tatt minimalt med bilder, så dere får klare dere med min siste instagram post. 

Vi blogges!

Hvordan ser uka di ut?

//Silje

Weekend

//Lokal tid: 14:00

Heia! 

Nå sitter jeg endelig på senga etter å ha vært i kirka siden i morges, og nyter det før det blir sikkert 4 timer grocery shopping før det er på tide å lage middag. I dag står det Norsk taco på menyen, så deet blir bra! 

Ellers så var mum, Mandi og jeg på noe som heter "Divas day out" i går, hvor det var masse boder og forskjellige ting og tjenester til selgs. Selv endte jeg opp med gratis spraytan i ansiktet, hahaha, så det var jo gøy å få testet ut, særlig ettersom jeg har følt meg som ett spøkelse i det siste ettersom det er så lenge siden jeg har vært så bleik som nå, og profesjonell tannbleking til 1/3 av ordinær pris. Det var forsåvidt gøy å gå litt rundt der, men jeg kommer nok allikevel aldri til å faktisk like slike fairs. (Untatt Steinkjer Martna'n da <3 love <3). Etter det dro vi faktisk og fikk fotmassasje, noe som var ekstremt behagelig og ikke minst billig! Det var faktisk så billig at vmor betalte det, jippi. På kvelden dro jeg en tur på trening, hvor jeg ikke knuste mobilen min til tross for at den bokstavelig talt fløy av tredemølla og rett inn i ei trappemaskin, men skaffet meg ett lite brannsår på "hukkukul'n" ettersom jeg gjorde det eneste jeg ikke skulle gjøre - nemlig å trå rett på båndet som beveget seg 18 km/t da jeg skulle hoppe av for å plukke opp mobilen. Haha, synes det bare var ekstremt komisk, og til tross for at det alltid er mange på gymmet, så var det bare 3 stk eller noe som så meg, så takk gud for det. 

Da jeg kom hjem ble det Norsk blomkålsuppe a la Toro, mangosmoothie og en film på senga. I går så jeg en som hette "The Pregnancy Project", og den var ekstremt bra! Anbefaler å se den - vet at den ihvertfall finnes på amerikansk Netflix. Favoritten! 

Hva har du gjort i helgen?

// Silje

Running Rebels

Hei dere, lenge siden sist! Eller, ikke så lenge da, men ettersom jeg faktisk har klart å blogge rimelig jevnt her borte så ble det en stund. Denne uka har det vært ekstremt mye som har skjedd, og jeg har også vært i skikkelig dårlig form mange av dagene, og da har bloggen blitt lagt litt til side. Akkurat nå sitter jeg med en varmepakke på nakken, etter å ha fått litt hjelp med å trykke på noen knuter i nakken, og prøver å få gjort noe med hodepinen min og hvor vondt jeg har hatt i nakken de siste dagene. Det har vært så ille at jeg knapt har klart å sitte oppreist på skolen, samtidig som det har vært noen lange kvelder før jeg omsider har sovnet. I går hadde jeg mest lyst til å gråte, men det ville kun ha gjort vondt værre, så da fikk jeg bare bite det i meg. 

Ellers så var det siste skoledag i dag, og det føles jo veldig godt! Det blir mye frem og tilbake uansett i ferien da, og jeg kjenner jeg angrer litt på at jeg skal bli med til Grand Canyon akkurat nå, for jeg kunne virkelig ha trengt mest mulig ferie. Men igjen så kan jeg jo ikke være "hjemme" i jula uansett, så det er vel enten dét eller å måtte underholde 6 vertstantebarn. Anyway, vi drar jo som sagt til Disney Land på søndag, og det skal bli spennende. Jeg er jo ikke helt sikker på om jeg gleder meg da, men det kommer vel mest av formen min akkurat nå. Også at jeg helst skulle ha vært hjemme og feiret jul med mamma, pappa, Marius, Sondre, Bestemor, Bestefar og Mor.


Denne uka har jeg mottat julegaver fra mamma og pappa, bestemor og bestefar, og tante og Hasse. Jeg venter også på flere pakker enda, så jeg håper virkelig de kommer frem! Kjenner jeg er så forferdelig sint på postsystemet, fordi først og fremst så betaler man jo latterlig mye for shipping, og som regel koster jo innholdet en god del også, og ikke nok med det, så er du ikke engang garantert at pakkene kommer frem! Eller at alt i pakken kommer frem for den del, for de åpner jo opp og tar ut ting litt som det passer seg. For ikke å glemme at enkelte pakker bruker flere måneder på å komme frem, og hvordan de presterer akkurat det skjønner ikke jeg. 


På søndag nevnte jeg jo såvidt at vi skulle ha winter-spirit-uke på skolen, og denne gangen kledde jeg meg kun ut på mandagen, da det var pajama day. 

Og til den anledningen fant jeg denne onesien på Sam's club, haha! Det eneste problemet var at de kun harre igjen XXL, men da er det praktisk med en syerske som vertsmor.Fottøyet for dagen - og jeg kan bekrefte at det var en svært behagelig skoledag.


På onsdag dro vfar, Tora og jeg til UNLV (University of Nevada, Las Vegas) for å se deres Running Rebels' basketball kamp! Noe som var helt utrolig gøy, og det er ingen tvil om at basket er min favorittsport i USA. The Rebels vant med 1 poeng da det var igjen 00.4 sekund på overtid, så jeg skal love kampen var spennende! Og det at de i det heletatt kom på overtid er helt utrolig, fordi de utlignet da det var igjen 00.0 sekund av ordinær spilletid. Vi fikk også billettene gratis av Tora's vertsmor som studerer på colleget, så dermed var det ikke vanskelig å takke ja til å dra, hehe. Kampen var forresten mot Oregons Portland! 

Nå fikk jo dette innlegget så og si ingen sammenheng, med det får jeg bare leve med. En liten update måtte ihvertfall til! Nå har jeg akkurat sett Teen Ninja Turtles, som faktisk var skikkelig bra, sammen med vmor, så da er det tid for senga. Og om jeg er bedre i morgen så blir det nok en tur på Fashion Show Mall med noen av de norske jentene! Så godnatt fra meg, og god morgen til dere. Vi blogges!

Har du sett en college basketkamp før?

//Silje

Pakkekalender og postkontor

Man merker at tidsforskjellen er litt tricky når jeg plutselig poster 2 innlegg i løpet av natta deres, men det får så være. Nå har jeg endelig fått sendt avgårde julegavene, så nå er fingre og tær krysset for at de kommer frem i tide! For to dager siden så fant vi jo tak i DHL her i byen, men da de skulle ha meg til å åpne alle pakkene for å få sende dem, så droppet jeg det. Så da får jeg bare håpe at ingenting forsvinner gjennom USP. Shippingkostnadene ble høye nok, men det er verdt det så lenge jeg får sendt hjem litt gaver! 


Som jeg fortalte tidligere så har jo mamma sendt meg pakkekalender, og slik har jeg da hengt den opp ettersom jeg ikke har gyngehesten på veggen (julekalenderen hjemme) i år. Jeg har også pyntet rommet med litt lys som dere kan se, og selv om jeg nok aldri i mitt liv kommer til å¨kjøpe flerfargede julelys hjemme, så ble det riktig så koselig her. 

Da jeg skulle laste opp dette bildet nå så så jeg forresten at HELE 2014 mappa mi på macen var borte, altså mappa som inneholder mappene med absolutt alle bildene jeg har overført i hele år, rett etter jeg hadde ryddet opp i bildene mine fra de siste to mnd! Fikk helt panikk ettersom jeg tømte papirkurven for 15 min siden, men heldigvis hadde jeg prestert å legge den dit rett etterpå, slik at jeg fikk gjennopprettet den. Gjett om jeg må få skaffet meg en ekstern harddisk snart, så jeg har backup på macen...


Ellers så har jeg akkurat spist frokostblanding til middag, og jeg sitter nå og ser på Julenissen 3 på abc, imens jeg lager en ny header til bloggen, haha. 

Ha en fin dag, dere!

//Silje

Kjapp update

De siste dagene har igrunn gått veldig fort, og jeg har stort sett kjempet med gjennom skoledagene for å nå langhelga. Nå sitter jeg hjemme hos Margaret med Giulia og Mari, hvor jeg skal overnatte. I morgen klokka 0600 kjører vi til Cali, så jeg har ihvertfall ingen planer om å være oppe særlig mye lengre.

Jeg har dessverre ikke med macen, så det blir nok bare mobilbilder av updates i helgen, men når jeg kommer hjem på tirsdag skal jeg få oppdatert skikkelig!

Over til noe helt annet, så fikk jeg meg en liten "overraskelse" eller hva jeg skal kalle det i går. Det har seg slik at vertsforeldrene mine først nå har fått tilgang til infinite campus og karakterene mine, som forsåvidt er kun A's og en B (utrolig nok i spansk, som jeg gjør det veldig bra i, men har en veldig lite grei lærer). Uansett, i går hadde vi middagsbesøk, og av han ene fikk jeg spørsmålet om hvordan det gikk på skolen. Jeg skulle da til å si at det gikk bra, men før jeg rakk å fullføre sa vertsfaren min - i en skøyende tone forsåvidt - at det burde jeg kanskje ikke være for kjapp med å si. Og hele denne uka har han pirket på manglende assignments og sånt (noen som bare ikke hadde fått karakter enda, andre som ikke er due enda, og en som var i quarter 1 og jeg uansett ikke trenger å gjøre noe med), og han ser faktisk ut til å synes jeg gjør det dårlig?? Dette er superfrustrerende, for selv om jeg kanskje ikke jobber så hardt med skole, fordi jeg har et stort behov for den fritida jeg har, så gjør jeg det jo veldig bra!

Følte bare for å slippe ut litt frustrasjon over dette, fordi det er fullstendig uforstående for meg.

Men, nok klaging for i dag! Uryddige og kjappe innlegg som dette er ikke tidenes underholdning uansett, så jeg får avslutte det her. Vi blogges sannsynligvis i morgen!

// Silje

Green Valley District

Hei hei!

I går skulle jeg i utgangspunktet på homecoming kampen på skolen min, men da det utgikk dro jeg til The Cheese Cake factory for middag sammen med Tora, før vi dro på kino på Green Valley Ranch Casino og så No Good Deed. Og jeg vet ikke om det bare er jeg som har blitt ei skikkelig pyse eller hva det er, men jeg syntes i allefall den var skikkelig ubehagelig.

Etterpå lå jeg over, noe som var kjempekoselig! Utrolig godt å snakke litt norsk og.

I dag gikk vi ned til the Green Valley District, hvor vi bare gikk rundt med hver vår milkshake og kjøpte noen småting. Det er såå fint og koselig der, og minner mer om gågatene i søreuropa, enn om de vanlige gatene i Vegas, som er veldig lite fine å se på. Det er heller ikke noe mange folk i distriktet, så det var kjempebehagelig å gå rundt i en rolig atmosfære. Jeg kjøpte tre plagg og et smykke, så det viser jeg av senere!

Ser dere godt etter så er denne kjolen laget av rosa sløyfer, såå fin!

Green Valley District

Akkurat nå sitter jeg og ser Transformers med vertsforeldrene mine, stappmett og kvalm av Dairy Queen is og pizza. I dag spiste vi på en restaurant som tilfeldigvis også var i Green Valley, rett over gata for The Cheese Cake Factory, og de hadde ekte Italienske pizza! Helt fantastisk etter all den "greasy"'e amerikanske maten.

Jeg for min del er utrolig trett akkurat nå, så jeg ser for meg at jeg legger meg i god tid før filmen er ferdig. Håper alle dere hjemme får en flott avslutning på helg og høstferie!

Spirit week

I dag startet homecoming uka, også kalt spirit week, på skolen med mad head day! Vi har Alice in Wonderland tema på Silverado i år, så det er det alle våre dager tar utgangspunkt i. I morgen er det twinning day, men jeg kommer nok ikke til å gjøre noe spesielt for det, ettersom vi ikke fant noe som helst fellestrekk vi kunne dra fram oss jentene imellom.

Ikke at dette bildet viser det så godt, men skolen vår er overdekorert av alt mulig art club har laget som har med Alice in Wonderland å gjøre. Overalt henger det kort i tråder og spindelvev (jeg antar de bestemte seg for å kombinere det med Halloweendekorasjonene som kommer opp neste uke), og skolen var rett og slett forvandlet over helgen.

Mariah og jeg gikk for en enkelt Mileylook i dag, og ettersom vi hadde 4 min på å ta bilde før timen, så ble det ikke akkurat suksess, haha. Jeg orket forsåvidt ikke å kle meg opp noe særlig i dag, så jeg hadde min første dag i joggebukse??

I morgen er det forresten Bonco night igjen, så jeg satser på å vinne tilbake litt penger, woohoo!

Ha en strålende dag/natt/kveld (yo tidssoner) alle!

Bodies Exhibition

Hei dere!

I utgangspunktet hadde jeg planlagt å blogge både i går og på fredag, men det fikk jeg aldri tid til. På fredag så jeg ferdig Gossip Girl (syykeste!) etter skolen, før jeg så Law Abiding Citizen med vfar og la puslespill med han og vmor. På lørdag dro vi allerede halv ni ut til Boulder City (ca. 40 minutter herfra) for en Art fair sammen med flere utvekslingsstudenter, guttene og områderepresentanten min. Der var det masse boder med mat, kunst og diverse crafts. På tur hjem dro vi, vmor, meg og guttene, til en slags pizza buffet restaurant, og da vi kom hjem så pyntet vi av alle ting til Halloween! For her pyntes det slik at hele oktober er halloween, hele november er thanksgiving og fall, og hele desember er jul.

Det eneste som et kjipt er at Michele (vmor) ikke liker skumle ting, så pynten er ikke så morsom. Hadde håpt på gravsteiner og røykmaskin osv, slik som enkelte i nabolaget har! Noen pynter det jo helt insane. Jeg kan godt vise noen bilder av huset i løpet av uken, og ikke minst så skal jeg få tatt noen bildet av andre folks dekorasjoner etterhvert som de kommer på plass.

Vi var også innom en stoor Halloweenbutikk i går, og de hadde helt sykt mange kule ting, som var direkte skumle, i tillegg til alle kostymer og effekter du kan se for deg. Billig var det også!

Etter vi hadde pyntet dro jeg og vertsmor til Luxor, et egyptinspirert hotell, for å se Bodies: The exhibition, og når jeg sier Egyptinspirert, så vil det si at hotellet er en pyramide, med enorme Egyptiske monumentkopier, og hieroglyfdekte vegger.

Dette er en av de mindre imponerende skulpturene inne i hotellet, og de utenfor er mye mer imponerende, så dere kan gjøre matten selv.

Bodies var forresten en slags utstilling av ulike kroppsdeler og slikt, noe jeg tenke kom til å være skikkelig kjedelig, men det var råinteressant! Man gikk rundt på egenhånd i dimmede rom, og man fikk studere og lese seg opp på ulike kroppsdeler, i tillegg til kroppsdeler utsatt for sykdommer, som KOLS, kreft, alzheimer og mye mer. Og det sykeste av alt: alle kroppsdeler, hele mennesker, foster osv i utstillingen var ekte. Best beskrevet var de utstoppet og behandlet, donert til forskning og utstillingen. Det høres jo forsåvidt veldig ekkelt ut og sånt, men utstillingen var enorm og utrolig bra, så jeg er glad jeg fikk den med meg! Dersom å studere medisin blir det jeg velger, noe jeg tror per dags dato, så vil jeg helt klart tilbake om det fremdeles er der, fordi alt gir mye mer mening når man får se det fysisk isteden for på bilder eller på en slags naturfag figur.

Etter Bodies spiste vi litt i food courten inne i Luxor (felles for alle hotell og kjøpesentere i Las Vegas: Casino, Food court, uttallige barer, mange shoppingmuligheter, skulpturer og lignende til flere millioner, sannsynligvis milliarder av kroner, de er enooorme og ingenting er "tilfeldig"), før vi tok et gratis "tog" over veien til Mandala Bay hotellet. De to hotellene pluss ett til er koblet sammen med dette toget som går på en rollercoaster bane, fordi de et eid av samme personer.

Etter å ha gått gjennom nok et enormt casino, så kjøpte vi billetter for å se haiakvariumet. Det var også utrolig tøft, med alt fra haier, sverdfisk, sjøskilpadder og piraya, til krokodiller, dragon reptile og slanger. Innså plutselig der at jeg aldri har vært i et akvarium før, så det var veldig kult. Selvfølgelig blacket mobilen min ut da vi kom til Bodies, så jeg har ingen bilder av noe som helst. Men jeg kjøpte denne pennen, da:

Vi kom ikke hjem før sent, og hittil i dag har jeg jo bare vært i kirken, så da ble det blogging først nå! Har noen innlegg på lur, så det kommer mer fortløpende. Stay tuned!

Høst i lufta

Lokal tid: 17:10

Ved å kaste et blikk ut ruta så ser Las Vegas fremdeles like kokende ut som forrige uke, da temperaturene var oppe i 45 grader og sola stekte, men de siste tre dagene har luften fått et tydelig preg av høst. For første gang på to måneder kjenner jeg noe som kan minne om friskluft, og jeg tror ikke det har vært mer enn 20ognoe grader disse dagene. Og her så føles det direkte kjøling, særlig ettersom at jeg har blitt vandt til at varmen omfavner meg som ett teppe hver gang jeg går ut. Jeg liker faktisk varmen da, ettersom luftfuktigheten er så lav at det ikke blir direkte ubehagelig, men å kjenne litt kjøligere luft var helt fantastisk. Det var vel og merke mer enn varmt nok å gå hjem fra skolen fordet da, men det er ingen tvil om at ting er anderledes. 

På fredag var det et helt forferdelig tordenvær, som jeg var så heldig å sykle ute i, i omtrent 30 minutter, og siden da har temperaturene bare falt. Den kvelden var jeg rett og slett livredd, og med tanke på at jeg vanligvis elsker stormer, lyn og torden, så sier det litt om hvor ekstremt det var! I tillegg var jeg hjemme alene, og med en hund som får panikk hver gang han hører en høy lyd, så ble jeg veldig glad da Mandi og guttene kom for "Operation save Freedom". De forsto vel at jeg kom til å få litt problemer med henne, så imens guttene plasserte Freedom inne på badet med radioen på full guffe, så puslet jeg og Amanda litt puslespill (vi legger ett 1000 brikkers hver eneste uke, haha) frem til de dro igjen senere. Og til tross for at jeg hadde gledet meg veldig mye på å få være helt alene i noen timer, så var det veldig greit at de kom. 

Slik så det altså ut konstant i en time! Ikke mitt bilde som dere ser. 

Dagen etter dro vi på The Maze Runner som jeg bare måtte få sett fortest mulig, før vmor og vfar kom hjem i firetiden for å ta meg med ut på middag. Angret på at jeg tok spare ribs isteden for salat, men det var kanskje fordi de var alt for gode, og jeg spiste alt for mye. 

Akkurat nå sitter jeg helt utslått på sengen etter en lang skoledag (det er helt utrolig hvor lei man blir av å ha samme timeplan annenhver dag), og vurderer hvorvidt jeg skal lage de to iMoviene som allerede burde ha vært ferdige til Video production, eller om jeg skal sove, lese blogger og se Gossip Girl. Jeg burde også ha trenet, sånn egentlig, men det utgår i dag. 

Dårlig form

Hei, dere!

Til tross for at jeg har hatt et halvferdig innlegg arkivert i to dager nå, så har jeg bare ikke følt for å blogge. Helt siden lørdag har jeg følt meg helt elendig, og jeg har nå vært hjemme fra skolen i to dager, noe som er veldig ulikt meg. Jeg tar muligens lettere på å bli hjemme her, ettersom jeg ikke har noe som motiverer meg noe videre til å dra dit, men det er ikke dermed sagt at det hadde hatt noe som helst for seg å dra dit disse dagene.

Dette forsterker også hjemlengselen en del, så jeg har for det meste vært liggende i sengen og syntes synd på meg selv. Jeg har i grunn ingen her, noe som gjør det å være syk ekstra tungt. Savnet blir en del større.

Det går vel og merke veldig mye bedre for tiden, men i dag var det veldig tungt og jeg ble litt panisk igjen. Ingen god følelse (edit: helt forferdelig), men jeg er bare nødt til å manne meg opp og komme meg igjennom det.

Dette er forresten fra shoppingen med noen av de Norske jentene, Niwata og Tora, på lørdag. Veldig hyggelig, og jeg fikk endelig tak i en del klær, noe jeg virkelig trengte! Kjøpe også en del kjedelige ting, som sminkefjerner og ansiktskrem osv., men fremdeles føler jeg at jeg trenger en del. Kommer nok til å kjøpe meg flipflops og hettegenser på Walmart, for akkurat her og nå føler jeg ikke for mer shopping. Liker ikke å ikke kunne tjene penger selv, og liker enda mindre å bruke penger jeg har fått, så det er en stor faktor.

Uansett, fra en kjedelig og kjip update fra syk Celia, hvordan står det til med alle dere hjemme? Her er det fremdeles mellom 30 og 40 dager hver dag, men fra snappen fra pappa i morges å telle, der han skrapte rim av ruta på bilen, så er det vel ikke helt de samme temperaturene hjemme?

1 Måned i Vegas

Se som tiden flyr! Jeg trodde aldri jeg kom til å si dette, men den siste måneden har igrunn gått ganske fort, og det føles fantastisk godt. Det er nå 1 mnd og 7 dager siden jeg forlot Norge, og ytterligere én dag siden jeg forlot mitt kjære Steinkjer.

Det første tiden var uutholdelig tøff, men nå har jeg det veldig mye bedre. For en times tid siden fikk jeg forresten også en melding av Giulia, den italienske utvekslingsstudenten, om jeg ville være med henne og utvekslingsstudenten fra Brazil, Mari, på Lorde konsert den 30. September! Jeg ble såå glad, og jeg takket selvfølgelig ja med det samme, ettersom jeg synes hun er helt fantastisk. Royals er ifølge meg en av de dårligste sangene hennes, om noen lurte.

Uansett, i dag har jeg gjort det jeg gjør hver eneste søndag: Kirken, grocery shopping i sånn 3 timer (jeg har null forståelse for hvorfor de gidder det her), og familiemiddag. I tillegg har vi nå begynt på med bibelstudy før kirken på søndager, noe som vil si ytterligere 1,5 timer i kirken, så det er litt kjipt... Særlig når jeg vet at jeg har en del lekser jeg heller burde ha gjort, isteden for noe som ærlig talt interesserer meg ganske lite. Kirken vi går i er forresten så lik kirkene hjemme at jeg kan ikke si det er så underholdende under selve tjenesten heller, så jeg løser for det meste word find'en bakerst i kirkebladet, hehe.

Vi var også i Henderson en liten tur før middag, da vmor dro med meg og guttene på en Hawaiian festival, noe som var helt greit. Det har også vært ekstremt varmt akkurat idag, så det gjorde det litt værre.

Jeg rakk heller ikke å spise mellom slagene, så jeg kjøpte meg det eneste som egentlig var aktuelt for meg på festivalen, og drakk min 2. Brus siden jeg kom hit. Det hjelper forresten ingenting da, fordi det de kaller sunt her, er det jeg vanligvis vil se en del av i et elendig kosthold hjemme, så det gir meg til stadighet noen håpløse sukk, og veier lett opp for all brusen jeg ikke har drukket.

Ellers på bloggfronten så har jeg egentlig en hel del innlegg liggende, det går mer på at tiden skal strekke til så jeg får fikset dem ferdig. Nå til helgen skal jeg også blant annet møte noen av de Norske i Vegas (jippi!) for litt (edit: Mye) shopping (da jeg mangler en hel del, pluss at det ikke ble shopping med jentene fra skolen i helgen heller..), seightseeing, moro og Mr. Olympia. Vi skal se Men's physique og Mr. Olympia, og jeg tror det blir en helt super dag.

Nå skal jeg legge meg, om jeg ønsker å ha noe som helst håp om å komme meg opp klokken 5 (klokken er 23:06 her), og håper jeg får tid i lunchen til å skrive Historie innleveringa mi, wops.

Så da sier jeg god natt, samtidig som det forhåpentligvis blir en god morgen for dere der hjemme!

Vi blogges

-Silje

God morgen Norge

God morgen kjære nordmenn!

Jeg beklager mitt lille fravær, men jeg har sett gossip girl og russerevyen på nytt, hahaha. (Jeg har gjort en del lekser og vært med familien også da, don't you worry)

Dagen i dag har egentlig vært veldig grei, men ettersom jeg har vært så trøtt som man vanligvis er rett etter man har våknet, i hele dag, så er jeg utrolig sliten. Det tar ekstremt på å starte skolen kl 7, og jeg er fremdeles litt dårlig på å finne meg helt til rette. Jeg blir også veldig sliten av å snakke engelsk til enhver tid har jeg funnet ut, så kanskje noe av hodepinen min kommer av den anstrengelsen. For den slipper ikke taket. Noe som også gjør meg ganske utmattet, men, men.

Annet enn det så får jeg forresten mye skryt i vekttreningtimene mine, eller physical conditioning w/Weights som det kalles, på teknikk og generell utførelse, så det er skikkelig gøy! I dag begynte læreren vår å instruere de andre på "min rack" (vi er som regel grupper på 5-6 personer som bytter på to øvelser eller noe, når vi utøver øvelser med barbell) ved å beskrive og peke på hva jeg gjorde, så det var jo skikkelig gøy. "Watch out for Norway!"

Meg på rommet mitt og knærne mine på trampolinen i hagen vår, hehe.

Jeg kan forresten informere om at jeg skal møte de andre nordmennene i Vegas neste helg, og herlighet hvor jeg gleder meg!! Og denne helgen blir det shopping med noen av venninnene mine her, da regnværet utrolig nok klarte å ødelegge free wayen inn til St. George, dit vi skulle i Utah. Faktisk fant de en omvei som var bare 1 time lengre, isteden for 4, men jeg takket nei til å være med da jeg fikk tilbudet av vmor på nytt, ettersom jeg hadde lagt planer på nytt og vfar uansett skal være hjemme. Antakeligvis ville jeg blitt bilsyk og helt gal av nevøene mine på turen uansett, og jeg ser for meg at det blir litt for personlig for vmor å være der, til at jeg ville ha følt meg komfortabel.

I skrivende stund sitter jeg forresten og hører på il Divo, noe som er både beroligende og herlig, ettersom det minner meg om hver gang vi har hatt middagsbesøk opp gjennom årene, og mamma har satt på il Divo, Josh Groban eller Andrea Bocelli på høyttalerne og tent masse lys, og det har vært koselig og god stemning. Samtidig har jeg oppdatert pappa sin spilleliste med masse musikk. Jeg har også funnet ut at de har sånne vanilje-vaffelkjeks her, og de smaker akkurat som de hjemme! Vi har også noe som ligner fælt på Mariekjeks, så da føler jeg på sett og vis at jeg er hos bestemor og bestefar, ettersom det er hos dem jeg spiser det, og det har jeg gjort hele oppveksten.

Jeg savner dere hjemme så mye, det må dere bare vite. Men det går fint med meg, jeg har det bra, så jeg håper dere har det helt supert også!

Videoproduction

Tenkte jeg skulle gi mobilblogging en sjangse igjen, ettersom jeg ikke har fått til å publisere innlegg herfra på veldig lenge, og akkurat nå sitter jeg på skolen i first period, eller videoproduction. Hittil har vi ikke gjort nesten noe som helst i denne klassen (ihvertfall ikke jeg...), men nå som vi har søkt og fått stillinger (jeg ble photographer/fotojournalist) kommer vi nok til å sette igang snart. Hjemme ville jeg nok ha søkt på stillingen som anker, men jeg holder meg lengst mulig unna alt som innebærer skriving og snakking her.

Ellers tror jeg at vi skal til Utah i helgen, noe som selvfølgelig ødelegger for de eneste to avtalene med folk jeg har hatt siden jeg kom hit, fordi vi skal dit på et utsalg av møbler osv. etter at vmors avdøde søsters hus ble solgt.

Jeg forstår ikke helt hvorfor jeg og vertsfar må være med, fordi vi har absolutt ingenting å gjøre der, freewayen den veien ble helt ødelagt av været denne uka, så vi må kjøre en to timer eller lengre omvei, og jeg aner heller ikke hvor vi skal bo... Og ettersom søndager er reservert hver eneste uke, til kirke og familiemiddag, så var det den helgen. Passer meg som misliker lange bilturer kjempebra.

Men, men, jeg får bare håpe på det beste.

Humid

Hei alle sammen!

I utgangspunktet så skulle dette innlegget inneholde bilder av huset og nabolaget mitt, men da jeg etter skolen gikk meg inn i en av årets tre regnversdager eller noe slikt, så skjedde ikke det. I skrivende stund pep mobilen min med dette varselet:

Noe jeg skulle ha ønsket ville ha stemt, ettersom jeg gjerne kunne ha tenkt meg fri ifra skolen en dag eller to, men ettersom Las Vegas omtaler en lettere regnskur som storm, så har jeg mine tvil. Det eneste jeg får utav det er med andre ord skikkelig fuktig luft, noe som ikke er særlig herlig i temperaturene her.

Annet enn det så ser det ut til at forberedelsene til Mr. Olympia er på plass, så det blir supert om en to ukers tid.

Hva har du gjort i dag?

-Silje

Schedule

Hei dere! 

I går fikk jeg endelig timeplanen min for skolen, og ikke overraskende endte jeg opp som junior, isteden for senior som ville ha tilsvart vårt 2. år hjemme. Dette er fordi jeg er født sent på året, og det gjør meg heller ikke så mye, da utvekslingsstudenter i Nevada uansett ikke får graduate her. Vi har også junior prom, ettersom jeg skal gå på en så stor skole, så i bunn og grunn går jeg glipp av svært lite. 

Etter å ha fått timeplanen tok vfar meg med til skolen for å finne de ulike klasserommene, så jeg skal ha nogenlunde oversikt før jeg starter. Med sånn 2-3 minutt mellom hver time så er det kanskje en fordel å vite hvor rommene er på forhånd, da enkelte av timene er i helt ulike deler av skolen. På min skole er det også slik at jeg har oddetall- og partalls dager, og har da 4 fag annenhver dag. På oddetallsdager har jeg Video production, Precalculus, Spanish (fikk honor klasse av en eller annen grunn, så det suger litt..) og Physics, i den rekkefølgen. På partallsdager har jeg Chemistry, Physical Conditioning w/Weights, English og US History. 

Skoledagene er fra 07:00 (!) til 13:18, og jeg er altså da ferdig i god tid, særlig ettersom jeg faktisk har valgt bort sporter (følte ikke vertsforeldrene mine var positive nok til at jeg fikk lyst til å gjennomføre det) for dette semesteret, og får kjøre mitt eget løp når det kommer til trening. Jeg satser på at det går greit for dem at jeg trener en god del, så lenge det ikke går for mye utover skole og familieaktiviteter. Hovedsakelig sistnevnte, fordi jeg vet at jeg kommer til å mestre skolen, men de er veldig sånn "family first", ergo skal leksene mine være gjort så fort jeg får tid, så det ikke går utover f.eks en tur på kino som de har planlagt den kvelden... Det blir sikkert greit, men jeg kjenner noen ting blir litt voldsomt. Jeg takket foreksempel nei til å være med vmor og de tre gale nevøene mine her på deres besøksdag på skolen - fordi hva i all verden skulle jeg gjort der? Og det syntes hun var kjemperart. 

Uansett, på kvelden i går spiste vi middag ute for første gang, på en plass som heter Chilli's. Jeg bestilte meg en burger som var veldig god, men jeg har fremdeles rimelig dårlig matlyst, så jeg endte opp med å ta med halvparten hjem i take-away boks, haha. Fikk smake litt av desserten til vertsfar da, og den var heelt nydelig! En nystekt, tykk chocolate chip cookie med vanilje is og sjokoladesaus på toppen. Det er kanskje bra jeg ikke har så mye matlyst. 

Etter dette fikk jeg vfar til å kjøre meg på trening, og jeg ble ferdig der akkurat i tide før curfew, som er klokken 11 på fredager og lørdager, og 10 resten av dagene. Bortsett fra The Strip hvor curfew er klokken 9 uavhengig av dag. Dette er forresten offisielle Las Vegas lover, så jeg har ikke noen pålagte innetider av vertsforeldrene mine. 

Fra gårsdagens treningsøkt. Kjøpte forresten tskjorten, shortsen, skoene og enda en tskjorte i går, på Nike Factory Store, som er et slags Nikeoutlet like ved oss. Jeg ville ikke helt ha kalt det outlet da, forsåvidt, ettersom det er kun de nyeste produktene som kommer dit. Bla. kom skoene på markedet denne uken, fant jeg ut da jeg skulle betale! Og prisen var også svært overkommelig da jeg betalte mindre for alt dette enn hva jeg ville ha betalt for kun skoene hjemme i Norge. 

Hva synes du om klærne?

 

As long as the nails look good

I dag var jeg med vertsmot til den faste neglesalongen hennes og tok fransk manikyr! Jeg føler meg alltid mye bedre dersom neglene mine ikke ser helt ille ut, så dette var topp. 
Det ble også under 200kr inkl. tips, og i forhold til Norge er jo det ingenting. Det er sikkert også en av grunnene til at typ alle amerikanere fikser neglene sine i salonger - og det inkluderer tilogmed folk som bare vil ha neglelakk...  

 

On the road

I går morges hadde jeg min siste treningsøkt, og i dag tok jeg farvel med familien og min beste venn. Nå sitter jeg på flyet sammen med Kristin og om en times tid sjekker vi inn på Radisson Blu på Gardermoen, før turen går videre mot London og New York i morgen.

Fra gårsdagens økt

Til tross for mange tårer i dag, så gleder jeg med masse til å sette igang året nå! Ventetiden har vært helt grusom, så dette var på tide.

The Embassy

Hei!
Jeg kom akkurat hjem fra et kort opphold i Oslo, hvor jeg i dag hentet ut visum på ambassaden. For min del tok det utrolig lang tid, da jeg måtte ta nytt passbilde (de er kjempestrenge på disse, så sørg for at du oppfyller alle krav dersom du skal søke visum selv), men helt generelt gikk det veldig fint, og jeg har hatt to fantastisk avslappende og perfekte dager alene i hovedstaden. Angrer fælt på at jeg ikke forlenget reisen, men det er meldt knallvær og Trondheimstur med Andrea i morgen, så jeg klarer meg.

Ellers har jeg hatt ei heelt fantastisk helg med alle kjente og kjære fra Steinkjer på Steinkjerfestivalen! På fredag syntes jeg ikke det ble noe særlig bra før utover i 00-01 tiden, men lørdag var perfekt fra start til slutt (lørdag tok egentlig aldri slutt, jeg sov ihvertfall ikke mer enn én time før jeg satte kursen mot Værnes..).
Under Maria Mena, som var ganske tidlig på kvelden, var det helt nydelig vær og fantastisk stemning med fantastiske folk, og videre ble alt bare bedre og bedre, inkludert High as a Kite som var helt UTROLIG bra. Fyflate.
Har hatt en helt "lættis" helg, og gleder meg allerede til neste års festival, da jeg sannsynligvis ikke har møtt mange på et år før den helgen, hjelp!

Meg og godeste Malene??

Les mer i arkivet » April 2017 » Mars 2017 » Februar 2017


Hei, mitt navn er Silje, og jeg er ei 19 år gammel jente fra Steinkjer i Trøndelag. Jeg var utvekslingselev i Las Vegas 14/15 med STS, og har du noen spørsmål er det bare å sende meg en mail, eller ta en titt på alt praktisk jeg har skrevet i kategorien om utveksling. Til høsten går turen videre til Oslo for masterstudiet i Jus, og jeg håper du vil være med meg på reisen videre i hverdagen min. Jeg blogger i hovedsak om reise, mat, trening, mote og jobb.

Kontakt


Siljeschiefloe@gmail.com


hits