Smash!

Hei dere!

I går hadde jeg virkelig den travleste dagen på lenge, og jeg løp rundt for å få handlet inn til norske julekaker inne på Walmart. Jeg kjøpte inn til tre ulike slag, men jeg fikk ikke mer tid enn til å lage lussekatter! Det er jo ikke den 13. Enda, men ettersom vi hostet Bonco i går, og jeg hadde lyst på lussekatter, så ble det slik. Da jeg kom hjem fant jeg forsåvidt ikke kardemommen, samtidig som jeg konkluderte med at jeg aldri har spist lussekatter med Safrani før, så smaken ble rimelig ulik. Jeg tenker jeg prøver meg igjen til Santa Lucia, og da skal jeg bruke gurkemeie og ikke utelate noe! Ikke rosiner heller, til vertsfars store fortvilelse.

Dette er kjøkkenet vårt når det er ryddig... Så jeg vil tro folk som kjenner meg skjønner at jeg får litt daglig noya av alt rotet rundt meg.

Jeg liker faktisk juletreet!

Og se her da, dere! Vertsmor har adventsstjerne! Det er jo ikke vanlig i USA, men med hennes samlemani og konstante cravings for å kjøpe alt som er "cute" (synes halvparten av det hun synes er nydelig er helt j*vlig, men alle har hver sin smak) så hadde hun selvfølgelig kjøpt denne en eller annen plass. Hun sa den var fra Sverige, så kanskje IKEA? Har forresten fått høre at IKEA selger saft, sjokolade og pepperkakedeig, så det er like før jeg trygler om å dra dit, haha.

Akkurat nå sitter jeg forresten som en sakkosekk på senga og gomler smash(!!) som var dagens kalendergave <3 Posen er forsåvidt snart tom, men men. Jeg har heller ingen særlige planer om å reise meg fra senga i dag, da jeg heller vil lese blogger, catche opp på adventskalendere, se serier og julefilmer på abc family. No regrets.

Hva er dine planer for dagen?

// Silje

Forresten så skal jeg lage meg en ny header i dag, og sette lås på høyreklikk og kopiering på bloggen! Jeg har nemlig fått en del kommentarer i det siste på at enkelte har kopiert hele innlegg og enkelte bilder til sine egne blogger. Jeg blir ekstremt irritert over at noen har samvittighet til å gjøre slikt, da det meste som er blitt kopiert er ting jeg har brukt lang tid på selv! Noen få hadde i det minste skrevet at noe va lånt fra meg, men det er allikevel ikke greit å ikke spørre på forhånd, eller i det minste varsle i ettertid, da jeg har full copyright på denne bloggen. Så fra nå av, dersom noen ønsker å låne enten tekst eller bilder, så får dere sende meg en mail eller direktemelding etc., slik at jeg evt. sender det manuelt til dere.

Nytt Design

God Morgen!

Som overskriften sier så har jeg nå laget meg nytt design, og det var jammen på tide. Jeg er ikke fornøyd enda, og jeg tror heller ikke jeg kommer til å beholde headeren, da jeg synes det er litt voldsomt å se 2x megselv med en gang jeg går inn på bloggen, men det skal jeg få sett litt mer på i morgen. Jeg vurderer også å gjøre bloggen litt bredere igjen, ettersom alle 800px bildene mine er avkuttet nedover siden.. Jeg har brukt 700px på de 3-4 siste innleggene mine, men jeg har konkludert med at bildestørrelsen ikke var problemet, og dermed ønsker jeg å gå tilbake til 800, da det ser bedre ut i mine øyne.

Uansett, nå har jeg oppdatert bloggen på både mobil og mac etterhvert som jeg har bygget designet, og innlastningsproblemet ser ut til å være borte! Så beklager til alle som er blitt kastet ut av bloggen min gang på gang i forsøk på å lese den (mamma ga opp...), men det skal iallefall være helt greit nå. Hva problemet var aner jeg ikke, men denne gangen safet jeg og begynte helt fra scratch, så da skulle det i allefall litt ekstra til for å gjøre noe feil. Jeg er ofte litt kjapp med å fjerne noen ekstra koder når jeg endrer designet - fordi jeg er lat og det tar en evighet, men denne gangen var jeg flink og tok alt steg for steg. Eller, det ble to skritt frem og ett tilbake, ettersom macen min har bestemt seg for å bli treigere enn min gamle iphone, og presterte å ta vekk alle kodene annenhver gang jeg forhåndsviste bloggen. Med andre ord måtte jeg gjentatte ganger klø meg i hodet for å huske på hva i all verden det var jeg skrev inn denne gangen, slik at det ble som jeg ønsket det. 

Vel, nok om det! Nå skal jeg se om jeg finner sengen, for hodet er trett etter å ha styrt på med dette i 4 timer. Hadet bra så lenge!

Om noen har forslag til endringer og forbedringer på designet så tar jeg imot det med åpne armer i kommentarfeltet! Alt jeg har gjort til nå er ganske enkelt i forhold til mitt gamle design, så det er lett å gjøre endringer dersom det trengs. 

Hva synes dere?

// Silje

Designfeil fikset

Som mange av dere kanskje har merket, og noen har kommentert, så har designet mitt hatt en feil slik at noe av teksten til venstre forsvant dersom man leste bloggen på mobil. Dette er jo svært irriterende, ettersom de fleste faktisk leser den fra mobilen, men nå har jeg tatt tak i latskapen og rettet opp feilen! Designet blir allikevel noe rart på bakgrunnsfargen til høyre, men det spiller ingen rolle. Jeg vet uansett ikke hvorfor det er tilfellet, fordi bakgrunnen er transparent.

Feilen tok meg forresten under et halvt minutt å rette opp, så det viser bare hvor liten innsats som trengs for å unngå flere måneder med irritasjon, hehe.

Bloggdesigneren

Heia! 

Tenkte bare at jeg skulle tipse dere om en blogg av en venninne av meg, Kristin, som også reiser til USA sammen med meg. Har lagd design for henne i dag, og er nesten ferdig, men det skulle egentlig bare mangle, ettersom jeg tror jeg holdt på i rundt 4 timer. Alt som gjenstår nå er litt finpussing og en ny header, så begynner bitene virkelig å falle på plass! Følte alt var litt håpløst etterhvert som jeg skulle sette inn diverse koder som jeg ikke bruker på min egen blogg for tiden, ettersom jeg er utrolig rusten på CSS og HTML. Men etter mye styring så mange forhåndsvisninger at hun endte opp med en besøksstatistikk på over 500 sidevisninger, så ble det endelig omtrent slik jeg hadde tenkt det. Haha, herregud, om man bare kunne dratt bilder, tekst og farger dit man ønsker som i et worddokument! Da ville blogglivet vært en hel del lettere da. Det var også noen som lurte på hvem som hadde laget det designet jeg har nå, og det er det meg selv som har gjort. Vel og merke brukte jeg ekstremt mye kortere tid på det, fordi jeg tok utgangspunkt i et gammelt design jeg hadde liggende i dokumentene mine, som antakeligvis har vært et gratisdesign en gang i tiden før jeg satte igang å fikle med det. Men tviler på at det er likt noen andres design nå, ettersom jeg har endret det to ganger. 

Ihvertfall, ta en tur innom bloggen til Kristin! Heldiggrisen har allerede fått vertsfamilie også, så antar hun har en helt del mer reisefeber enn meg akkurat nå. Nå skal jeg se om jeg ikke kan fikse en header til søte Kris, vi snakkes i morgen! 

Er det forresten noen som ønsker at jeg skal legge ut gratisdesign for dere å bruke her på bloggen? 

-Silje

Les mer i arkivet » April 2017 » Mars 2017 » Februar 2017


Hei, mitt navn er Silje, og jeg er ei 19 år gammel jente fra Steinkjer i Trøndelag. Jeg var utvekslingselev i Las Vegas 14/15 med STS, og har du noen spørsmål er det bare å sende meg en mail, eller ta en titt på alt praktisk jeg har skrevet i kategorien om utveksling. Til høsten går turen videre til Oslo for masterstudiet i Jus, og jeg håper du vil være med meg på reisen videre i hverdagen min. Jeg blogger i hovedsak om reise, mat, trening, mote og jobb.

Kontakt


Siljeschiefloe@gmail.com


hits